icon

Ako dosiahnuť lepšie nočné zaspávanie šesťmesačného bábätka?

31. mar 2025

Ahojte, zufala hladam pomoc a rady🥺
Doteraz sme mali celkom znesitelny spankovy rezim- rozumej, ze som mala este nejake zvysky energie na fungovanie.
8:30 budicek
4x 30minutove spanky, dlhsie nechce ani nahodou. Ani v nosici, ani v kociku, ani so sumom.
20:30 ulozenie na nocny spanok

Vnoci spal zle, maximalne 2 hodiny bez dojcenia vydrzal, ale nakrmila som a spali sme dalej, takze dalo sa to..

Posledne 2 tyzdne vsak robi take zrady, ze ked ho 20:30 ulozim, tak sa po pol hodine zobudi a terorizuje nas 3 hodiny😭 nepomaha nic ako ho uspat. Ani dojcenim, ani hojdanim na rukach, ani so mnou v posteli.. proste nic. A ja uz padam dole hubou s neumytymi vlasmi, neosprchovana, doma nepopratabe, nenavarene a rano o siestej vstavam so starsim synom do skoly..

Prosim co robit aby uz posledne ulozenie o 20:30 bolo naozaj na nocny spanok a nie len na pol hodku?😣

stannuska
31. mar 2025

Hmm a bdele okna mate ake ? Moj ma 6m a bdele okna 3h .... pred nocnym spankom ledva 2h posledny spanok ma od 17:15 do 17:45 a 20:00 uz spi na nocny

autor
31. mar 2025

@stannuska moj vydrzi rano len hodinu bdely a dalsie okna su 2h

autor
31. mar 2025

@stannuska dlhsie nevydrxi hore, uz place a je preunaveny

stannuska
31. mar 2025

A mate uplnu tmu ked ide na nocny ? Nam to velmi pomohlo mat uplnu tmu

andrea2323
31. mar 2025

Aj keď je každé bábo iné, mal by vydržať dlhšie ako hodinu. To, že mrnčí plače je často známka nudy.. skús s ním pobudnúť dlhšie hore počas toho bdelého okna a uvidíš či sa ti to nenapraví.. pred nočným spánkom by mal mať to bdelé okno najdlhšie, aby pochopil, že ano teraz už ide nočný spánok. Držím palce ☺️

ingrid2304
31. mar 2025

Náš, keď bol takýto maličký, chodieval spávať veeeľmi, veeeľmi neskoro.
Podľa mňa je spánok o 20.30 pre neho ďalší denný, a preto sa vám ho nedarí hneď po zobudení uspať.

eeffka
31. mar 2025

Presne moje deti zaspavali o 22 ked bol dobry den, inak o 23, vstavali o 6-7, zato teraz spia ako zarezane

autor
31. mar 2025

Cize ma chodit spavat neskor?? Akoze to problen nie je.. mozem ho davat o 22, ale to by znamenalo ze by mal az 5 dennych spankov po 30 minut..to asi.tiez nie ne v poriadku na jeho vek

luckabambulka
31. mar 2025

Nie som spankovy odbornik, ale ked pozeram ako v tomto veku spal nas syncek (a to nevravim, ze to je role model), tak mi napada len ci 8.30 nie je neskoro a ci potom nema skrz cely den slaby spankovy tlak - preto mozno tie 30minutovky. Nas vstaval medzi 6 a 6.30, niekedy potiahol do 7mej. Cez den mal 3spanky dokopy cca 3h +/- a spat chodil okolo 20.30. Ako pise stannuska, tma na noc je velmi dolezita. Nam pomohli zatemnovacie zavesy od Lepsi spanok babatiek, ktore sa lepia priamo na okna. V najhorsom pripade, LSB poskytuju i poradenstvo, ak ti to financna situacia dovoluje. Drzim palce!

michaelam2
1. apr 2025

Mne sa tiez zda 8:30 velmi neskoro budicek