Ako dosiahnuť lepšie nočné zaspávanie šesťmesačného bábätka?
Ahojte, zufala hladam pomoc a rady🥺
Doteraz sme mali celkom znesitelny spankovy rezim- rozumej, ze som mala este nejake zvysky energie na fungovanie.
8:30 budicek
4x 30minutove spanky, dlhsie nechce ani nahodou. Ani v nosici, ani v kociku, ani so sumom.
20:30 ulozenie na nocny spanok
Vnoci spal zle, maximalne 2 hodiny bez dojcenia vydrzal, ale nakrmila som a spali sme dalej, takze dalo sa to..
Posledne 2 tyzdne vsak robi take zrady, ze ked ho 20:30 ulozim, tak sa po pol hodine zobudi a terorizuje nas 3 hodiny😭 nepomaha nic ako ho uspat. Ani dojcenim, ani hojdanim na rukach, ani so mnou v posteli.. proste nic. A ja uz padam dole hubou s neumytymi vlasmi, neosprchovana, doma nepopratabe, nenavarene a rano o siestej vstavam so starsim synom do skoly..
Prosim co robit aby uz posledne ulozenie o 20:30 bolo naozaj na nocny spanok a nie len na pol hodku?😣
@stannuska moj vydrzi rano len hodinu bdely a dalsie okna su 2h
@stannuska dlhsie nevydrxi hore, uz place a je preunaveny
A mate uplnu tmu ked ide na nocny ? Nam to velmi pomohlo mat uplnu tmu
Aj keď je každé bábo iné, mal by vydržať dlhšie ako hodinu. To, že mrnčí plače je často známka nudy.. skús s ním pobudnúť dlhšie hore počas toho bdelého okna a uvidíš či sa ti to nenapraví.. pred nočným spánkom by mal mať to bdelé okno najdlhšie, aby pochopil, že ano teraz už ide nočný spánok. Držím palce ☺️
Náš, keď bol takýto maličký, chodieval spávať veeeľmi, veeeľmi neskoro.
Podľa mňa je spánok o 20.30 pre neho ďalší denný, a preto sa vám ho nedarí hneď po zobudení uspať.
Presne moje deti zaspavali o 22 ked bol dobry den, inak o 23, vstavali o 6-7, zato teraz spia ako zarezane
Cize ma chodit spavat neskor?? Akoze to problen nie je.. mozem ho davat o 22, ale to by znamenalo ze by mal az 5 dennych spankov po 30 minut..to asi.tiez nie ne v poriadku na jeho vek
Nie som spankovy odbornik, ale ked pozeram ako v tomto veku spal nas syncek (a to nevravim, ze to je role model), tak mi napada len ci 8.30 nie je neskoro a ci potom nema skrz cely den slaby spankovy tlak - preto mozno tie 30minutovky. Nas vstaval medzi 6 a 6.30, niekedy potiahol do 7mej. Cez den mal 3spanky dokopy cca 3h +/- a spat chodil okolo 20.30. Ako pise stannuska, tma na noc je velmi dolezita. Nam pomohli zatemnovacie zavesy od Lepsi spanok babatiek, ktore sa lepia priamo na okna. V najhorsom pripade, LSB poskytuju i poradenstvo, ak ti to financna situacia dovoluje. Drzim palce!
Mne sa tiez zda 8:30 velmi neskoro budicek

Hmm a bdele okna mate ake ? Moj ma 6m a bdele okna 3h .... pred nocnym spankom ledva 2h posledny spanok ma od 17:15 do 17:45 a 20:00 uz spi na nocny