icon

Ako nastaviť spánok u 5-mesačného bábätka?

ewiik_
Včera o 21:21

Zdravím všetky mamičky, prosím o info, či robím dobre, poprípade, či má niekto z Vás nastavený spánok rovnako?
Ráno vstávame medzi 07.00-8.30, následne po krmení vydrží cca hodinku a pol a potom máme nastavený cca 30-60 minutový spánok, potom zase krmenie okolo obeda a následne máme najdlhší spánok po obede medzi 12:00/13:00-17:00/18:00. Potom zase krmime a za hodinku a pol, rovnako ako ráno, zase menší spánok s rovnakej časovom rozmedzí 30-60minút, Následne posledné krmenie a spať ideme okolo 23:00, je to až neskôr, potom mám istotu, že sa v noci nezobudí a vydrží pekne do rána.
Má to niekto rovnako, že má cez deň akoby 1 veľký spánok a 2 menšie + nočný spánok? Bojím sa, aby som mu to nenastavila nejak blbo, alebo ho nerozhodila. Ospravedlňujem sa, ale mám prvé dieťatko tak možno riešim hlúposti :D.

barka1
Dnes o 04:44

Rozhodne by som nechodila s miminkom spat o jedenastej! A nenechala ho spat vacsinu poobedia. Mozes vychovat nočnu sovu.

U nás to bolo v tomto veku - vstávanie okolo 7.00, 8.30- 9.00 1.spanok, potom okolo 10.30-12.00 druhý spánok, 14.00-16.00 treti spánok. Okolo 19.30 ukladanie na spánok.

michaelam2
Dnes o 05:24

@ewiik_ cize cez den spi cca 7 hodin dokopy? A ide spat vecer o 23. No ja by som to urcite zmenila. Ten obednh spanok skratit a vecer ho davat spat v normalny cas. A ze sa v noci zobudi? Je to uplne normalne, je to mame dieta, bude sa v noci budit. Drzat ho tak dlho hore len aby prespal noc je blbost

anonym_dca1f1
Dnes o 05:46

@ewiik_ v tomto veku mi syn spal cez den 3x30 min a v noci kazdu hodinu hore, takze moje mladsie ja aj zavidi 😀 ale asi by som skratila poobedny spanok a ukladala tak okolo 20 vecer

anonym_a521c8
Dnes o 06:45

Toto je absolútne nevhodný režim. Treba skrátiť ten “hlavný” spánok. Dieťa v tomto veku má ísť spať tak do 20 idealne na noc. Naštuduj si o tom niečo, na nete je hora materiálov a rád, si dospelá, svojprávna, máš dieťa, tak to hádam zvládneš sama. Netreba ti to tu vypisovať, snáď. Alebo si zaplať spánkové poradenstvo. Takého veci treba riešiť komplexne a individuálne.

ewiik_
autor
Dnes o 08:28

Ďakujem moc všetkým za rady - práve preto som sa na to chcela spýtať, pretože každý to má nejak inak nastavené a nie každé dieťatko dobre spí. Skúšali sme ukladať aj okolo 20:00, stáva sa aj častejšie že sa malinký zobudí okolo 16:00, snažila som sa ten režim nastavovať aby išiel spinkať skôr, len ked o 20:00 zaspí, spí max tých 30-60minút. A potom je znova hore. A to môže vstať aj o 15:00 tej, zatiaľ sa nám podarilo len raz aby zaspinkal o 20:00 a spal dlhšie ako hodinu. Každopádne určite pomaličky skúsime poobednajší spánok skracovať a nastavovať na skoršie ukladanie, tak dúfam, že to zvládneme.