icon

Ako naučiť 4-mesačné bábätko zaspávať samostatne?

kirstinazuzu
20. jún 2024

Ahojte dámy, môjho synčeka som si naučila zaspávať na prsníku, alebo uloženého na mne. Som si ušila bič lebo aktuálne prechádzame spankovou regresiou a občas sa stane že ho musím takto na sebe uspávať aj hodinu a pól. Necítim si chrbát. Od narodenia spava vo svojej postieľke ale teda uspať sa musí na mne a potom preložím. Poraďte čo robiť, ako ho naučiť zaspávať mimo mňa, najlepšie v postielke, pripadne nejaká spánková poradkyňa? 1.7. Bude mať 5 mesiacov. Ďakujem za všetky rady

theanak
20. jún 2024

@kirstinazuzu Ahoj, odporúčam ppzrieť si stránku lepší spánok bábätiek. Nájdeš tam spánkové poradkyne, online prednášky a tipy na spánok. Ja som síce nevyužila tieto služby, ale veľa som si čítala keď naša malá mala tiež 4m a regresiu. U nás to bolo tak, že som to jej zaspávanie neriešila, hoci popravde som sa natrápila a nervačila zbytočne. Väčšinou to čo platilo pár dní/ týždňov, odrazu prestalo platiť a zmenilo sa všetko 😀 Ale väčšinou sa odporúča biely šum, úplná tma (prípadne malé červené svetielko) a nevyberať bábo z postieľky, ale byť pri ňom a hladkať ho. Ale neskúšala som, naša má rok a pol a stále zaspáva na mne pri kojení 🙂

85miska
20. jún 2024

@kirstinazuzu ja som uspavala obe deti v kočíku normálne dnu v izbe žiadne 3 hodinové prechádzky. Do cca 8 mesaicov. Potom som dala do postielky museli mať obaja pri hlave deku do ktorej si suchali tvar a tak zaspali sami. Odvtedy to tak máme a syn ma 2,5 roka a dcera 1 rok a 4 mesiace a zaspávajú samé.