Ako naučiť 9-mesačné dieťa spať bez perinky?
Ahojte môj malý stále nevie spat bez perinky môže byť unavený keď ho položím do postieľky bude sa hrať krútiť zabávať a pri tom šuchať oči od únavy..nepomaha ani spaci vak proste len ta perinka aj z tej sa dokáže dostať vyberie ruky hra sa so snurkami na perinke no proste katastrofa..mate nejaké rady alebo skúsenosti ci si od toho odvykne..uz je velky nohy mu trčia a vidím ze mu to ani nieje pohodlné a teraz keď už bude čoraz teplejšie neviem co budeme robiť..
@sendy1993 no čo budeš robiť? Začneš ho zvykať na to, že perinku mať nebude 🤷🏼♀️. Nájdi niečo iné, čo mu bude pomáhať zaspať 🙂
@denkabemommy jemu keby dám čokoľvek on sa s tým bude hrať akonáhle ma volne ruky nájde si čokoľvek a bude sa s tým hrať pretacat sa krútiť sa v postieľke..uspavanie na rukach nefunguje je nervózny vystiera sa place
@denkabemommy jemu keby dám čokoľvek on sa s tým bude hrať akonáhle ma volne ruky nájde si čokoľvek a bude sa s tým hrať pretacat sa krútiť sa v postieľke..uspavanie na rukach nefunguje je nervózny vystiera sa place
@sendy1993 tak ho nechaj hrať sa s rukami, ono nič nebude fungovať zo dňa na deň, na to sa priprav, že tak 2t si bude zvykať…
@sendy1993 tak ho nechaj hrať sa s rukami, ono nič nebude fungovať zo dňa na deň, na to sa priprav, že tak 2t si bude zvykať…
@denkabemommy nič iné mi uz neostáva dúfam že neosediviem a zvykne si spat bez perinky lebo som už z toho na nervy ..uz si s mužom robíme srandu ze ešte aj jeho zena ho bude baliť do perinky 😅
@denkabemommy nič iné mi uz neostáva dúfam že neosediviem a zvykne si spat bez perinky lebo som už z toho na nervy ..uz si s mužom robíme srandu ze ešte aj jeho zena ho bude baliť do perinky 😅
@sendy1993 zvykne si, neboj, na intráku na SŠ to bude trápne nosiť si perinku 😂. Skús na to ísť postupne. Napríklad ho zabaľ do deky a každý deň slabšie utiahni. Pripadne mu môžeš pridržať ruky pri tele (nenásilne) kým nezaspí.
@sendy1993 ahoj, nase babo bude mat 9m a tiez ma perinku
Vecer ritual, cca 19.00 prebalit, krizik na celo, spaci vak, perinka, dudka do ust
Odniest do spalne, kde su zastrete zaluzie, tma, nachystane v postielke mlieko
Dat do postielky, pichnut flasku do ust, drzat a nechat vypit kolko chce, dat dudku do ust a ticho odist
Po case babo zaspi, rozopneme perinku tak do hodiny, keby sme nerozopli, tak vypluje dudku a place
Napriek tomu vecer cca 1-2x vypluje v spanku dudku a place, ale staci prist, vlozit dudku a spi dalej, v noci obcas vypluje dudku, ale inak spi celu noc, fungujeme takto asi 3 mesiace, z toho 2m spi celu noc
Teraz asi 2-3 vecery sa trochu zaspavanie naburalo a nefunguje to tak hladko, mozno kvoli zubkom, neviem, celkovo je teraz placlive
Vecer ritual, cca 19.00 prebalit, krizik na celo, spaci vak, perinka, dudka do ust
Dat do postielky, pichnut flasku do ust, drzat a nechat vypit kolko chce, dat dudku do ust a ticho odist
Po case babo zaspi, rozopneme perinku tak do hodiny, keby sme nerozopli, tak vypluje dudku a place
Napriek tomu vecer cca 1-2x vypluje v spanku dudku a place, ale staci prist, vlozit dudku a spi dalej, v noci obcas vypluje dudku, ale inak spi celu noc, fungujeme takto asi 3 mesiace, z toho 2m spi celu noc
Teraz asi 2-3 vecery sa trochu zaspavanie naburalo a nefunguje to tak hladko, mozno kvoli zubkom, neviem, celkovo je teraz placlive
@janetinka27 budem to asi tak skúšať ze keď už bude tvrdo spat tak ho rozbalim nejako budem musieť začať..keby som vedela ze to bude také ťažké tak by som s perinkou skončila oveľa skôr ale tak chceli sme koli chrbtici atď.. aj jemu idu zubky dolné uz ma teraz horne mame o zábavu postarané
@janetinka27 budem to asi tak skúšať ze keď už bude tvrdo spat tak ho rozbalim nejako budem musieť začať..keby som vedela ze to bude také ťažké tak by som s perinkou skončila oveľa skôr ale tak chceli sme koli chrbtici atď.. aj jemu idu zubky dolné uz ma teraz horne mame o zábavu postarané
@sendy1993 perinka nema s chrbticou absolutne nic spolocne, ziaden pozitivny vplyv, toboz nie v spanku… to len tak do buducna, aby si si zbytocne nekomplikovala zivot mytami. Perinku oducis postupne tak, ako ti poradili.
@sendy1993 perinka nema s chrbticou absolutne nic spolocne, ziaden pozitivny vplyv, toboz nie v spanku… to len tak do buducna, aby si si zbytocne nekomplikovala zivot mytami. Perinku oducis postupne tak, ako ti poradili.
@anavixy tak som zas o dačo mudrejsia ..na prvom sa naučím pri druhom to hadam nezabudnem 😂
To ako keby o nás čítam, my sme perinku nahradili dekou. Ale poslednú dobu som upustila od toho a snažím sa ju hneď ako si suchá očká uspať v postieľke 🙂
Ved nech sa pohra s rukami, moja to robi hadam 'odjakziva,ukludni ju to. potom sa ponatahuje s dekou, potom s plysacikmi, vypluje dudlik a spinka 😅 lezim pri nej, pohladkam ju, a ked zaspi, plysaciky beriem, deku necham lebo je pod nou zachumlana 😅 viem, uplne mimo zasad bezpecneho spanku 🤦♀️ ale je to deka s okami. Inak ma spaci vak
@sendy1993 tiez tak, dolne uz ma a horne rastu, maju asi 3 mm a este nadchu 😄
@sendy1993 tiez tak, dolne uz ma a horne rastu, maju asi 3 mm a este nadchu 😄
@janetinka27 no aj on mal upchaty nos keď sa tlačili asi to ma nejakú spojitosť
@sendy1993 u nas toto bolo s plienkou🤣🤣ako náhle sme ju nemali rev 🤣🤣tak tiež sme sa smiali že keď sa bude vydavať bude plienku žmochliť.Plienky som vtedy nestihala prať tak som spravila riadnu zásobu🤣🤣🤣 mam ich cez 50kusov zo dňa na deň ju to prestalo baviť teraz keď jej ju hodim do postielky mi ju odhodi a otočí sa🤣🤣tak neboj to prejde😄😄 naša mala zas musi mať perinu na hlave len vtedy zaspí 😃robí to od malička nakoľko ona zaspáva stále sama 😇
@sendy1993 dá sa vraj nahradiť obyčajnou plachtou bez gumičiek. Takou rovnou ako je obrus. Známi tak balili dlho svoje dieťa, lebo vraj kým má nedozretú nervovú sústavu, tak ho budili aj nepatrné zášklby končatín. Neviem ako dlho používali plachtu namiesto perinky, ale samo dieťa to začalo odmietať. Vtedy malo problém zaspať istú dobu a vraj to potom prešlo časom.
@janetinka27 separačná úzkosť...
@deti95060810 ano a poriadna :///
@sendy1993 Ahoj, moj maly spaval v perinke do 5.mesiacov. Rusil sa ruckami, ak ich nemal v perinke a nevedel spinkat. Ja som sa bala, ako bude bez perinky, kedze islo leto. Skusili sme spaci vak a hned si zvykol a spinkal v nom. Mali sme tensie na letne obdobie a hrubsie na chladnejsie a rozne velkosti ako rastol 🙂 Neskor sme presli na overaly, kedze sa stale odkopaval a menil polohy pocas spanku 🙂
@deti95060810 Skutočne? Tisícky rokov tento termín neexistoval a svet fungoval...A zrazu toto? Hádam le neumrú tie malé deti pre "separačnú úzkosť", alebo snáď áno?
Napadlo mi z tej látky perníkové presit napr vankúšik alebo deku, že ak sa mu páči materiál tak nech v postieľke zostane ale v inom prevedení.
Moja neter napríklad od narodenia spáva s jednou konkrétnou dekou a to už ma 5 rokov.
Synovec zasa s medveďom a bude mať 8 rokov. Proste sú deti co sa vedia naviazať
@deti95060810 Skutočne? Tisícky rokov tento termín neexistoval a svet fungoval...A zrazu toto? Hádam le neumrú tie malé deti pre "separačnú úzkosť", alebo snáď áno?
@mandarinka555 preco by umreli? Separacna uzkost existovala len nebola pomenovana. Je dobre vediet, ze separacna uzkost existuje a co by mohlo pomoct.a najma, ze raz pominie.a zivot ide dalej.
Velka deka do trojuholnika zachuchlat a hotovo..

@sendy1993 no čo budeš robiť? Začneš ho zvykať na to, že perinku mať nebude 🤷🏼♀️. Nájdi niečo iné, čo mu bude pomáhať zaspať 🙂