Ako naučiť bábätko spať v kočíku a postieľke?
Ahojte mamičky,
chcela by som nejake tipy a rady ako ste naučili babatka spat vo vanicke alebo postielke. Ideálne od mamičiek co maju skúsenosti s nepolozitelnymi babatkami a babatkami co spinkajú iba na prsníku alebo v satke. Syn ma dva mesiace, v podstate od narodenia ma spanky iba v satke, vo veľkej posteli pri dojčení alebo vo vajíčku. Pokusy na postieľku boli ale neúspešne. Vo vanicke tiez spal pár krat aj to sme stale robili pauzy a dojčila som vonku. Robievam to tak ze si vsetko na chystám, nadojcim a ked vidim ze klipka očami rychlo dam do kocika a utekám von. Niekedy sa preberie, niekedy place hned a niekedy sa mi ho podari vonku udrncat. Cumlík vypluva a nechcem davat kvoli problémom s dojčením.
Nočný spanok mi nevadi ze spi medzi nami na prsníku, oveľa lepsie sa vyspim lebo potiahne aj hodinku a pol az dve. Ked preložím do postieľky po zaspatí je do 20 min hore. Ide mi o denne spanky keďže mam 2 ročnú ktorej by som sa rada viac venovala a bodlo by keby maly pospi v postielke alebo vanicke. Praktikujeme uspatie v satke a preloženie co niekedy vyjde niekedy nie. Samozrejme viem ze je to normalne a nečakam ze po 9 mesiacoch v brušku bude teraz nezávisle. Dcéru sme naučili spat samu okolo roku a spinka krasne. Nikdy som ich nenechala vyplakať ani neplánujem teraz. Urcite rátam aj s možnosťou ze na taký spanok ako si predstavujem musi jednoducho dozrieť. Ale ak sa nájdu nejake mamičky co maju overene postupy budem rada dakujem 🙂
Ahojky, myslim ze si si odpovedala sama. Su dve moznosti, nechat vyplakat (co nechces ) alebo nechat dozriet. Mam uz druhe neodlozitelne babo aj absolvovane pri oboch spankove poradenstvo (nepomohlo). Tiez som preluskala aj cely net pri prvom a nenasla sposob, a zrazu v 2 rokoch uz vedel spinkat pekne bez zobudenia v kociku.
@mary174 jasne mas pravdu ja len dufam v nejaký zázrak 😂 ono to nie je take strasne ved je maličký len kvoli dcére sa pýtam ako to vyriešili maminky co maju maly rozdiel. Aj tak dakujem za odpoved
@mary174 jasne mas pravdu ja len dufam v nejaký zázrak 😂 ono to nie je take strasne ved je maličký len kvoli dcére sa pýtam ako to vyriešili maminky co maju maly rozdiel. Aj tak dakujem za odpoved
@sabi1223 moc som nepomohla. Som v podobnej situacii aj ked ja mam 2 a pol rocny rozdiel. Robim to tak ze kym mala spinka starsiemu pustim rozpravky, sice nic moc ale inak by nespala. Tiez dufam v zazrak ale ja ju ani nevyklopim z nosica hned je hore
@sabi1223 moc som nepomohla. Som v podobnej situacii aj ked ja mam 2 a pol rocny rozdiel. Robim to tak ze kym mala spinka starsiemu pustim rozpravky, sice nic moc ale inak by nespala. Tiez dufam v zazrak ale ja ju ani nevyklopim z nosica hned je hore
@mary174 ano rozumiem to musi byt poriadne náročné. Držím nam teda palce nech tie nase deti spia časom lepsie 🙂

Ahojky, myslim ze si si odpovedala sama. Su dve moznosti, nechat vyplakat (co nechces ) alebo nechat dozriet. Mam uz druhe neodlozitelne babo aj absolvovane pri oboch spankove poradenstvo (nepomohlo). Tiez som preluskala aj cely net pri prvom a nenasla sposob, a zrazu v 2 rokoch uz vedel spinkat pekne bez zobudenia v kociku.