icon

Ako naučiť bábätko spať v kočíku a postieľke?

sabi1223
28. júl 2025

Ahojte mamičky,

chcela by som nejake tipy a rady ako ste naučili babatka spat vo vanicke alebo postielke. Ideálne od mamičiek co maju skúsenosti s nepolozitelnymi babatkami a babatkami co spinkajú iba na prsníku alebo v satke. Syn ma dva mesiace, v podstate od narodenia ma spanky iba v satke, vo veľkej posteli pri dojčení alebo vo vajíčku. Pokusy na postieľku boli ale neúspešne. Vo vanicke tiez spal pár krat aj to sme stale robili pauzy a dojčila som vonku. Robievam to tak ze si vsetko na chystám, nadojcim a ked vidim ze klipka očami rychlo dam do kocika a utekám von. Niekedy sa preberie, niekedy place hned a niekedy sa mi ho podari vonku udrncat. Cumlík vypluva a nechcem davat kvoli problémom s dojčením.

Nočný spanok mi nevadi ze spi medzi nami na prsníku, oveľa lepsie sa vyspim lebo potiahne aj hodinku a pol az dve. Ked preložím do postieľky po zaspatí je do 20 min hore. Ide mi o denne spanky keďže mam 2 ročnú ktorej by som sa rada viac venovala a bodlo by keby maly pospi v postielke alebo vanicke. Praktikujeme uspatie v satke a preloženie co niekedy vyjde niekedy nie. Samozrejme viem ze je to normalne a nečakam ze po 9 mesiacoch v brušku bude teraz nezávisle. Dcéru sme naučili spat samu okolo roku a spinka krasne. Nikdy som ich nenechala vyplakať ani neplánujem teraz. Urcite rátam aj s možnosťou ze na taký spanok ako si predstavujem musi jednoducho dozrieť. Ale ak sa nájdu nejake mamičky co maju overene postupy budem rada dakujem 🙂

mary174
28. júl 2025

Ahojky, myslim ze si si odpovedala sama. Su dve moznosti, nechat vyplakat (co nechces ) alebo nechat dozriet. Mam uz druhe neodlozitelne babo aj absolvovane pri oboch spankove poradenstvo (nepomohlo). Tiez som preluskala aj cely net pri prvom a nenasla sposob, a zrazu v 2 rokoch uz vedel spinkat pekne bez zobudenia v kociku.

sabi1223
autor
28. júl 2025
@mary174

Ahojky, myslim ze si si odpovedala sama. Su dve moznosti, nechat vyplakat (co nechces ) alebo nechat dozriet. Mam uz druhe neodlozitelne babo aj absolvovane pri oboch spankove poradenstvo (nepomohlo). Tiez som preluskala aj cely net pri prvom a nenasla sposob, a zrazu v 2 rokoch uz vedel spinkat pekne bez zobudenia v kociku.

@mary174 jasne mas pravdu ja len dufam v nejaký zázrak 😂 ono to nie je take strasne ved je maličký len kvoli dcére sa pýtam ako to vyriešili maminky co maju maly rozdiel. Aj tak dakujem za odpoved

mary174
28. júl 2025
@sabi1223

@mary174 jasne mas pravdu ja len dufam v nejaký zázrak 😂 ono to nie je take strasne ved je maličký len kvoli dcére sa pýtam ako to vyriešili maminky co maju maly rozdiel. Aj tak dakujem za odpoved

@sabi1223 moc som nepomohla. Som v podobnej situacii aj ked ja mam 2 a pol rocny rozdiel. Robim to tak ze kym mala spinka starsiemu pustim rozpravky, sice nic moc ale inak by nespala. Tiez dufam v zazrak ale ja ju ani nevyklopim z nosica hned je hore

sabi1223
autor
2. aug 2025
@mary174

@sabi1223 moc som nepomohla. Som v podobnej situacii aj ked ja mam 2 a pol rocny rozdiel. Robim to tak ze kym mala spinka starsiemu pustim rozpravky, sice nic moc ale inak by nespala. Tiez dufam v zazrak ale ja ju ani nevyklopim z nosica hned je hore

@mary174 ano rozumiem to musi byt poriadne náročné. Držím nam teda palce nech tie nase deti spia časom lepsie 🙂