Ako naučiť bábätko zaspávať samostatne?
Ahojte mame 3 mesacneho chlapceka a chcela by som vediet rady alebo postrehy ako naucit babatko spinkat bez uplnej pomoci aby aj prespinkalo noc. nasmu idu zubky tak je nervozny ale odhliadnuc od toho... zacal nam velmi zle spavat. budu sa uz po 2-3 hodinach. spinkat chodi okolo 19:45
Večierka 19:45 a kazde 2-3 hodiny je hore vôbec nie je zlý spánok😄 babatka málokedy prespia celú noc, je to skôr výnimka
A keď kojis tak určite je dobre aby dieťa bolo kojene v noci, podporuje to tvorbu mlieka
A na samouspavanie babatko je pripravené až cca po 6 mesiaci, niektorí aj neskôr
@votaress12 ach jaj, nech zaspi same a nech prespi celu noc 🙂 co este by sme chceli od tak maleho dietata? Nemyslim to v zlom ale to ze sa budi po 2-3 hodinach je luxus, bud za to vdacna…zachvilku bude spankova regresia a budes len spominat na zlate casy
3 mesačne celu noc? 😂 vtipná to spi tak 5% deti
Precitaj a nastuduj si niečo o spánku. 3m spankova regresia napr.
Najma spat celu noc a uspat sa same je pre 3 mesacne dieta neprirodzene 🙂 radim ti v dobrom - pocitaj si nieco o tom ako funguje detske telo, mozog, spankove cykly, preco deti evolucne nemaju hlboky spanok atd.. potom pochopis viac svojmu dietatku a nebudes od neho ocakavat nieco, na co nie je ani fyziologicky v takom veku vybavene 😊
Mas velmi skreslene predstavy o babatkach, zda sa.
@votaress12 moje dieťa spalo od narodenia celú noc. Tu je návod🤣: nenatriasat, nekocikovat, nenosiť, neskakat na fitlopte, nespievat. Nakojit a dať spať do JEHO postieľky. Alebo s fľaškou do jeho postieľky. Ale treba to praktizovať od narodenia hneď ak budeš robiť niečo z vyššie zmieneného dieťa už neodnaučíš. Ale teda ja som mala až do nejakého vyše roka riadneho spáča a každé dieťatko je iné toto bol skôr taký vtipek
Večierka 19:45 a kazde 2-3 hodiny je hore vôbec nie je zlý spánok😄 babatka málokedy prespia celú noc, je to skôr výnimka
A keď kojis tak určite je dobre aby dieťa bolo kojene v noci, podporuje to tvorbu mlieka
A na samouspavanie babatko je pripravené až cca po 6 mesiaci, niektorí aj neskôr
@nataliia_11 nas doteraz dobre spaval.. sice zaspaval o 21 a budil sa len raz na papanie a spal dalej ..
@votaress12 ach jaj, nech zaspi same a nech prespi celu noc 🙂 co este by sme chceli od tak maleho dietata? Nemyslim to v zlom ale to ze sa budi po 2-3 hodinach je luxus, bud za to vdacna…zachvilku bude spankova regresia a budes len spominat na zlate casy
@michaelam2 tu uz zacal mat. doteraz celkom dobre spaval. budil sa len raz v noci
@michaelam2 tu uz zacal mat. doteraz celkom dobre spaval. budil sa len raz v noci
@votaress12 Spanok dierata sa ti este x-krat zmeni. A rovnako tak jedenie, uspavanie, tvoja pritomnost...Tieto veci sa ti budu menit kazdych par mesiacov. Je to normalne. Dieta sa vyvija.
Mam 10 mesacne a to si hovorim, ze ako dobre, ze od narodenia vstava v priemere len 3x 🙂
Tiez chcem rady, ako na to, aby mi prespalo celu noc. Ale kedze to nie je moje prve dieta, tak sa len pousmejem 🙂
@votaress12 moje dieťa spalo od narodenia celú noc. Tu je návod🤣: nenatriasat, nekocikovat, nenosiť, neskakat na fitlopte, nespievat. Nakojit a dať spať do JEHO postieľky. Alebo s fľaškou do jeho postieľky. Ale treba to praktizovať od narodenia hneď ak budeš robiť niečo z vyššie zmieneného dieťa už neodnaučíš. Ale teda ja som mala až do nejakého vyše roka riadneho spáča a každé dieťatko je iné toto bol skôr taký vtipek
@nin12345 tomu rozumiem ze kazde je ine.. mam v okoli mamicky ktorym deti im spavali dobre aj 3,4 mesacne len ich ucili od narodenia a nechali vyplakat ..ale nas je prebornik v placi 🙂
prve 3 mesiace ma dieta este zasoby melatoninu z tela matky, ktore sa za ten cas minu a dieta zacne horsie spat...potom zacina rast zubov, psychomotoricky vyvoj a vyvoj mozgu, separacna uzkost a vsetky chutovky, ktorymi kazde zdrave dieta prejde a pokial nechces ist metodou vyplakania, tak nic zazracne neexistuje, len byt s dietatom kym nevyrastie
Mas velmi skreslene predstavy o babatkach, zda sa.
@anavixy nemam skreslene predstavy, len som polozila otazku 🙂 ale dakujem aj za takyto postreh
Moj 2r neprespi celu noc😀 ale tak ked chces, skus ho nechat plakat v inej izbe a spokojne spi🙂
Moj 2r neprespi celu noc😀 ale tak ked chces, skus ho nechat plakat v inej izbe a spokojne spi🙂
@hederamonstera moj ako 3rocny prespal noc, ale nechcela som autorku desit...samozrejme nezaspaval sam
@votaress12 ber to tak ako to je, ten spanok sa zmeni este milionkrat. Ak takto u vas prebieha regresia tak si z tych stastnejsich zien.
@hederamonstera len som sa slusne opytala na postrehy mamiciek, nic viac nic menej. nenechala by som ho revat v druhej izbe aj ked poznam namicku ktora od narodenia davala dieta do druhej izby do postielky.
@nin12345 tomu rozumiem ze kazde je ine.. mam v okoli mamicky ktorym deti im spavali dobre aj 3,4 mesacne len ich ucili od narodenia a nechali vyplakat ..ale nas je prebornik v placi 🙂
@votaress12 ja som ale nikdy nenechala dieťa vyplakať ani nahodou... Len by som spravila traumu zo spania
Spánok sa mení aj bábätko sa mení veľmi rýchlo...je to normálne..mne syn spával perfektne a potom po 1.narodeninách prišiel zlom a od polnoci do rána do štvrtej bol hore a hotovo..trvalo to nejaký čas a zase sa to zmenilo...
@votaress12 ja som ale nikdy nenechala dieťa vyplakať ani nahodou... Len by som spravila traumu zo spania
@nin12345 to ani nechcem... preto som si pytala postrehy mamiciek. moja kamaratka to takto drobca naucila len mne to pride prilis ...
@nin12345 to ani nechcem... preto som si pytala postrehy mamiciek. moja kamaratka to takto drobca naucila len mne to pride prilis ...
@votaress12 je to príliš nerob to.. väčšina detičiek naozaj nespí ja som mala veľké šťastie. Netráp sa pre to to prejde. V dvoch rokoch ti už bude spať ako dudok
@anavixy nemam skreslene predstavy, len som polozila otazku 🙂 ale dakujem aj za takyto postreh
@votaress12 chapem, ale popisujes uplne normalne spravanie 3m dietatka ako problematicke. Ze sa budi po 2-3h? Ved to je fyziologicke. Dieta da neda naucit spat celu noc, musi na to dozriet (ano, ano, su vynimky), ani tie co boli nutene prejst spankovym treningom neprespia celu noc. 3m dieta ma narok na taketo spravanie, ci sa to rodicom paci alebo nie. Bude lepsie! A niekedy aj horsie, ale vzdy len na chvilu… najdolezitejsie je sledovat jeho spankove potreby, bdele okna a mat trosku jasno v tom, ako to funguje, drzim palce, nech najdete balans
@votaress12 mám 4 mesačnú vnučku a spáva, tak ako ty píšeš. Ako novorodenec sa na kojenie budila raz v noci, teraz každé 2-3 hodiny. Tak isto spánok cez deň sa zmenil. A takto to má prirodzene veľa detí. Spomínaš kamarátku, že ho "naučila"... nie nenaučila, iba to dieťa zlomila. Naučila ho, že jeho potreby nebudú uspokojené, tak to vzdalo. Neskôr sa kamarátka bude čudovať, prečo jej dieťa trpí rôznymi problémami.
@votaress12 celu noc ti neprespi v takom veku. 🤣 Ale same moze vediet zaspat. Ja som to robila tak, ze som dceru najprv uspavala na rukach a ked bola otapena, ale este nespala, vlozila som ju do postielky a nechala ju zaspat samu. Od 4 mesiacov som uz len vlozila a sla prec z izby. Funguje to stale, uz bude mat 3 roky. Odporucam blog Lepsi spanok babatiek.
Ahoj, to budenie tvojho dieťatka je úplne normálne. Prídu spánkové regresie a možno sa ti začne budiť aj každých 10 minút (ja som to tak mala so synom), takže spánok 2-3 hodiny je luxus. Radšej prijmi, že je to prirodzené.. predpokladám, že nechceš skúšať rôzne metódy, ktoré sú nevhodné pre vývoj mozgu dieťatka
@votaress12 je to tvoje prvé bábätko však 🤣
@votaress12 ak je niečo co som sa o spánku deti naučila, tak je to to, že sa vždy mení. A keď povieš vetu - joj, takú sme mali dobrú noc, dieťa sa zobudilo len raz - ver, že ďalšia noc bude katastrofálna 🤣
Dieťa za rok prechádza zmenami, ved z malého novorodenca co si neudrží hlavu sa stane dieťa ktoré chodí, sedí, začína rozprávať prvé slová. Toto všetko jeho hlava spracuvava, do toho idú zuby, do toho je dieťa vystavené novým podnetom ktoré musí spracovať. A ten spankovy tréning co spomínaš, naozaj by si to vedela urobiť tomu dieťaťu? Nechať ho vyplakat nech si zvykne? Stalo by ti to za to, prespať celú noc s vedomím, že tvoje malé trojmesačné dieťa si zvyklo na to, že keď ta zavolá (vola ta plačom, inak to nevie), tak neprídeš? Tak to nebude ani skúšať?
@votaress12 joj toto by chceka každá mamka 🥰❤️poviem ti iba toľko,ze tvoj synček ešte spí luxusne 👍ja ti neporadim,lebo ja uz som celú nic v kľude neprespala uz takmer 3 roky🤦

Pre trojmesačné dieťa nie je nijako zvláštne budiť sa každé 2-3 hodiny. Násilný spánkový tréning vyplakaním je absolútne nevhodný pre bábätká a deti, robil to viac škody (na mozgu) ako osohu. Môžete skúsiť bezslzičkový tréning, ale podľa toho čo som čítala, deti sú na to zrelé až okolo pol roka (najskôr). Držím palce 🙂