icon

Ako naučiť dieťa opäť samostatne zaspávať?

nika7777777
10. jan 2026

Neviete niekto poradiť ?
Dcéra 15 mesiacov. Asi rok zaspavala krásne sama v postieľke, vypila mliecko dostala cumlik plienku, odišla som a zaspala.
Pred dvoma týždňami začala plakavat a vstávať keď som opustila izbu. Keď si ľahnem na posteľ tak zaspí v klude.
Stretol sa niekto vás s tým ? Ako ju opäť naučiť zaspávať samu alebo to zas prejde ?

anonym_6d1ac7
10. jan 2026

@nika7777777 vyzerá to na separacnu úzkosť , určite by som neodchádzala. Aj moja tak. Z nejakého dôvodu aj keď ste tým deťom doslova tieň sa niečo v hlave stane a chcú vás pri sebe. Alebo regresia. Obdobie , nevzdialovat sa. Vy ste jej bezpečie.

petamich
10. jan 2026

Je to uplne bezna faza 🙂 tiez sme to tak mali. Ako prisla tak odide a zasa to bude inak.

anonym_898512
10. jan 2026

@nika7777777 pri 15 mesačnej by som nemala problém počkať, kým zaspí

angeli121212
10. jan 2026

@nika7777777 no ja som v tomto benevolentná proste normálne ležím pri oboch keď ich uspávam.. mladšiu ešte kojím a pri staršom trojročnom tiež ležím ja alebo manžel kým nezaspí. .. Byť tebou by som to neriešila a ľahla si k malej

minesasubu
Včera o 10:42

je to separačka , treba počkať kym to prejde inak prideš o nervy ak to budeš chcieť zmeniť a tlačit nanu a hlavne v tomto období je velky vyvojový skok
dieta sa uči/ naučilo chodiť , postupne pride rozpravanie takže dieťa potrebuje blizkosť osoby na ktorú spolieha