Ako naučiť dieťa spať bez perinky?
Dobrý deň, prosím Vás, poradíte mi ako naučiť 3,5 mesačné dieťa zaspať na prvý nočný spánok bez perinky?
Cez deň a aj po prvom nočnom papaní už spí bez nej, ale na ten prvý spánok ho musím uspávať na rukách v perinke s rukami zaviazanými v nej. Skúšala som aj s rukami vonku alebo aj bez perinky, ale nejde to. Ide mi o to, že sa za chvíľu do perinky nezmestí a tiež sa mu veľmi nepáči keď ho tam dávam a plače. Ale hneď ako ho do nej dám a zoberiem na ruky tak sa ukľudní a za chvíľu aj zaspí.
Ďakujem.
Nerozumiem ze preco odnaucit, ked sa mu tak dobre spinka. Ved nevadi ze je perinka mala, budu mu trcat sice nohy ale ruky bude mat zaviazane a to sa babatkam paci. Ja by som to nemenila ak vam toto funguje
Nesnažila by som sa ho odnaučiť. Však ani tebe by nebolo príjemné, keby od teba odrazu niekto chcel, aby si zaspávala inak, ako si zvyknutá. Ale sú aj také tie sťahovacie zavinovačky alebo ako sa to volá. Skús pozrieť, možno to by mohlo mať.
Ide mi hlavne o to, že keď ho do nej dávam, tak väčšinou strašne plače a to je mi veľmi ľúto.
Veď sa hneď aj upokojí, nechaj zatiaľ ako mu vyhovuje.
Luto. Uz place mozno aj z unavy. Ak by sa mu tam nepacilo tak by plakal kym sa nevyslobodi.
Mojabola v zavinovacke vyse roka. Ruky nohy trcali ale mala rada byt "stiahnuta".
Ďakujem za odpovede 🙂Ja som chcela fakt len vymyslieť niečo iné, aby som ho "netrapila" tým zaväzovaním..naozaj mi ten plač trhá srdce.. budeme teda pokračovať ako doteraz, lebo inak nam to vyhovuje.
A keď z perinky vyrastie, budú teda trčať nohy lebo v takej tej ulitke nechce byť vôbec.
Moj prvy napr v nemocnici bol nespokojny. Doma uz bola iba v spacom vaku. Ani mi netuklo ze by mu to mohlo vadit. Proste skusas co je dobre a co nie.
Ahoj, nase 9m stale zaspava v perinke, ked uz tuho zaspi, rozopnem gombik
Ja som to riešila, pretože sa syn proste do perinky nevmestil. Dala som ho do perinky večer, tak ako mu to vyhovovalo. Keď tvrdo spal, perinku som uvoľnila, postupne som viacej uvoľnoňovala aj pri zaspávaní. Následne prešiel na spanie vo spacom vaku, myslím, že na vak prešiel asi ako 4 mesačný.
Syn spal v perinke 1,5 roka 😃a bol by aj dlhšie ale bolo leto a horúčavy a chlapák chcel len perovu perinku hrubú tak sme s perinkou skončili
No ja som dcérku neviazala ale používala som perinku kde mala ruky vonku a keď som ju mala na rukách privinula som si ju ku sebe tak, že mala ručičky tak pritisnuté pri sebe skúsila by som takto ju pevnejšie chytiť...
No ja som dcérku neviazala ale používala som perinku kde mala ruky vonku a keď som ju mala na rukách privinula som si ju ku sebe tak, že mala ručičky tak pritisnuté pri sebe skúsila by som takto ju pevnejšie chytiť...
@martinka17 momentálne ak by som mu ich pri zaspavani viac uvoľnila, tak ich vytiahne a už nezaspí 🤦 ale skúsim to, ďakujem 😊
@angeli121212 ďakujem za tip, skúsim to 🙂
Skús ono perinka je akoby náhradou matkynho objatia.. naša princezná sice perinku moc nemala a ruky zviazané už vôbec ale spala pri mne nalepená 😂
Dajú sa kúpiť aj väčšie perinky alebo skús nájsť tie staršie klasické, kde sa aj ročné zmestí. Možno tvoja mamina ešte má po tebe také.

Takto to ale nefunguje, ze odnaucit, ved to ledva vyšlo z maternice. S rukami pri tele sa cíti bezpečne, bábätká si to pamätajú vraj este z bruska. Vymyslite iny styl napriklad spacie vaky, alebo viazat do satky. Hlavne nie cez plac odnaucat.