icon

Ako naučiť dieťa spať samostatne?

11. feb 2025

Ahojte mám dve deti 6 a 3 roky. 6 ročná od malička spáva sama v izbe, pekne si dáme dobrú noc, povieme rozprávku ľahne a spí. To menšie je iná kapitola ... Nezaspím bezo mňa , dám ho do postele a za pol hodinu je v mojej, nehrozí aby spal sám a ja už nevládzem takto fungovať. Kúpili sme mu obliečky s obľúbeným motívom, v posteli má všetky obľúbené hračky , na stenách obrázky, nočné svetlo a kadečo možné ale nedokážem ho donútiť aby sám celú noc spal vo svojej posteli a už vôbec nie sám v izbe. Strašne by som si priala aby aj jemu stačilo povedať že je čas ísť spať a on si ľahne sám do postieľky a celú noc je tam. Neviete mi prosím poradiť ako toho docieliť ? Reči typu že si to mám užívať a pod.nepotrebujem , nepríde mi takto spanie fér voči staršej ktorá si to začala viac všímať a ani voči sebe lebo ma to fyzicky aj psychicky už vyčerpáva, jednoducho aspoň v noci potrebujem pokoj.

nika23t
11. feb 2025

Veľmi nepomôžem, ale mala som to so staršou dcérou a jednoducho som pridala posteľ do spálne, inak by som nespala. A tiež som potrebovala v noci kľud, jedine takto som si ho vedela zabezpečiť. A nakoniec som tam dala posteľ aj mladšej, ktorá nemala problém spat v izbe, ale ja som ju tam nechcela nechať samu. A ja som nemala to srdce ju každú noc s plačom posielať do svojej postele, to by som nedala.

martul
11. feb 2025

Všetko je len o tvojej vytrvalosti. Príde k vám do spálne, zober ho naspäť do izby a takto dokola, pochopí, že si nepomôže.

domak2
11. feb 2025

Ak si naozaj pevné rozhodnutá, tak ako píše
@martul . Ale ak máš neoblomne dieťa priprav sa na cca 3 dní revu, potom by to malo byt v pohode.

ivonadusa
11. feb 2025

mam 5 a 2 rocnu. 2 rocna neriesi kde je, spi celu noc v postielke. 5 rocna kazdu noc okolo polnoci je hore a musi sa ujistit ze je pri nej niekto ( sestra sa nerata). ak nikto, smer ku nam do spalne.
neriesim, raz prestane chodit.

bronkax
11. feb 2025

Ja som kvôli tomuto synov nerozdeľovala ešte zatiaľ spia spolu lebo inak by som ich mala v posteli obidvoch každú noc. Takto majú jeden druhého a je kľud. Dokonca aj keď je jeden s nich chorý nechce spať pri mne ale s bratom v izbe 😀

michaela789
11. feb 2025

Bože, kiežby som vedela 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ nepomôžem ale ponúknem aspoň empatiu. máme úplne rovnaký problém. 3ročný sa každú noc priplichtí k nám, ľahne si na kríž do postele, takže buď kope mňa alebo manžela, my sa pučíme na peľastiach ako otroci... Hrôza 🙄 keď mi niekto povie, že však dieťa má spať s rodičmi, ide ma rozhodiť. Starší ľahne a je jak drevo. Mladší je ešte len bábätko, tomu nevyčítam nič, je kojený takže vstávam aj k nemu. A do toho tento prostredný... 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Obaja ráno vstávame s bolesťami hlavy, krku, už máme toho dosť. Úplne ťa chápem a obom nám prajem čo najrýchlejšie vyriešenie. 🙏🏻

denkabemommy
11. feb 2025

Syn má 4r, ukladám ho do jeho postele s tým, že tam som kým zaspí a čoraz viac dní začína byť takých, že spí vo svojej posteli 🙃. Takže asi len vytrvalosť, buď vždy v noci odniesť do jeho postele a uspať na novo alebo vyčkať, kým vyzrie jeho mozog a začne spávať celú noc