Ako naučiť dieťa zaspávať bez prsníka?
Ahojte mamičky, potrebujem poradiť ako naučiť moji 11mesačnú dcérku zaspavať bez prsníka. Už som unavená, v noc aj 5krat ju musím priložiť čo sa budí že chce, cucne 5krat a spi ďalej…. Ani cumel nepomáha, ani uspavanie na rukach… už som fakt unavená. Ďakujem za rady
@ivangeline no momentálne sme na reve ale vždy ju aj tak nakoniec priložím
Keď s tým chceš prestať musíš prestať. Vie, že dáš nakoniec vždy.
@simik8943 rada "vydrzat" je teda celkom na nic 😅 urcite sa to da vyriesit k spokojnosti kazdeho.
Nemam konkretnu radu, kazdemu pasuje iny postup ci uz hovorime o rodicoch alebo o dietati. Tiez som prechadzala postupne na samostatne zaspavanie z flase, nie prsnika. Myslim, ze to bolo takto jednoduchsie.
Bol to zdlhavy proces, trvalo to asi polroka kym sme sa dostali kde sme teraz. Dceru polozim do postele a zaspi sama, bez placu.
Nerobila som ziadne radikalne rieseniela, ale bola som rozhodnuta, ze uz ju nemozem, nechcem uspavat nosenim na rukach.
Cize z nosenia sa stali sedenie a hojdanie. Potom lezala v postielke a ja som ju hojdala za bedro alebo hladkala po brusku. Postupne som znizovala intenzitu dotykov. Nasledne som pri nej uz len sedela. Potom som sedela vo vedlahsej miestnosti, a ked sa ozvala odpovedala som jej. Az sme dosli k tomu, ze teda zaspi sama.
Ked jej nieco bolo vyslovene neprijemne a zacala plakat, vratila som sa nachvilu o krok spat.
Ide o to, aby ai postupne vybudovala inu asociaciu so zaspavanim.
V tvojom pripade nie prsnik ale cokolvek ine, co bude pre vas prijatelne.
Mozno by aj pomohlo, keby ta niekto vystriedat pri zaspavani? Ze by si len nakrmila ale uspaval by otec?
Aby teda prsnik nesluzil uz na uspavanie ale len na krmenie.
Nebudem klamat, bez mrncania a trochy placu sa to nezaobide. Ale to uz ty musis odhadnut, kedy je to este znesitelne pre dieta a pre teba.
Myslim, ze dolezita.je konzistencia a neustupit uplne. Lebo ked jej zakazdym ked zacne velmi plakat prsnik das, tak ona si ho placom vynucovat bude a vie, ze to dostane, kedze doteraz to tak fungovalo.
Drzim silno prsty, ze najdete tu spravnu cestu 🤗
@simik8943 pre mňa keď sa začal malý viac v noci budiť na kojenie to bol signál odstavenia tak ja som zaviedla UM a preučila.na fľašku... Tak rozmýšľam či by sa ti to nedalo.len na noc napr skúsiť
@simik8943 súhlas, i pes, keď šteká zato, že chce do domu a ja ho vždy pustím, tak si spojí, STEKAM A POJDEM DO VNUTRA.
TO ISTÉ UPLNE S DETMI, nedať. Zaprieť sa a keď doreeve i po dlhom čase, až potom odmenu, kľudne cajikom. alebo pochváliť pohladkať .
Mäkká si ty, malá sa riadi tebou, reve reve a reve a peso ako vždy príde k nej🙂↔️😉
Skončila by som s dojčením. Ale ja som krkavčia mať. 🤣
Skočiť s dojčením.
@simik8943 sucitim 🥺 moja bude mat 14 mesiacov zachvílu a v noci som “cumlík” doslova ale pomaly to chcem ukončiť, naučila som ju teraz, že pred spaním jej dam prso a ide do kočíka, tam zaspí a potom ju preložim do postielky a takto mi pospi aj 3 hodiny, no a tu to končí😂 ďalej som ešte nedošla 😅 mám v pláne ju naučíť na fľašu, ktorú odmieta všemožne, tak uvidím a inak obdivujem ženy čo koja do 2-2,5 roka a mali by dostať ocenenie, lebo ja po roku mám absolutne dosť 🤦🏼♀️
@ankare zase zmysluplna rada "vydrz". Tato mamka uz nechce len drzat, ked si pyta radu, ako to zmenit. Ma pravo sa aj vyspat a byt viac ako cumel. Dieta nie je uz az take male, aby nevedelo zaspat aj inak. Ide len o to, ze aktualne iny sposob nepozna a je na rodicoch, viac teda na mame, aby k tomu dieta doviedli.
Byt tu pre dieta oporou a davat mu vsetku lasku aku potrebuje sa da aj inak ako len cez prsnik.
A to, ze sa budi a chce prso ma taku pricinu, ze so zaspavanim ma spojene prsnik = zaspim. Preto je na autorke aby tuto asociaciu zmenila.
Deti aj dospeli sa v noci budia, prechadzaju z hlbokeho do menej hlbokeho spanku, ale dalej zaspia sami, lebo k tomu nepotrebuju prsnik. Zmenit sa to da a nie je to nic o "krkavcich materiach" 😁 sice som nekojila dlho, ale myslim, ze ked uz to jednemu ucastnikovi nie je prijemne, ma pravo s tym nieco robit a nie len drzat.
@simik8943 ja som dostala chripku,vysoke horucky a odstahovala som sa zo spalne, aby som nenakazila muza a malu (vtedy dvojrocnu), muz s nou spaval tyzden a stále ked zacala nariekat,ze chce prsnik,tak muz jej dal normálne jedlo-najedla sa a zaspala. Odnaucila sa vtedy. Ale na kazde dieta plati ine. Pre mna je 11mes.dieta velmi male aby nemalo mamkine mliecko

Ňu… vydržať. Inú nemám. Alebo vydržať aspoň taký týždenný rev..