icon

Ako naučiť dieťa zaspávať samé?

17. jan 2025

Zdravím. Ako ste naučili deti zaspávať samé, poprípade pri vás alebo pri hladkaní? Naša malá je zvyknutá len v kočíku alebo v hojdátku, inak nechce. Rada by som prešla už na nejaký normálny spôsob zaspávania. Máme 14m. Ako sa vám podarilo zmeniť spôsob zaspávania?

13uzivatelka11
17. jan 2025

Ležala som s nim v posteli našej veľkej.. Ale bol to boj prvé dni samozrejme, chcel ísť na ruky, keďže sme si ho tak naučili.. Ale naučil sa, len musíš vydržať..

really8
17. jan 2025

Ako som ich to oboch naucila? No jednoducho som ho dala do postielky a bolo. Ak bol plac, prisla som, potutila sa, ponosila a zase odlozila. Aj 10-15x. Obom detom som spievala pesnicku jednu konkretnu ako znak ze teraz bude nasledovat spanok. A robila som to tak od porodnice. V 14m to uz take jednoduche nebude ked si vyse roka podporovala a budovala tento navyk.

hederamonstera
17. jan 2025

Moj bol nauceny na kocik a v pohode sme presli do postielky. Sli sme si proste lahnut ked bol unaveny, v pohodicke zaspal a odvtedy spi uz len vnutri. Ale ja pri nich lezim, kym nezaspia. Sami mi nevedia zaspat. Mohol mat o nieco viac mesiacov ako tvoja

Starsi bol dokonca nauceny zaspavat na rukach na fitlopte, ked uz bol fakt tazky, okolo 7-8m (cca 10kg), tak som ho skusala davat ku mne do postele a hladkala, ked vyvadzal, uspala som ho na rukach, ale proste jeden den zaspal pri mne a odvtedy zaspaval v posteli🙂

autor
17. jan 2025

@really8 to mi je jasné. Preto sa pýtam matiek ktoré stým majú skúsenosť a nie tých ktoré nie.

saxana000
17. jan 2025

Su deti ktore su velmi kontaktne a jednoducho ich to nenaucis pokial teda nepojdes metodou vyplakania.. skus si s nou lahnut polozit ruku na brusko alebo hrudnik a jemne ju rukou hupat akoby v tom kociku bola.. ja som tak uspavala mladsiu kym bola babo a uz sa nezmestila do kolisky..hupala som ju zo strany na stranu a fungovalo

evickuska
17. jan 2025

Zacali sme v 8. mesiaci, trvalo to asi mesiac. Najskor nedaval klasicku detsku postielku, kupili sme domcekovu od 3 do 6. A dali zabranu. Spinkava tam sam, v izbe, mame kameru, asi mesiac trvalo, kym sa naucil dali sme ho tam, prikryli, lubime ta a dobru a takto nam zaspinkava odvtedy stale. Na vynimky zuby, choroba atd.
Chcelo to ale vela sebazaprenia, trhalo mi srdce ked plakal ale teraz ako sa nam narodilo druhe je to uzasna vyhoda 🙏