Ako naučiť ročné dieťa zaspávať v postieľke?
Ahojte, potrebovala by som poradiť, mám ročné dieťa a zaspáva pri mne v posteli a prekladám ho do postielky až keď zaspí. Nejaké typy ako naučiť dieťa zaspávať v postielke ? Keď sme to skúšali tak vždy sa stavalo, plakalo a keď som ho aj dala ľahnúť tak sa začal smiať a myslel si že sa ideme hrať.
@anonym240 a je nutné, aby malinké dieťa zaspávalo samo v postieľke? Lebo ja som vždy deti uspala pri sebe v posteli a potom ich preniesla do svojej. Robím to do dnes a to majú takmer 8 a 5r. Naozaj ťa to tak obťažuje, že to musíš meniť, niečo čo funguje?
Keď dieťatko plače v postieľke - jediný spôsob komunikácie, lebo ti asi nepovie v roku “trápi ma že som tu sám a bojím sa”. Keď ho tam necháš, už v rannom veku mu dávaš fuck up na jeho pocity. Nechať ho zaspať v strachu, nekofmorte,… načo si potom ľudia robia deti, keď pri nich nevedia ani 20minut poležať? 🤦♀️
@anonym240 a je nutné, aby malinké dieťa zaspávalo samo v postieľke? Lebo ja som vždy deti uspala pri sebe v posteli a potom ich preniesla do svojej. Robím to do dnes a to majú takmer 8 a 5r. Naozaj ťa to tak obťažuje, že to musíš meniť, niečo čo funguje?
Keď dieťatko plače v postieľke - jediný spôsob komunikácie, lebo ti asi nepovie v roku “trápi ma že som tu sám a bojím sa”. Keď ho tam necháš, už v rannom veku mu dávaš fuck up na jeho pocity. Nechať ho zaspať v strachu, nekofmorte,… načo si potom ľudia robia deti, keď pri nich nevedia ani 20minut poležať? 🤦♀️
@denkabemommy suhlas, dost ma udivuje ze rodicia/ manzelia/ partneri maju potrebu sa v noci k sebe pritulit a citia sa osamelo ked spia samy a zarovem si myslia,ze deti taku potrebu nemaju??
@denkabemommy suhlas, dost ma udivuje ze rodicia/ manzelia/ partneri maju potrebu sa v noci k sebe pritulit a citia sa osamelo ked spia samy a zarovem si myslia,ze deti taku potrebu nemaju??
@zuzinka888 úplne, mne stačí, že mám blbý sen a budím muža nech ma obijme. Rovnako pristupujeme k deťom, je jedno, ktoré v noci kričí, keď potrebujú byť s nami v posteli, tak ich idem vziať do izby a dám k sebe 🙂. Veď dieťa nie je módny doplnok a nerobím si ich z dôvodu, že sa patrí ale preto, že ich chcem milovať a dať im, čo potrebujú. Občas si vravím, že by bolo super, keby šli spať už sami, že by som si upratala kuchyňu alebo čokoľvek iné, na druhú stranu, kuchyňu budem upratovať celý život, deti uspávať len kým sú malé.
@denkabemommy Ďakujem za váš názor, myslím si že poznámku typu “načo si ľudia robia deti keď s nimi nevedia 20 minút poležať” ste si mohli odpustiť ;) nikde som nenapísala že pri dieťati niesom keď plače, alebo keď ma potrebuje. Len som sa pýtala na rady ako ho naučiť zaspávať v postielke. To somňa robí zlého rodiča ? Znamená to že sa mu nechcem venovať alebo niečo ? Ale ďakujem za váš názor 🙂
@denkabemommy Ďakujem za váš názor, myslím si že poznámku typu “načo si ľudia robia deti keď s nimi nevedia 20 minút poležať” ste si mohli odpustiť ;) nikde som nenapísala že pri dieťati niesom keď plače, alebo keď ma potrebuje. Len som sa pýtala na rady ako ho naučiť zaspávať v postielke. To somňa robí zlého rodiča ? Znamená to že sa mu nechcem venovať alebo niečo ? Ale ďakujem za váš názor 🙂
@anonym240 to bolo myslené na komentár vyššie, kde je jasne napísané, že aj keď dieťa plače netreba povoliť, čo je v prípade uspávania dieťaťa scestné, dožaduje sa len prítomnosti blízkej osoby. Nikoho ako rodiča nehodnotím, nemám dôvod, hodnotím daný úkon, že mi nepríde v poriadku (ani nie je, je to podložené aj dátami). Súčasne otázka, či človek nemôže 20min ležať s dieťaťom je skôr rečnícka otázka na zamyslenie 🙂.
@anonym240 omylom som stačila anonym 🙂
@denkabemommy no vidis, nie kazdy chce 8 rocne dieta uspavat v manzelskej posteli a potom ho prenasat do tej jeho 🤦 zas niekomu nepride normalne toto.
Hovoris, akoby to boli horsi rodicia alebo menej milovali svoje deti - chudata vsetky deti na svete, co su nutene zaspavat vo vlastnej izbe vo vlastnej posteli, az by bolo najlepsie socialku zavolat. Prepac, ale tiez to pises riadne prehanacim stylom, aby si vzbudila vycitky v kazdom, co sa opovazuje dieta naucit spinkat vo vlastnej postielke. Peace 🙃 ja len ze nech si robi kazdy kto ako chce, ale pisat to takto zbytocne ofenzivnym sposobom, ze az.
Ale tak ja som iny typ cloveka, ak ma zobudi zly sen v noci, nemusim budit aj muza a tulit sa k nemu, takze je OK ze kazdy to vnimame inym sposobom. Rozdiel je jedine v atmosfere pisaneho slova - sup sup zautocit na tych, ktori to robia inak, fuj zle matky a zli rodicia, lebo davaju dietatu fuck up a nechaju ho v strachu.
@denkabemommy no vidis, nie kazdy chce 8 rocne dieta uspavat v manzelskej posteli a potom ho prenasat do tej jeho 🤦 zas niekomu nepride normalne toto.
Hovoris, akoby to boli horsi rodicia alebo menej milovali svoje deti - chudata vsetky deti na svete, co su nutene zaspavat vo vlastnej izbe vo vlastnej posteli, az by bolo najlepsie socialku zavolat. Prepac, ale tiez to pises riadne prehanacim stylom, aby si vzbudila vycitky v kazdom, co sa opovazuje dieta naucit spinkat vo vlastnej postielke. Peace 🙃 ja len ze nech si robi kazdy kto ako chce, ale pisat to takto zbytocne ofenzivnym sposobom, ze az.
Ale tak ja som iny typ cloveka, ak ma zobudi zly sen v noci, nemusim budit aj muza a tulit sa k nemu, takze je OK ze kazdy to vnimame inym sposobom. Rozdiel je jedine v atmosfere pisaneho slova - sup sup zautocit na tych, ktori to robia inak, fuj zle matky a zli rodicia, lebo davaju dietatu fuck up a nechaju ho v strachu.
@anonym_e33f5f keď si vyrovnaná so svojim konaním, prečo sa ťa to dotklo? 🤔 Napísala som fakty ako to je, nie môj subjektívny názor. Je mi srdečne jedno, kto je aký rodič. Zas a znovu opakujem reagujem na danú situáciu, nie na rodičov samotných.
@anonym_e33f5f keď si vyrovnaná so svojim konaním, prečo sa ťa to dotklo? 🤔 Napísala som fakty ako to je, nie môj subjektívny názor. Je mi srdečne jedno, kto je aký rodič. Zas a znovu opakujem reagujem na danú situáciu, nie na rodičov samotných.
@denkabemommy dotklo sa ma len to, ako utocne hned reagujes na druhych. Ale nastastie sa nepozname osobne, ja mam totiz rada ked ludia diskutuju s mensou nadradenostou voci ostatnym. Ale internet znesie vela.

Uplne normalne som dala dieta do postielky, ja som si sadla/lahla na postel meter od jeho postielky, a cakala som. Prvy raz to trvalo 45min, kym prestal skakat na postielke a pekne sa ulozil. Samozrejme, bol riadne unaveny. Interval skakania na postielke sa skracoval a na stvrty den som ho ulozila a uz si pekne hned lahol. Osvedcilo sa mi nevsimat si ho, otocit sa chrbtom a vydrzat az kym nezaspi. Akonahle som naviazala co len ocny kontakt, nebolo mu rady. O dva tyzdne som uz ani necakala pri nom, pekne som ho polozila do postielky, dala pusu papa a odisla z izby. Krasne sa naucil sam zaspavat. A odkedy zaspaval sam a sam v izbicke, aj v noci sa uz prestal budievat, prespal krasne celu noc. Konecne... Mal 13 mesiacov vtedy. Velmi to prospelo jemu, mne a celej rodine, dovtedy boli noci a spanky s nim hrozne.
Ak sa raz rozhodnes ze ma byt v postielke, zasada je ho proste nevybrat. Na to som upozornila aj manzela, ze kym nie je naozaj vazny dovod, uz raz ked sa rozhodneme ze ma spinkat v postielke a trvame na tom, nemozeme ho odtial brat. Akonahle to spravis, len zakazdym umocnis v dietatu rovnicu: som v postielke = spravim scenu = vezmu ma = dosiahnem svoje. Rocne dieta je velmi chytre a vie co chce a co moze. 😉