icon

Ako naučiť štvorročné dieťa spať samostatne?

Dnes o 08:50

Mamičky ako dlho trvalo kým vaše dieta prestali “cestovať “ po posteli a spalo normálne ?
Syn má 4 roky zatiaľ spi s nami v spálni Samozrejeme na svojej posteli ktorú sme museli upraviť s dokúpiť väčšie zábrany nám niekedy z nej vypadol (zabrany mal z 3 stran ale asi pre neho malé 🤦‍♀️)
Chceli by sme ho dať už spat samostatne aj on by to chcel skúsiť jedine čoho sa bojím je to že nám zase niekde z postele vypadne alebo sa otlce o stenu

carrot_apple
Dnes o 09:12

@anonym_autor prenášať na rukách keď zaspí do jeho postele, AK príde, prijať ho aby nemal šok, určite to nebude raz dva tri pretože už má 4roky,ale už by mal chápať, že je čas na vlastnú posteľ, možno ho nalákať na špeciálne svetielko, hračku, posteľné obliečky, vankúšik, pustit rozprávku z netu, nechať pootvorené dvere...
môj syn do 3 rokov spával somnou v posteli, ale nie vždy,no dalo sa, pomaly, najskôr jeden deń v týždni išiel k sestre na svoju postel, potom sme sa dohodli na 2 dňoch a teraz má 4a pol roka a v pohode ide sám a ešte mi povie:
ale keď pôjdem cikať večer , prídem k Tebe (príde možno 4x do mesiaca,dakedy ani to) držím palce

viestta
Dnes o 09:54

Ani nie dvojrocny uz zaspaval vo svojej posteli, niekedy sam, niekedy ho bolo treba uspat, a v noci sa prestahoval k nam. Potom sa prestal "teleportovat" ani nevieme ako

michaela329
Dnes o 10:00

Baby, ale on spí vo vlastnej posteli - autorka píše, že len s nimi v izbe.
Môj synovec bol taký cestovateľský typ, zaspal normálne, zobudil sa napoly vonku 🤦 Sestra to vzdala, dala matrace okolo postele, vysoký koberec, prešlo ho to v prvom ročníku.

biba_18
Dnes o 10:04

môj mal cca tak 3 a pol keď dostal "dospelácku" váľandu lebo postieľku sme dávali pre neter ... pod posteľ som mu dávala extra perinu a vankúše pre istotu kebyže sa zgúľa. reálne sa zgúľal asi iba raz ... a keď mal asi 7 rokov, už bol na poschodovej posteli ...