icon

Ako odnaučiť dieťa od spacieho vaku?

23. jún 2025

Ahojte,rozhodla som sa odnaucit moju 6 mesačnú od soaciwho vaku,neskutočne hýbe rukami takže celkom bojujeme so spankami,ako dlho trvalo prosom kým si vaše deti odnaučili od toho?🙈🤯

angeli121212
23. jún 2025

Trošku to ešte rozpíš že čo presne je problém lebo tie spacie vaky majú voľné ruky tak nerozumiem ale inak odučenie neúmyselne od spacieho vaku u nás trvalo cca tri dni kedy bolo príliš teplo na spací vak a akosi sme potom zostali bez neho

hederamonstera
23. jún 2025

Nejako som neoducala🤷🏼‍♀️ proste dostali deku alebo paplonik a bolo

ella1234
23. jún 2025

Ak myslis spaci vak kde mala ruky stiahnute v nom tak toho sa treba proste len zbavit a vydrzat. U deti je to reflex ktory sam zmizne do par tyzdnov ked ich prestanes nejako viazat a stahovat. Cim dlhsie budes ruky stahovat tym dlhsie ten reflex pretrva.

anavixy
23. jún 2025

Spacieho vaku alebo zavinovacky ci ulitky?
Oduca sa ako od vsetkeho, prvych niekolko dni zvycajne tazko a s placom, tie treba len pretrpiet a vydrzat, potom kazdym dnom lepsie. Ak na to chces ist jemnejsie, tak snazit sa postupne, nahradit niecim inym, ponuknut novu spankovu asociaciu.

autor
23. jún 2025

Nevyjadrila som sa dobre,mala ma 6 mesiacov a stále musela mať spací vak so zatvorenými rukami,aj morov reflex mala veľmi dlho hádam do 3-4 mesiaca,no a nastalo obdobie NEspanku tak kedy je najlepsi čas vyskusat spat bez vaku😂🙈ako je to niekedy boj ale už som sa bala že sa pretočí a celý chrbát ma od potniciek :( snáď si na to zvykne skoro..

angeli121212
23. jún 2025

Čím skôr zrušíš ulitku tým lepšie... Ako ti zaspáva? Moja zaspáva kojením a na denné spánky som jej dávala do ruky držať látkovú plienku a prikrývala tak viac paplónikom.. istý čas spávala v zavinovačke ale vždy mala ruky voľné len keď potrebovala niečo okolo seba cítiť tak som ku nej z jednej aj druhej strany pritisla deku alebo perinu ale takto sme fungovali len na denné spánky resp. Na nočný do takej hodiny kým som nešla spať tiež.. keď som už bola tiež v posteli tak som odstránila všetky periny a pridavne deky, ktoré boli pri nej a spala len v spacom vaku s možnosťou pohybu rúk a teda spávala zväčša pri mne.. potom som zrušila aj ten spací vak lebo sa oteplilo a zdalo sa mi, že sa ešte prehreje keď si ju aj so spacim vakom vezmem ešte ku sebe pod paplón a aktuálne spí len zakrytá paplónom ale teda na noc jej ho posuniem nižšie tak aby mala obe ruky voľné a používali sme aj používame cumlíky

angeli121212
23. jún 2025

Inak naša sa mi minule pretočila na bruško a spala ďalej na bruchu

autor
23. jún 2025
@angeli121212

Čím skôr zrušíš ulitku tým lepšie... Ako ti zaspáva? Moja zaspáva kojením a na denné spánky som jej dávala do ruky držať látkovú plienku a prikrývala tak viac paplónikom.. istý čas spávala v zavinovačke ale vždy mala ruky voľné len keď potrebovala niečo okolo seba cítiť tak som ku nej z jednej aj druhej strany pritisla deku alebo perinu ale takto sme fungovali len na denné spánky resp. Na nočný do takej hodiny kým som nešla spať tiež.. keď som už bola tiež v posteli tak som odstránila všetky periny a pridavne deky, ktoré boli pri nej a spala len v spacom vaku s možnosťou pohybu rúk a teda spávala zväčša pri mne.. potom som zrušila aj ten spací vak lebo sa oteplilo a zdalo sa mi, že sa ešte prehreje keď si ju aj so spacim vakom vezmem ešte ku sebe pod paplón a aktuálne spí len zakrytá paplónom ale teda na noc jej ho posuniem nižšie tak aby mala obe ruky voľné a používali sme aj používame cumlíky

@angeli121212 no doteraz zaspavala sama v postielke,ale ako som ho zeusila musím jej držať rúčky aby s nimi nehýbala a tak pomerne zaspi peň niekedy sa to nezaobíde bez veľkého revu:((( aj plienku som jej dávala,aj mojkacika ale ona s nimi tak zvláštne hýbe že ich ma do ruchu a kruti s nimi,už som sa radsej objednala aj na fyzio kvôli tomu

angeli121212
24. jún 2025

Chápem no moji drobci nezaspavali ani jeden sám takže my sme si týmto prešli skôr

selena_luna
24. jún 2025

Ja som to robila tak, ze dcerku som si zavinula do takej vacsej plienky, zaswandlova. A ked zaspala, uvolnila som ju a uz spinkala len prikryta. Do 1 roku sa rusila rucickami pri zaspavani. Ale zaspavala pri mne.