Ako odnaučiť dieťa používať plienky počas spánku?
Zdravim, prosím vás, ako odnaučit syna, 2.5 roka bude mať, od plienky počas spánku ?on malo rozpráva...cez deň mi ukáže a ide si sadkat na nočník, alebo vonku ukáže a dám ho ja vycikať ..kedysi sa mu podarí že spinka aj dve hodiny a nepocika sa, nájdem suchú plienku, kedysi som mu nedala plienku a posteľ mokrá celá ....a na noc ako ste postupovali ? Mám ho budiť začať či ako, ďakujem .
Keď bude mať suché plienky….. po noci, po spánku..len potom hneď po prebudení sup na wc.
@veron2811 Treba pockat na tie suche plienky, ked tak 2 tyzdne po sebe bude rano sucha, tak je to znak, ze sa mu to uz preplo. Moze to trvat aj dlhsie, u mojho to bolo az 2 roky po odplienkovani cez den. Ale naozaj sa to prepne same.
Nepocikavanie v spanku sa neda naucit. Telo musi same dozriet. Telo musi zacat tvorit dostatok hormonu, aby sa znizila tvorba mocu pocas spanku. Plus ak ma dieta tvrdsi spanok, tak sa nezobudi, ak sa mu mocovy mechur naplni. Nocne pocikavanie je v poriadku do 5 rokov. Treb trpezlivo pockat. Dieta to nevie volou/rozumom ovplyvnit.
Moj muz malemu len tak povedal, ked prisiel balik s oblecenim a letnym pyzamom, ze "pozri ale taketo dvojdielne pyzamo sa uz nosi na noc bez plienky. To je pre velkych chlapcov". Z nejakeho dovodu si to moj syn zapamatal. Teraz ako bolo teplo a vymienala som na letne pyzama, tak povedal, ze on plienku na noc nechce. A bolo odplienkovane. V noci sa sam zobudi a ide sam na nocnik. Na den plienku na cikanie nema asi od januara/feb? bez nehod. Na poobedny spanok asi 2 mesiace nema.
Musi dozriet. A neodporucala by som s tym nejak nacvicovat, aby si si nezavarila na nejaky psychicky blok. Cas.

Nie, nebud ho. Este na to aby sa v spanku nepocikal nedozrel. Treba ho dat na naocnik hned po prebudeni, ale ak je este plienka mokra, tak signaly z mechura sa v noci nedostali tam kde maju. Ete ma cas na to aby sa na cikanie budil.