Ako odnaučiť dieťa spať v kočíku?
Ahojte skusene mamicky,poradte mi som zufala 🙏🙏🙏🙏
Maly ma 15 mesiacov ide tu o to ze od narodenia spi v kociku moja chyba... pretoze mal koliky a bolo to jedine co pomahalo uz je velky do kocika sa ledva zmesti nohy ma uz zohnute kocik uz uplne na spadnutie priatel uz musel podrotovat aby drzal...😃😃😃🙏 nesmejte sa mi... skusala som v posteli ho uspat to sa len mrvil dvihal sa behal po posteli ked som povedala buva lahol si za sekundu bol hore a takto dookola ani tapkat sa nenecha na rukach sa mi vytaca no nejde to niektory povedia vyrevat ale to ja odmietam aby mi reval aj 2 hodiny vkuse na to pocuvanie ja niesom. Uz je velky a myslim si ze je cas odlozit kocik a zaspat inym sposobom. Aj do nemocnici som musela brat kocik aj ked idem niekam s nim na vikend musim.ho brat... PORADTE MI BUDEM PLATIT ZLATOM😃😃😃😃🙏🙏🙏🙏
Nejaky tajny trik ako spravit aby sme si spolu lahli do posteli a pekne mi tam zaspinkal somnou.
@anonym_autor nemusi mu vyhovovat zaspavanie s tebou na posteli, moja od narodenia zaspavala na rukach pochodovanim hore-dole po izbe a nakoniec presedlala na zaspavanie v postielke, najprv s tlapkanim po zadku, potom nechcela absolutne nijaky kontakt a teraz vyzaduje hladkanie po chrbate 🤣 treba len skusat trpezlivo, co mu bude vyhovovat, mozno si aj poplace, tak ho nejako upokojis a on zaspi postupne, este je to male dieta, ktore ten spanok potrebuje, takze zaspi urcite 🙂 netreba sa toho bat
Môžeš kúpiť aj väčší kočík. Ja 3,5rocneho na obedny spánok stále uspávam v kočíku, lebo to je jediný spôsob, ako zaspí. Večer zaspí v posteli normálne. No cez deň nie. A je mi jedno, kto si čo myslí, chcem aby spal, takže riešim ako viem. Nemám čas ho spávať hodinu a pol, aj to neúspešne.
Môžeš kúpiť aj väčší kočík. Ja 3,5rocneho na obedny spánok stále uspávam v kočíku, lebo to je jediný spôsob, ako zaspí. Večer zaspí v posteli normálne. No cez deň nie. A je mi jedno, kto si čo myslí, chcem aby spal, takže riešim ako viem. Nemám čas ho spávať hodinu a pol, aj to neúspešne.
@bolarazjedna a v skolke?zaspi?
@ariannazara presne toto chcem ho to cim.skor odnaucit ziadny kocik proste potom aj do skolky nebude chciet ani tam spat takze cim skor musim odnaucit
Normalne ho das do tej postele, na maximum unaveneho. Aj mrvenie, dvihanie a behanie po posteli raz ustane, nebude to trvat 10 hodin. Postupne sa ten cas bude skracovat, kedze prirodzene pochopi ze postielka je na spanie. Hlavne bud dosledna. Ked ho tam raz das, bude tam kym nezaspim ty samozrejme mozes sediet nedaleko neho, raz za cas sa k nemu ozvat, dat ho lahnut (kludne aj 150krat, postupne to bude ovela lepsie a velmi rychlo ..) Toto je taky vykrik do tmy... Ver, ze bude treba zvladnut aj ine veci, "proti voli" dietata. Drzim palce.
Neexistuje ziadny tajny trik. Len jasne vysvetlenie dietatu (tj odteraz sa spinka v postielke a nie, neprehovoris ma), a nasledne doslednost. A efekt sa dostavi hned.
Kocik z domu a vydrzat tych par dni, vecerov kym zisti, ze spat sa da aj v postielke alebo posteli. Samozrejme netreba ho nechat vyrevat do vysilenia, ale len opakovane a trpezlivo davat znova a znova do postele
@bolarazjedna a čo bude s ním keď pôjde do mš?
Normalne ho das do tej postele, na maximum unaveneho. Aj mrvenie, dvihanie a behanie po posteli raz ustane, nebude to trvat 10 hodin. Postupne sa ten cas bude skracovat, kedze prirodzene pochopi ze postielka je na spanie. Hlavne bud dosledna. Ked ho tam raz das, bude tam kym nezaspim ty samozrejme mozes sediet nedaleko neho, raz za cas sa k nemu ozvat, dat ho lahnut (kludne aj 150krat, postupne to bude ovela lepsie a velmi rychlo ..) Toto je taky vykrik do tmy... Ver, ze bude treba zvladnut aj ine veci, "proti voli" dietata. Drzim palce.
Neexistuje ziadny tajny trik. Len jasne vysvetlenie dietatu (tj odteraz sa spinka v postielke a nie, neprehovoris ma), a nasledne doslednost. A efekt sa dostavi hned.
@anonym_bad137 dakujem vyskusam🙏🙏 hlavne trpezlivost
@anonym_bad137 dakujem vyskusam🙏🙏 hlavne trpezlivost
@anonym_autor vydrz a napis o par dni. Garantujem Ti ze ak budes dosledna, dieta unavene, za par dni Ti bude pekne spavat v postielke. U nas to tiez netrvalo ani tyzden, a to si mala vidiet prvykrat tie scenky 😃 ale ja vedla neho, pekne vzdy ho dala lazkat, pohladkala, cumlik dostal... Na stvrty den uz si krasne sam lahol a zaspaval. Po par dnoch som to upgradovala, vzdialila som sa do kuta izby, otocila chrbtom, dieta si nevsimala (prirodzene, uz bolo v postielke samo spokojne). Az som zacala uplne odchadzat. Ukladali sme ho odvtedy len tak, ze pyzamko, rozpravka, pomojkat na rukach, vlozila som do postielky, zhasla a odisla som z izby. To bola najpraktickejsia vec ktoru sme sa v pokoji naucili, s laskou a dosledne, kedze potom prislo dalsie dieta. Odvtedy zacal vyborne spavat, aj zaspavat. Niekedy si trochu poblabotal, sme sa smiali za dverami.... Dovtedy bol jeho spanok uplna tragedia. To Vas "len kocik" 😁 je nic proti tomu ako ne-spaval on.
Mal vtedy rok.
Drzim palce.
@ariannazara nie, ani v škôlke nespi, teda 4dni z 5tich určite nie. Ten zbytok hovoria učiteľky, že musia pri nom sedieť, on sa hrá s ich vlasmi, potom zaspí, niekedy zaspí, sle hrozne dlho to trvá. Aj keď je na prázdninách u babky, idú si s ním ľahnúť, ležia s nim 1-1,5hod a nezaspí. Keď ha si s ním ľahnem občas, lebo aj ja chcem spať, no nedá sa mi, lebo on nespi ani po hodine a ani mňa nenechá spať.
Nas syn tak spal cez obedny spanok v kociku- britax- velky sportiak aby sa prespal lebo spanok potrebival ale inak by nezaspal… takze radim ako vyssie- vacsi kocik
Teraz 3,5 cez den malokedy zaspi-ak je megaunaveny, zaspi len s babi v posteli cez poobedny spanok.
Na vecerne uspavanie - kt stale trva 1-1,5 hod - nic len vydrzat… aj nam behal, o mantinely sa hadzal… cirkus a podobne —- len pri nom lezat a byt mega trpezlivy… citanie knizky, rozoravanie rozoravky u nas nefunguje do teraz… naberie 2. Dych a takto fici ale raz to prejde 🙈😂🙏🏻
@anonym_5a0a13 moj maly spal na obedny spanok len v kociku. Nikdy nie v posteli. V jaslickach sa prisposobil a spi pekne bez problemov v posteli. Odvtedy mi spi v posteli aj doma 🤷♀️
@anonym_5a0a13 no nič, môj syn v mš nezaspí.... Ale ani inde bez kočíka nezaspí cez deň.... A nemyslím si, že by sa naučil... Skôr si môžem vybrať, či bude spať v kočíku alebo nebude spať vôbec.
Ale to je iba môj názor, moja skúsenosť, každý robí ako mu to príde najvhodnejšie, autorka je sama naklonena k zrušeniu kocikovania, čiže jej cesta bude zrejme iná.
@ariannazara presne toto chcem ho to cim.skor odnaucit ziadny kocik proste potom aj do skolky nebude chciet ani tam spat takze cim skor musim odnaucit
@anonym_autor neboj sa, ma 15 mesiacov, neries skolku. Nasa najmladsia zaspavala este na Vianoce na obed na prsniku. Ma 3 roky. Od januara chodi do skolky a spi tam. Doma ma trochu problem. Ale to preto, ze vymysla.
To je nase stvrte. Tretie zaspavalo dlho v kociku, a to aj sportovom. Ja uz ani neviem, ako sme mu to zrusili, ale pamatam si tolko, ze ked mal 19 mesiacov a tazky covid, tak stale sme mali kocik v spalni.

Bohuzial tu ziadna rada nepomoze, len kocik dat prec a skusat. Moj tak spal do roka, po roku sa nemestil, dala som ho do postielky tyzden to bol boj, potom zistil ze kocik uz nebude a spal aj 3 hodiny. Proste vytrvat, inak ti nikto ziadnu radu ze lusknes prstom das dieta do postielky a spi.