icon

Ako odučiť dcéru od cmúľania môjho prsta pri zaspávaní?

Včera o 17:15

Ahojte. Ked mala mladsia dcerka 2-3 mesiace (odhad), zacala velmi tazko zaspavat. Neprisavala sa, mala som aj pri prvorodenej malinko mliecka, tak som odsavala a davala predovsetkym umele. Ani neviem, co mi to napadlo, ale ponukli sme jej pocas uspavania nas malicek. Po case sa upokojila a zaspala. Nechceli sme jej placom zobudit starsiu dcerku. Teraz ma mladsia rok a nevieme, co s tym. Dnes som sa ju pokusila uspat bez prsta. Hladkala som ju, spievala som jej, bol to vyse polhodinovy srdcervuci rev. Napokon zaspala v nosici bez prsta, ale....za aku cenu. Mam z toho naozaj nedobry pocit. Mate s niecim takym skusenost? Poprosim len o konstruktivne rady a nie zlomyselne komentare. Naozaj neviem, ci v oducani pokracovat alebo to nechat na neskor. Dakujem.

anonym_6f7d5f
Včera o 17:26

Zrušiť čím skôr. Úplný nezmysel

anonym_4d98ab
Včera o 17:35

@anonym_autor čože? Akože ročné dieťa a cmúľa tvoj prst? Veď jej daj jej prst, cumeľ. Nie tvoj preboha. A vôbec, čo vás to napadlo takto rok ťahať?

isis234
Včera o 18:05

,,,, Napokon zaspala v nosici bez prsta, ale........ Potrebuje cítiť, že si pri nej, V čom je problém, že ju uspíš v nosiči???
Prst určite nie. To nebol dobrý nápad

anonym_b778d0
Včera o 18:51

@anonym_autor
kamaratkin syn si cmulal svoj orst, uz ho mal aj trochu iny na vzhkad.
A tak jednu noc nespala, celu noc mu ten prst z ust vytahovala, maly sa takto ta tu noc odnaucil.
Ako tu bolo spomenute, aj jej cumel a v roku kludne vydrz aj plac. Bude to ako odnaucit od dojcenia. Pripadne nech muz so starsou dcerou spia inde, u babky alebo zrovna aj v nejakom penzione. Neuc ju v ziadnom pripade ani na jej prst!!! Bol by zdeformovany. Je to blby zvyk, skratka nedaj. Ano bude plakat ale nakoniec to zvladnete. A vydrz aj ked sa bude jedovat. Ja som tak maleho kratko po roku prestala kojit. Kusal a ja som bola 2 mesiac tehotna, hrozny pocit som mala pri kojeni 🫣. Hneval sa, bojoval, 3 noci nam to trvalo. A to on ani nebol zvyknuty pit z flase ako prvy, takze som ho ani um neoklamala, len raz zo zufalstva vypil.
Drzim palce a orajem vela trpezlivosto a pevne nervy.

anonym_094a0e
Včera o 21:19

@anonym_autor Neboj sa,vyrastie z toho ,ja som si cmulala lavy palec az do 6 roku, apekne sama od seba skoncila v prvej triede.Ale mna rodicia nechali tak, vobec mi nezakazovali,,Robila som to vecer pred spanim

maminastatinom
Včera o 21:22
@anonym_094a0e

@anonym_autor Neboj sa,vyrastie z toho ,ja som si cmulala lavy palec az do 6 roku, apekne sama od seba skoncila v prvej triede.Ale mna rodicia nechali tak, vobec mi nezakazovali,,Robila som to vecer pred spanim

@anonym_094a0e vyrastie, ale ze si koleduje o predkus je dalsia vec a predkus nie je len esteticka zalezitost!

anonym_842cc8
Dnes o 06:41

@anonym_autor okamzite zrus aj prst aj nosic.pre rocne dieta zlozvyky ktorych sa budes tazko zbavovat..

simca06022011
Dnes o 06:48

no neviem, bezne rodicia siahnu po cumliku aspon, toto si neviem ani predstavit. Normalne nedam a vybavene. Oducit to treba.
Ma rok, oduc ju zaspavat v nosici, s prstom v ustach, lahnite do postele a zaspite tak. Vymysli si ze ta boli chrbat, alebo hocico

autor
Dnes o 07:17

Ahojte, dakujem velmi pekne za vsetky odpovede a rady. Po cumliku sme siahli okamzite, ako sa dalo, ale odmietla nam 4 rozne (ponukali sme ich hned, nielen teraz). Ona zaspava cez den v postielke a v noci vo velkej posteli. V nosici spi, len ked sme vonku so starsou alebo ideme po nu do skolky. Som rada, ze v bdelom stave je uz schopna byt v kociku a sledovat okolie, predtym nechcela ani to. Spat v kociku odmietala este pred tym prstom. Este raz dakujem, ideme do toho a verim, ze to zvladneme.

anonym_d51a22
Dnes o 07:24
@anonym_autor

Ahojte, dakujem velmi pekne za vsetky odpovede a rady. Po cumliku sme siahli okamzite, ako sa dalo, ale odmietla nam 4 rozne (ponukali sme ich hned, nielen teraz). Ona zaspava cez den v postielke a v noci vo velkej posteli. V nosici spi, len ked sme vonku so starsou alebo ideme po nu do skolky. Som rada, ze v bdelom stave je uz schopna byt v kociku a sledovat okolie, predtym nechcela ani to. Spat v kociku odmietala este pred tym prstom. Este raz dakujem, ideme do toho a verim, ze to zvladneme.

@anonym_autor kým je to tvoj prst je to super, proste nedáš, poplače si pár dní a zvykne si.. môj si cmúľa svoj palec. Má 6,5 roka a je to des, máme to dodnes. Tiež sme sa snažili naučiť ho na cumel, ale ani za nič na svete.. moja rada - nedaj a ak si začne cmúľať svoj, rob všetko pre to, aby mal cumel. Lebo to je vec, ktorú zrušiš, ale jeho palec neodrežeš..