Ako pomôcť 2-ročnému synovi k pokojnejšiemu nočnému spánku?
17. dec 2024
Dobrý deň, syn má čerstvo 2 roky a už polroka sa trápim pre jeho nočný spánok. Často sa stane, že sa v noci 1-2 krát zobudí tým spôsobom, že sa postaví a pozerá sa okolo seba. Keď sa na to ja alebo manžel zobudíme, tak ho položíme do postieľky a spinká ďalej. Ale niekedy sa nezobudíme hneď a on sa viac preberie a potom je náročné dať ho znova spať. Cez obed spinká pekne, 1,5-2 hodiny, večer zaspáva v rovnakom čase a sám. Neviem čím to môže byť, do roka sa v noci kŕmil, po roku už nie, čiže od cca 1 roka do cca 1,5 roka spal krásne celú noc a potom nastal zlom. Je nejaký spôsob, akým mu viem pomôcť, aby sa tak v noci nebudil? Alebo to musí len odznieť samé? Ďakujem.

v tomto veku je normalne, ze dieta hlada v noci uistenie a fyzicku blizkost, lebo sa citi ako "opustene" zranitelne mlada v prirode - aspon tak som to citala a zo syna som presne tento pocit mala ked bol mensi...mozu za tym byt zuby, vyvoj mozgu, separacna uzkost, hocico...moze to takto prist necakane vo veku, kedy dieta uz nejak fungovalo a zrazu sa to zmeni, ano...syn prespal komplet celu noc ako 3rocny, s tym, ze som dovtedy kazde jeho zobudenie v noci riesila svojom blizkostou (spal pri mne)