Ako pomôcť 20-mesačnej dcérke so spánkom?
Zdravim mamičky nám na vás prosbu že čo robím zle.
Mám 20 mesačnú dcérku .. cez obed nechce spinkať..ráno ju buď zobudím alebo sa sama zobudí do tej pol 8 je hore. V noci sa budú na dve tri hodinky a nechce spinkať okolo 2 až 3 sa zobudí.. večer chodí spinkať okolo ôsmej až pol 9. Ako kedy. A cez obed nechce spinkať.. mám jej inak naplánovať spánky alebo ako..ona je taky nespáč od mala.
Ďakujem za odpoveď
Keď nechce, nech nespí😉, večer pôjde skôr, ale asi skôr aj vstane.
@danielahamar ďakujem presne to isté aj ja tvrdím. Len nie je ešte malá na žiadny denný spánok
@danielahamar ďakujem presne to isté aj ja tvrdím. Len nie je ešte malá na žiadny denný spánok
@janka_janka86 to je len obdobie😉, teda väčšinou. Maličká je, ale tak zas hodinu ju nemá zmysel uspavat
A kedy ju skúšate dať spat?..možno stačí o polhodku posunut čas ukladania na obedny spanok a potom záleží aj čo robite doobeda, že či sa stihne unavit..
@janka_janka86 u nás pomohlo len vydržať, proste som to každý deň skúšala a trvala natom že spat bude.. keď tak skús zmeniť spôsob, mne napríklad jednu dobu dvera zaspala len vonku v kocari, okolo roka mala vtedy.. teraz má vyše dvoch a stále spi, i keď ide neskôr, až okolo pol 2..
Obe moje dcery uz od 2 rokov nespali cez deň. Staršia ked isla do skôlky, tak tam spávala, ale mladšia vôbec. Každé dieťa je iné.
@janka_janka86 ak chceš aby spal na obed, ja by som skúsila budiť skôr ráno 😊 moje dieťa keby spalo do pol 8, tak tiež by bolo náročné ho uspať na obed. Ale teda od odmalička vstával veľmi skoro, ostalo mu to doteraz, už má skoro 4 roky, do škôlky vstávame pred 6tou(tým pádom v škôlke pekne zaspi) a keď je víkend a chcem aby pospal hodinku na obed, tiež ho tak budim tiež. Inak by sam od seba sa zobudil okolo 6:30, na obed by nespal a začalo by ho lámať na spanie okolo 4-5 😬 ale teda aj keď bol v tomto veku okolo 2 rokov, vstával okolo 6 😄
@janka_janka86 niektore deti to tak proste maju, ze nepotrebuju. neskusis, nezistis

Keď nechce, nech nespí😉, večer pôjde skôr, ale asi skôr aj vstane.