Ako pomôcť dcérke znovu zaspať na obed?
Zdravím. Moja dcérka mala v januári 2 roky. Dovtedy bola úžasný spáč, pekne spinkala a aj spankové regresy zvládla veľmi dobre. Niekedy v polovici februára sa dcérke zhoršil obedný spánok. Najprv veľmi dlho zaspávala, neskutočne veľa rozprávala, príbehy z celého týždňa, skákala a hádzala sa po posteli a spánok nie a nie prísť, aj keď som videla, že je unavená. Skúšali sme ísť spávať skôr a potom aj neskôr, keďže bdelé okno má okolo 5,5 - 6 hodín. Trvalo to aj 40 minút, potom sme to vzdali, lebo to nemalo význam. Po zhruba týždni bez obedného spánku a neskutočne ťažkých večeroch sme pristúpili k núdzovému riešenie, a to k spánku v aute. Tam zaspí do 5 minút a pospí si 30 - 40 minút. Rada by som sa opýtala, či nemáte nejaké tipy alebo triky ako vrátiť spánok môjmu dieťaťu, keďže ho určite potrebuje. Ďakujem za všetky tipy. Spánku zdar! 🙂🙂🙂
Skúšala si v kočíku uspať? To sa mi zdá pre denno-denný život praktickejšie ako auto. Môjmu synovi sa tiež dobre zaspáva keď sa hojdá (kočík, auto), takže to chápem. Na obedný spánok nechce o posteli ani počuť.
syn od 18 m nespával cez deň.
Máte v izbe dostatočnú tmu? Proste naša nevie spinkať, keď sa len zastrú žalúzie. My máme v spálni zatemňovaciu roletu aby bola čo najväčšia možná tma. U mojej maminy sme nemali a ako sa vyčasilo a slniečko vykuklo, tak tam nespala na obedny spánok ani po 2h uspávania 😔. Takže aj tam ideme kúpit zatemňovaciu roletu. Aspoň u nás to je tak.

Syn bol zas od mala velmi zly spac a 40 min zaspavanie je standard, pomaha ho uplne unavit, plavanie, baby balance, odrazadlo, prejde aj 4 km peso, nezastavitelny. Vstava okolo 5 rano, chodi spat o 12, zaspi cca o 1 a moze spat max do 2, pol 3 inak zas nezaspi vecer🤣 mal obdobia ze nespal cez den vtedy som sa snazila nech aspon polhodku lezi a cosi to pomohlo. Tiez uz vela rozprava v suvetiach a podla mna to je len obdobie a prejde to😀 bude mat 2 roky. radu nemam ale drzim palce