Ako pomôcť dieťaťu s nočnými desmi?
Ahojte , mám dcérku ma 1,5roka .
Bývame v našom prerobenom dome cca 2mesiace.
Dcérka mi pred včerom vstala z veľkým revom , tak som teda šla pre ňu do izbičku a celý sa mi triasla , brala som ju k sebe do postele a tam mi celý čas rozprávala že (Bobo , bobo )
Celá sa mi triasla. Myslela som že teda asi niečo sa jej snívalo , ale pamätala si to aj ráno.
Včera večer , tiež pomrnkavala ale nakoniec zaspala.
Teraz mrnči zas . Je to nepríjemne no niekedy počujem akoby kroky alebo čo , buď si to nejak v hlave namýšľam alebo čo mi šibe s toho už , alebo má dcérka nočné mory pomaly každý deň.
Viem jej nejak pomôcť ? Poprípade sa s tým niekto stretol ?
Budem rada sa skúsenosti a rady.
@andrea_ff a trvá to dlho toto obdobie alebo ako to mám nazvať ? 😊
Nechajte jej zasvietenu nejakú lampicku😉, ja som teraz 4r musela kúpiť macka svietiaceho, má ho na spanie, lebo sa mi začal bať tmy
@danielahamar Ďakujem za radu , avšak svetielko v izbe má neni veľmi silne aby vedela buvat ale svieti dobre , taktiež som dala svetielko aj do obývačky aby keď príde k nám do izby videla
Nasa dcerka trpela nocnym desom, zacalo sa to tiez,ked sme sa prestahovali do domu, mala 2 roky...zistili sme,ze cca hodinu a pol-dve hodiny potom,co zaspi, je dobre ju jemne prebudit z najhlbsieho spanku a vtedy to pomohlo a ten ,,stav,, nenastal...drzim palce, u nas to trvalo cez 1 rok...lekar mi vravel,ze jej hlava vecer nedokaze spracovat vsetky udalosti z dna, tak preto sa to deje...ak sme presvihli prebudenie, znovu sa to stalo 🤷na zaciatku sme boli vystraseni, az prevracala oci, strasny rev, ale postupne z toho vyrastla a fakt nam pomohlo to prebudzanie..
@nadja23 Ďakujem , skúsim to určite 🙏
Podľa mňa to nie je sen.Deti hlavne malé deti sú vnimavé práve na tieto veci.Mne môj syn keď mal 5 rokov išiel neskoro v noci dole na záchod schody boli rozsvietené tak ako vždy no v zápätí sa vrátil s plačom hore že on nejde lebo na chodbe je bubak s červenými očami išla som dole ale nič malý my ukázal kde stál a pozeral sa naňho to sme ešte bývali v dome u svokra .No aj teraz keď už má malý 10 rokov stále si nato pamätá a stále mi ho rovnako opisuje🫤
Ja som si našla kontakt na jednu pani na "vyčistenie" od zlej energie a pomohlo. Možno to pomohlo len mne na psychiku, že som niečo urobila a potom bolo aj dieťa spokojnejšie. 😉
Ak si veriaca, tak požiadaj miestneho kňaza, aby Vám vysvätil dom.
Alebo aspoň zapáľ sviečku a nechaj vyhorieť do konca, aj to pomáha, ak veríš.
Niekto na to veri Niekto nie ...my bývame v novostavbe a davam každý rok vysvätit dom mi sme tu duše vela veci sa stalo vo nema pochopenie a zmysel a odvtedy máme klud aj mala spi lepsie a to uz ma skoro 7
Ale mame príhodu ja som sedela na gauci mala pri stole pri mne kreslila si obe sme mali sklonene hlavy dole a periférne sme si všimli ako prechadza tieň po chodbe(mame otvoreny priestor) ja som na to reagovala ze sa ni zdalo ale ked mala zacala tak.najprv som sa ukludnila a hned na to jej som zacala hovoriť výhovorky ze nic to nebolo a trvala som a mala.okolo 5r ci kolko ;) ) ano muz tiez na to neveri ale zvykol si na vysvatenie domu ze dôjde farár

Podľa mňa nocny des. Syn to mal určitú dobu viac x týždenne...aj ja som sa zľakla....dávaj pozor, aby bola vypisana pred spaním....ako prišlo, tak odišlo. Netreba s tým nič robiť. Ona si to nepamätá.