icon

Ako pomôcť dieťaťu so zlým spánkom?

sankakofi
12. feb 2025

Dobrý deň, chcem Vás poprosiť o zdieľanie vašich prípadných podobných skúseností. Náš synček začal v 5 mesiaci zle spinkať (častý plač a neustále budenie po celú noc) a po cca 8-9 mesiaci začal mávať nočné cca 2 hodinové bdelé okná - to trvá už približne 7 mesiacov. Už nevieme čo spraviť. Skúšali sme už asi všetko a nikto nám nevie pomôcť. Poprosím komentáre len ľudí s podobnou skúsenosťou. Vopred veľmi pekne ďakujem

evcagabi
12. feb 2025

Spankove poradenstvo si skusala? Na instagrame lepsispanokbabatiek alebo spinkajbabo.

michaela789
12. feb 2025

Prežili sme. Pomohlo len vydržať, trochu to zmiernilo praktizovať spoločné spanie. Ak vám spí v postieľke, skúste si ho vziať k sebe.

katica06
12. feb 2025

@sankakofi oisobnú skúsenosť síce nemám, ale kmotra pochodila so synom dosť, aj nástup do mš posunuli. U nich to ,,okno,,.bolo 3-4h. Ako prišlo tak odišlo približne vo veku 3,5r.

fairyy
12. feb 2025

@sankakofi prva dcera bola takato... 😔 nic nepomohlo iba vydrzat a opakovat si, ze do 18tky nebude spat so mnou v posteli a budit sa ....kazdu dobre mienenu radu od kadekoho, este aj platene ...som skusila a k nicomu to neviedlo...prestala sa budit v noci asi ked mala 4-5 rokov... co stale nebola vyhra, pretoze bola namesacna (dodnes je, ale uz nechodi v spanku)... prestala so mnou spat az v tretom rocniku na zakladnej...

sankakofi
autor
12. feb 2025

@evcagabi Skúšali sme asi všetko, od zmeny režimov (všetky možné kombinácie- 2 spánky, 1 spánok ktorý je aktuálne, krátke - dlhé, aj nech spinká koľko chce) aj spánkovú poradkyňu ale to nám nepomohlo. V tom momente sa to ešte zhoršilo.

sankakofi
autor
12. feb 2025

@michaela789 Skúšali sme všetko. Momentálne zaspáva pri kojení a je preložený do postieľky vedľa postele kde väčšinou do tej polnoci spinká dobre. Aj keď sú noci ako včera keď sa budí každú chvíľku celú noc. Počas noci je znovu kojený a chce spať len pri nás a nad ránom po bdelom okne zase v postieľke.

michaela789
12. feb 2025

@sankakofi no, mrzí ma to. Náš syn vedel tiež buntošiť celé hodiny, je to nočná mora, úplne chápem tvoje zúfalstvo. Aj som si poplakala koľkokrát, je to mučenie. Trvalo mu to naozaj veľmi dlho... On vlastne od narodenia spal totálne na 💩. Ako-tak spať začal až po troch rokoch a to sa aj tak stále budí. Akurát už nie je hore 3h. Ale zobudí sa tak 3x za noc a treba ho znova uspať 🥴 ja sa utešujem, že ako matka dieťaťa čo nespí proste pôjdem rovno do neba bez zbytočných otázok lebo je to očistec na zemi... 🙈

zabka79
12. feb 2025

@sankakofi mala som to podobne, od 5 mesiaca. Skoro som prisla o rozum..syn nespal 3 roky. Pomohlo homeo Sedalia sirup samozrejme to sa dava na kratko cize velka pomoc to nebola. Udajne su deti napojene na matku , nemoze spat ked matka je v nepohode, nemate doma dusno? Alebo nevyslovene zatazujuce problemy? Ty si v pohode?

fairyy
12. feb 2025

@zabka79 ciii tak teraz si mi normalne dala preplesk s tou info... moja dcera zacala spat v noci cca ked ja som sa dala dohromady z rozvodu... 🤯

zabka79
12. feb 2025

@fairyy po mojej velkej transformacii a rozvode som to videla na svojom synovi. Len som si upratala v hlave ja