icon

Ako pomôcť dieťaťu zaspať večer?

pazmax
23. apr 2025

Baby ahojte, zas sa obraciam bie v mojom mene ale pisem koli mojej kamoske

Ma 23 mesacnu dceru predcasniatko ale oto nejde.
Ide o to ze malá vecer je unavena jak maly pes , sucha si ocka, uz je aj taka zla ako to deti vedia ked su unaveve, ale nie a nie sa ukludnit v postielke a uz vobec nie zaspat, skusala ju dat aj k sebe do velkej postele no to uz ani omylom aby ona ostala tam prinej zlezie a ide sa hrat do obyvacky, a chodi snou spavat cca okolo pol desiatej kedy chodi aj ona spat. Uz tolko veci vyskusala ale teraz je bezradna. Malá nema ziadne bolesti ani nic podobne, okna maju zatěnene aby bemali vonkajsie svetlo aby tam mali uplnu tmu, no proste nevie si snou rady ze ako na u ked sa vlastne v tej postielke nevie ukludnit a zaspat,
Dakujeme za kazdu radu

anavixy
23. apr 2025

Tak asi je, ako pises, unavena ako maly pes - tj preunavena, treba ju dat spat skor, ked este nie je az tak unavena a mrzuta. To je paradox, cim unavenejsie dieta, tym horsie zaspavanie a cely nocny spanok.

michaela329
23. apr 2025

Treba ju ukladať skôr, ak už je moc unavená, tak nezaspí dobre. Pol desiatej je celkom neskoro.

simona92101
23. apr 2025

@pazmax a aky ma denny rezim?obedny spanok?

evcagabi
24. apr 2025

A preco cakas na cas, kedy je unavena ako pes?

pazmax
autor
24. apr 2025

Na obed spava okolo 11:45-13:45 cize to je uplne v pohode, poobede chodievaju klasika na ihrisko, prechadzka podla počka, potom klasika pridu domov vecera, kupanie a o 19:45 dostava mliecko a jak keby jej dala velke dvojite presso ale pritom je unavena ale tu ide o to ze nejde v preunave ale oto ze nevie sa dostat do toho kludoveho rezimu a zaspinkat ani sama ani pri mame. Proste zacne plakat a pyta sa do obyvacky a ked uz vidi nanej ze priste spat nebude tak az potom sa samozrejme dostava do preunavy a idu spat s mamou spolu tak neskor lebo naozaj vymysla po celom byte beha a hra sa . Keby chcela odnej nech je v tej postielke tak to by nic ine nerobila len odsavala sopliky od placu.

kitycat
24. apr 2025

@pazmax no my to mame takto:
Cca 19:00 ide do vane ( ak ide sior tak sa clapka aj pol hodinu ak ide neskor, tak rychla sprcha).
Potom na prebalovak nakremovat, plienka a pyzamo.
Potom si citame knihu, mame obrazkove hladacie, to bavi uz aj rok a obcas obmiename co si vyberie, ja idem pre mlieko - pije mlieko hladame a citame.
Potom zuby s videom a ideme do postele spolu.
Mam pustene online radio, ktore ticho hra, este mi nieco hovori a potom zaspi. A ostava na posteli, postielka je na okrasu uz rok a pol.

Posunula by som to na tu 19, mozno aj 18:40... ved je hore od druhej a cim unavenejsia tym horsie

simona92101
24. apr 2025

@pazmax podla mna je preunavena,ten obedny spanok je kratky,a do vecera daleko.skuste mat kludovy rezim navecer,ziadna tv,behanie,jasenie

nafka0483
24. apr 2025
@pazmax

Na obed spava okolo 11:45-13:45 cize to je uplne v pohode, poobede chodievaju klasika na ihrisko, prechadzka podla počka, potom klasika pridu domov vecera, kupanie a o 19:45 dostava mliecko a jak keby jej dala velke dvojite presso ale pritom je unavena ale tu ide o to ze nejde v preunave ale oto ze nevie sa dostat do toho kludoveho rezimu a zaspinkat ani sama ani pri mame. Proste zacne plakat a pyta sa do obyvacky a ked uz vidi nanej ze priste spat nebude tak az potom sa samozrejme dostava do preunavy a idu spat s mamou spolu tak neskor lebo naozaj vymysla po celom byte beha a hra sa . Keby chcela odnej nech je v tej postielke tak to by nic ine nerobila len odsavala sopliky od placu.

@pazmax Nech pride domov skor o hodinu a cely vecerny ritual posunut o hodinu skor. Ak sa to po tyzdni nezlepsi, tak posunut este o polhodinku.

Je prilis unavena a je to pre nu neskoro.

pazmax
autor
26. apr 2025

Malu knizky, a i. Ic take nebavi, ona jak keby to ani nepocuval, odide od mami ked by zacal citat, ju nebavia ani montessory hracky ani nic co musi nejak pouzit hlavu, vkladacie hracky , len behat po byte, skakat na gauci, no blbosti robit, nevie pri jednej hracke alebo hre vydrzat ani 5 sekund. Mala hyperaktivna slecna ☺️len unich je zas najhorsie ze ona vie dva dni zaspat ukazkovo a potom 5 dni vymysla az do tej 21:30 cca. No ma to narocne snou. Len nerozumie preco , lebo aj pisete ze je v preunave ale ta mala nech e but v tej postielke ani v posteli ci ju da skor alebo v case ked ma ist spat … keby ju nechala hrat sa v obyvacke a o i by boli tiez v tej obyvke ona by sa hral fakt do rana zaujimave ze to uz sa vie pekne aj sama pohrat ale cez den ked potrebuje mama nieco porobit to nedokaze lebo malá si vyzaduje jej pozornost . No oni to maju narocne