Ako preložiť dieťa do postieľky bez prebudenia?
Ahojte, mam mesacnu dcerku a vzdy ked sa mi ju podari uspat - vacsinou na rukach alebo zaspi pri dojceni, a snazim sa ju presunut do postielky tak sa mi takmer vzdy zobudi a kolotoc uspavania a vkladania do postielky zacina odznova… prosim dajte mi nejake tipy co robit aby mi pospala aj v postielke a nie len na mne po dojceni alebo na rukach… napzaj takto nedokazem nic urobit
V tomto veku je to úplne bežné, že niektoré deti sú neodložoteľné. Treba nosič a môžeš robiť čo chceš ale s babom na sebe.
Moje ani jedno nespalo bezo mňa v tomto veku.
Dojčila som dlho všetky a spali by mne. Tiež som zo začiatku skúšala kolotoč ukladania a nanovo uspávania.
Používanie bieleho šumu, potom treba počkať kým dieťa prejde do trochu hlbšieho spánku a dieťa treba vkladať do postieľky tak ze sa naňho úplne natlačis hrudou aby nemalo pocit ze padá a nezobudilo sa lebo na to hneď nervová sústava reaguje ze zmenilo polohu tela a keď začneš odpajat telo od dieťaťa tak ešte držat chvíľku priložené ruky na jeho hrudníku. U nás toto fungovalo.
Šatka alebo nosic
Dojčila som dlho všetky a spali by mne. Tiež som zo začiatku skúšala kolotoč ukladania a nanovo uspávania.
@mdse v noci spi pri mne, to sa vyspime obe super lebo aj spi dlho ked som vedla nej, ale pocas dna ju neviem samu ulozit… aby som zas cele dni neprelezala len pri nej
Používanie bieleho šumu, potom treba počkať kým dieťa prejde do trochu hlbšieho spánku a dieťa treba vkladať do postieľky tak ze sa naňho úplne natlačis hrudou aby nemalo pocit ze padá a nezobudilo sa lebo na to hneď nervová sústava reaguje ze zmenilo polohu tela a keď začneš odpajat telo od dieťaťa tak ešte držat chvíľku priložené ruky na jeho hrudníku. U nás toto fungovalo.
@ella1234 biely sum u nas zatial 0 bodov 😕 a vzdy cakam aj 20 minut kym uplne nie je uspata, vidim ze ruka jej padne taka je uvolnena… polozim do postielky necham na nej este ruku spi, ja zatial idem nieco robit a o 5 max 10minut uz pocujem ze sa zobudza… niekedy sa mi podari ju douspat, ale to ma zas trvacnost len dalsich 5 minut 😕😕 dlhsi spanok ma len ked pri dojceni v tej polohe snou ostanem 😕 neda sa tak byt cely den
Šatka alebo nosic
@mmoni89 nosic mam kupeny, uz len musim niekoho zavolat nech mi pride pomoct nastavit a pevne dufam ze sa jej v nom bude pacit
To preto, lebo spankovy cyklus babatka trva 30 ci 40min. Vtedy sa preberie a ak zaspalo inak ako sa preberie, je hore okamzite. Uspavaj tak, ze v polobdelom stave daj do postielky, drz ruky na babatku. Ked sa o 40min preberie, nic sa nezmeni a spi dalej. Skoda, ze toto zeny nestuduju pocas tehotenstva, tolko deti by spinkavalo uplne inak. Najdi si spankove asociacie, negativne. Takymto sposobom ako robis sa ti bude budit presne kvoli tomuto stale.
robili to aj moje deti. preto som im po prelozeni do postielky dala svoje tricko, aby ma citili pri sebe. to ich ukludnilo.
To preto, lebo spankovy cyklus babatka trva 30 ci 40min. Vtedy sa preberie a ak zaspalo inak ako sa preberie, je hore okamzite. Uspavaj tak, ze v polobdelom stave daj do postielky, drz ruky na babatku. Ked sa o 40min preberie, nic sa nezmeni a spi dalej. Skoda, ze toto zeny nestuduju pocas tehotenstva, tolko deti by spinkavalo uplne inak. Najdi si spankove asociacie, negativne. Takymto sposobom ako robis sa ti bude budit presne kvoli tomuto stale.
@maxik24 nie na kazde dietatoto funguje ja som sao toto snazila s oboma dcerami aj spankovu piradkynu psychologicku sme mali. moje deti plakali do bordova. obe. proste neboli stavane na toto odlozenie
V tomto neporadím..ja som ležala pri deťoch aj cez deň, prispôsobila som tomu varenie, upratovanie a až keď boli okolo roka a pol, spali sami cez obed.
ano poznám, u nás pomohlo že som ho uložila na gauč , v postielke do 5 min hore, a tiež pomohlo že plienku ktoru som mala na hrudi som mu dala pod hlavu ,
a pri poslednom zaberal hlavne nosič , tiež zaspal a s tou plienkou čo mal davala som na gauč, možno sa mu lepšie spalo lebo mal vyššie hlavičku , pekne na boku vždy ...
môže byt aj rovna poloha alebo potrebuje podložit nožičku ked je na boku
@maxik24 uprimne čitam prvy raz, odskušam pri vnučencoch
čitala som dost knih ale vela veci v nich nie je alebo opakujuce sa veci pripadne podstatné nejak vôbec ..
@maxik24 prosím ťa... Veľa z nás to aj pozná ale najmä pri týchto malých pár mesačných to jednoducho nefunguje... Si živo pamätám ako som sa ešte pred pár mesiacmi všemožne snažila aby dcérka spala v postieľke... Prekladala v polospánku a čo ja viem ale akonáhle bola v polospánku a položila som ju na zem aj keď s rukou na nej pomaly s polkou tela ešte pri nej proste oči rozcapila a koniec...
Krátka odpoveď, nijako 😅
Maxik inak píše správne, ale u takto malého ti to pravdepodobne ešte nebude dobre fungovať. Alebo sa zbytočne natrápiš. Riešila by som to, len keby šlo o noc. Čo sa týka dňa, šupni ju do nosiča. Malá bude spokojná, že je pri tebe a ty ju nemusíš držať na rukách. Je pochopiteľné, že takéto malé bábätko nechce spať samo v postieľke. A ak chceš na to napísať, že s nosičom si doma nič neporobíš, tak mysli na to, že máš mesačné bábätko a to si v túto chvíľu zaslúži tvoju plnú pozornosť.
Tip: bola som v rovnakej situácii, dodnes syn (skoro 3 r) cez deň nespí v postieľke, ale výlučne v kočíku na balkóne/vonku. Všetky denné spánky. Môžeš skúsiť, či nepomôže. Čerstvý vzduch + raketa Rockit robia divy 😀
To byva bezne.... Jedine nosic... Ja som takto zas davala do kocika mladsiu..aj v nosici spinkavala..samozrejme tak, aby nemala vykrivene telicko. Casom sa to upravilo.
Uspávala som v nosiči, to bolo také obdobie. Nosič som rozopla a visel mi na páse. S malou som si ľahla na chrbát a zakryla paplónom, chvíľu ležala a potom som ju skúsila odvaliť a zakrútit do paplóna

Este dodam ze pri prelozeni do postielky spi takych 5 min a az potom sa zobudi… nie okamzite po vlozeni. Pocas dna sa len nonstop snazim nech pospi ale jednoducho to nejde. Jedine ze by som ju nechala na mne ale to sa neda uplne cele dni