Ako preniesť bábätko bez prebudenia?
Mám skoro 7 týždňové bábätko. Posledné dni začala robiť to, že po uspati ju nedokážem preniesť do postieľky. V sekunde je hore. Nechávam ju spávať na sebe, ale nedá sa takto fungovať cely den keďže som s ňou väčšinu dňa sama. Ale ani na mne nepospi bohvie koľko, max pól hod.. potom je nevyspatá a podráždená. Vidím, že je unavená ale nevie sa akoby dať do hlbšieho spanku. Tiež ju neviem uspat inak len na fit lopte, takže skacem cely den jak opica a chrbát v keli.. mám aj hojdavak, ale môžem hojdat aj dve hodiny a nezaspi tam.. kocar sa jej absolútne nepáči, keby áno tak kocikujem cely den. Reve tam akoby ju v ňom rezali 🤦🏽♀️ skúšala som jej tam dať aj vankúš, či jej nevadí veľa priestoru aj striešku dať dole aby videla a nič. Šatka ani nosič tiež nič. Jedine kedy pospi dlhšie je v aute, lenže keď ju z toho vajicka prenesiem, tak sme zas kde sme boli.. je toto nejaké prechodne obdobie typické pre tento týždeň? Nejaké rady ako ju preniesť bez toho aby sa zobudila?
@anonym_autor nam pri dcere pomohla az ulitka. prebalit, dat do ulitky, nakojit a ked zaspala, do postielky... ju budili tie ruky (moorov reflex), ale ze dlllho sme s tym bojovali. kym som na to prisla, presli tri mesiace... dovtedy polhodinove uspavanie na rukach, opatrne prelozenie do postielky a este som ani prah izby neprekrocila a bola s placom hore.... x-krat za den...
spavala v nej snad do 8 mesiacov... som si vtedy povedala, ze pri dalsom kupim ulitku hned po pozitivnom tehotenskom teste...
je to ine ako klasicke perinky, kvoli tomu elastickemu materialu a sposobu, akym su rucky zabalene, ze sice moze rucky hybat, ale nie tie prudke pohyby, co plasia babatka... podobne ako v brusku.
@anonym_autor moja ma 4 mesiace a to iste mame, hlavne na nocny spanok cez den niekedy pokracuje v spanku ked ju prelozim. Na noc ju viem uspat len tak ze ju polozim vedla mna, dam jej cumlik a drzim jej rucicky a citi ma. A az o nejake 2 hodiny ju viem prelozit ked fakt uz tvrdo spi inak vsetko citi.. no a takto fungujeme od narodenia..
@anonym_autor nam pri dcere pomohla az ulitka. prebalit, dat do ulitky, nakojit a ked zaspala, do postielky... ju budili tie ruky (moorov reflex), ale ze dlllho sme s tym bojovali. kym som na to prisla, presli tri mesiace... dovtedy polhodinove uspavanie na rukach, opatrne prelozenie do postielky a este som ani prah izby neprekrocila a bola s placom hore.... x-krat za den...
spavala v nej snad do 8 mesiacov... som si vtedy povedala, ze pri dalsom kupim ulitku hned po pozitivnom tehotenskom teste...
je to ine ako klasicke perinky, kvoli tomu elastickemu materialu a sposobu, akym su rucky zabalene, ze sice moze rucky hybat, ale nie tie prudke pohyby, co plasia babatka... podobne ako v brusku.
@mamatroch spí v klasickej zavinovacke, ulitku som viackrát skúšala lebo už v skorších týždňoch ju budilo trhanie, no to bolo revu ..🫠
@anonym_autor Do 4 mesiacov maju deti prehodene spankove fazy. Najskor je REM cyklus, ktory je plytky spanok, z ktoreho sa clovek velmi lahko zobudi. V tejto faze sa hybe, trha a funi. Po polhodine prechadza do fazy hlbokeho spanku, kedy ticho dycha a nehybe sa. Z tohto hlbokeho spanku sa zobudu tazsie.
Ak ho chces prelozit, musis pockat kym prejde do tej fazy hlbokeho spanku. Trva to asi pol hodinu. U nasho syna to bolo tak 20 minut. Nemusela som ani pozerat na hodinky. Krasne sa to dalo rozpoznat, lebo prvych 20 minut neskutocne funal a potom uplne nehlucny spanok.
Pri prechode z jednej fazy do druhej sa clovek casto zobudi. Dospely ludia to uz poznaju a pokracuju v spanku. Ale male deti este potrebuju pomoc zo zaspavanim. Ak si pri nom v momente ked sa zobudi, bude sa mu zaspavat lahsie a potiahne dalsiu polhodinu, kedy sa zase prepne do REM fazy.
Po 4 mesiacoch kedy nastane prva spnakova regresia sa tieto fazy vymenia, Prva je faza hlbokeho spanku a vtedy treba dieta prelozit tak do 5-10 minut po tom ako zaspi aby si ho prenasala este pocas tej hlbokej fazy.

@anonym_autor akoby si.msla doma moju staršiu dcéru. Poradiť to neporadím, lebo akonáhle sme ju chceli položiť v momente bola hore a plakala akoby ju z kože drali, u nás to trvalo niekoľko mesiacov. Ja som ani zo sedačky nevyberal, bola som rada že spí. Rady kamarátok nula bodov, kúpila som dokonca knihu 101 tipov na uspsvanie, vyhodené peniaze. Ani neskôr nespala, teraz v puberte by spala aj do jednej poobede.
Druhé dieťa som mohla prenasať kade tade spala a spala.