icon

Ako riešiť nočné budenie dieťaťa pre hlad?

mata3312
5. apr 2025

Ahojte ženy,
mám skoro deväťmesačnu dcérku a krásne mi už dlhšie prespala celú noc s tým, za sa okolo nejakej 4:30 zobudila na papanie. Navecer jej dávam 150 ml krupicovej kašky. Už asi tri dni sú však také,že sa zrazu aj pred polnocou zobudí, strašný plač, tak idem zarobiť mliečko, vypije a ukľudní sa. Potom sa zobudí klasický ako predtým. Neviem prečo sa zrazu budí na papanie , ďalšia vec, je strašne nervózna vždy keď v noci takto plače, vyhadzuje si dudel, pritom bez neho plače ešte viac. Má už 6 zubov a nevyzerá to, že by to malo s nimi niečo spoločné. Máte niektorá takúto skúsenosť? Nechcem ju zas prekrmovat a neviem prečo zrazu potrebuje zase jesť aj v noci.

nikpa
5. apr 2025

@mata3312 normálna vec, že dieťatu sa menia spankove návyky. Tiež rastie, vyvíja sa a s tým prichádzajú rôzne zmeny aj v jedení. Niektoré deti sa budia na jedenie aj viackrát za noc, v jej veku to nie je nič nezvyčajné. Bude to zase len obdobie, ktoré odíde a príde ďalšie. Možno lepšie, možno horšie, to sú deti 🙂

siska53
5. apr 2025

@mata3312 nas zacal take robit okolo 8.mesiaca a to prespal naozaj celu noc uz od 3.mesiaca. zrazu sa zobudil a plakal. Niekedy sa ukludnil a zaspinkal do par doslova sekund na prse, niekedy len som ho vzala do narucia, tak zaspinkal. Ja som to pripisala separacnej uzkosti, co by sedelo, lebo tusim medzi 7.-9.mesiacom sa toto objavuje.

lilli110
5. apr 2025

@mata3312 toto iste sme mali aj my. Od 7 mes cca prespal celu noc. Potom okolo 9.mes nejakú dobu pýtal v noci 1x mliecko. Teraz zas cca týždeň čo niekedy nadránom vypyta. Neriešim, dam. Predpokladám rast.spurt. A s tým cumlom mane tiez nejakú dobu pri zaspavani, ze vypluva place. Chodí totiž do jasli a zistila som nedávno, ze chce zaspávať na rukach, zrejme ho tam tak ukladajú 😅 cize u nas ten cumel znamenal ze sa chcel uspať inym spôsobom. U vás to moze byt niečo iné samozrejme. Asi len pozorovať babatko a skusat 🤷🏻‍♀️😁

deti95060810
5. apr 2025

separačná úzkosť. tiež jedna dcéra mala a trvala až do prvé narodeniny. takže len vydržať.

zuzuliennka1
5. apr 2025

@mata3312 nic neobvykle, taketo zmeny prichadzaju cca v takych 3m intervaloch - teda 3m, polrocne dieta, 9m, potom cca rok.
separacna uzkost, alebo len normalna zmena spankoveho rytmu. neprekrmuj ju, s hladom to nebude az tak suvisiet. treba to vydrzat, a nastavit sa tak, ze pri takych malych detoch nic netrva dlho - ani super spanok, naopak ale ani horsie obdobia 🙂 pride, odide, nic zazracne na to neexistuje.

mata3312
autor
5. apr 2025

@siska53 práveže nemám nejak pocit že by bola nervózna a placliva práve keď od nej idem preč, alebo že by sa hneď nejak ukludnila keď ju vezmem na ruky. Snáď to teda prejde aj s tým plačom tak rýchlo ako to prišlo 🙂

mata3312
autor
5. apr 2025

@lilli110 čosi som si prečítala o tom rastovom špurte a asi by mi to na to aj sedelo, tak ďakujem za komentár 🙂 a ten cumel bude u nás asi z iného dôvodu, u nás plače a vyhadzuje nonstop aj keď je na rukách. Fakt niekedy človek nevie čo sa v tej malej hlavičke deje

mata3312
autor
5. apr 2025

@zuzuliennka1 ďakujem za komentár, mám prvé dieťa tak sa zaoberám a riešim všetko, treba niekedy len počuť od skúsenejších a hneď sa človek ukľudní 🙂