Ako riešiť nočné prebúdzanie dcérky a spoločné spanie?
Ahojte , dcérka mi v noci neprespí celú noc. Nie je to nič hrozne ,ale ide o to že večer okolo 20:00 pekne zaspí
No už skoro mesiac vždy pomerne v ten istý čas vstane v noci okolo 23:30 a príde k nám do spálne a zobudí ma
Dcérka ma vlastnú izbičku , spí v nej od mala.
Zobudí ma a musím ju brat do postele , skúšala som ju uspávať vo svojej keď sa zobudila ale nie , rev že chce spať snami.
Ja len ako postupovať v tomto prípade ? Stalo sa to už nejakej mamičke ? Ma len nejaké obdobie ? Alebo si len zvykla že ju beriem teda vždy do postele akonáhle k nám po zobudení prišla. 😅
@andrea_82 Zabudla som napísal vek , dcérka ma o pár dni 2roky. Takže to je len nejaké obdobie ?
Lebo predtým mi krásne spala , milovala spať v svojej posteli s macíkami 😇
Naša zaspí v pohode vo svojej izbe a každú noc prejde k nám do spálne, prelezie cez muža, pritúli sa ku mne a spí ďalej, už sme si na to zvykli😀 ale má len 2.5 roka, podľa mňa ju to časom prejde🙂
Tak to je este malicka. My mame tiez 2-rocneho, stale je s nami v spalni, ten spanok sa im este bude casto menit. To, ze doteraz milovala spat v izbicke, nic neznamena, budu mat este rozne fazy a krizy v spani. Ak sa vam zle spi, ked je pri vas, skuste jej dat docasne nejaku postielku vedla vasej postele.
Ďakujem za rady , dáme k posteli jej postieľku , nakoľko je dcérka v posteli vrtuľa a rámp vstávam
Dolámaná 😅
Presne toto robila nam aj nasa dcerka, asi takdo10 rokov, potom z toho ako pubertiacka vysla
Moja sestra behala za nasimi do 10 rokov asi a ja, ked som zistila, ze nie je v nasej izbe, tak obcas som aj ja skocila za nimi do spalne, a to aj v 12tich.
Moje deti sice nejak nebehavaju, ale obcas ked tatinko nebol doma, oboch som mala nasackovanych u seba. 😅. A obcas moja skoro 13 rocna, ked nemoze zaspat, pride k nam do postele. Vie, ze moze.
Cize neriesime.. nasi nas nechali a ak sme ich moc kopali, tak nas preniesli spiace do nasich posteli. A s mojimi, ak taka situacia nastala, sme sa rano budili v jednej velkej posteli 🙂.
Nasi milovali, ked pri nich chvilu pri zsspavani niekot bol a syn po 13.roku uz takuto spolocnost nepotrebuje. Dcerka este ano, uvidime, co bude, ked bude mat aj ona 13 prec.
Ono to prejde, neboj 🙂
Ak vám ako rodičom vadí, že by spala s vami, tak chod s nou do jej izby a tam s nou spi, kým nezaspi, môžeš potom odísť naspäť k manželovi. Alebo si ju nechajte v posteli, keď nekope, nebuď nikoho. Možno sa bojí, možno sa jej lepšie spí pri tebe.
Moje deti postieľku ani nepoznajú, od narodenia spali s nami, doteraz spia, majú 4 a 5 rokov, nikomu nezavadzaju, ani nás nebudia.
@kavasmliekom ved napisala, ze ked s nou chce ist do jej izbicky, tak mala spusti hrozny plac. A ze v posteli sa velmi vrti a rano sa budia dolamani. Takze tvoje rady jej asi velmi nepomohli.
@andrea_82 to vieš, keď je niekto rýchlejší v písaní, kým som odoslala, tak už našom ou boli komentáre 🙄
Nepoteším ťa. U nášho syna toto "obdobie" predchádzania k nám so spálne v noci trvá už 2,5 roka 🤣 Začalo to keď sme ho presunuli z postieľky do postele. Malý má 4,5 roka. Ale má manželskú posteľ vo svojej izbičke, tak v dni keď robím, proste idem spať k nemu. Inak by som sa nevyspala. Čo narobím.
Tak už len nejak vydržať teda 😅 akože ani by mi nevadilo že spí s nami , no ona je ako vrtuľa , nie raz mi hlavou do nosa strelila ako sa vrtela , alebo sa celá točí v posteli 😅🙈

Nas syn mal v 7. rokoch obdobie, ze kazdu nedelu nemohol zaspat. Riesili sme, vypytovali sa, ci mu v skole niekto neublizuje, nic nepomahalo. Ked som trvala na tom, aby spal vo svojej posteli, bol schopny byt hore aj do polnoci. Po case som to uz nemala silu riesit, tak sme dali madrac na zem k nasej posteli a zazracne v pohode spal. Toto obdobie potom uz rychlo preslo. Keby som to vedela, netrapila by som jeho ani seba.
Aka stara je dcerka? Nechala by som ju spat s vami, asi vas teraz potrebuje, casom sa urcite vrati do svojej izbicky.