Ako riešiť spánok a liečbu detí pri chorobe?
Ako nechávate spať deti keď majú teplotu? Syn mal chrípku a teplotu celý týždeň a teraz to od neho chytila dcéra má 7 mesiacov, stále nervózna, v noci nonstop hore. Dávam aj čipky ale nezaberú na dlho a ďalší podať ešte nemôžem. Vidím na nej že jej nie je dobré z teraz som ju dala spať lebo bola už fakt nervózna no bojím sa noci... Ako to riešite vy keď su deti choré? Bojím sa že jej to Rozhadze režim, keď teraz spí tak hala bála, ale zas viem že spánok potrebuje. A ešte jedna otázka, striedate nurofen a panadol čipky?
Spánok lieči
Keď je syn chorí tak som rada že spi aj keď sa niekedy stane že sa v noci zobudí ale kus polezime prečítam rozprávku a spime ďalej …..
Pri horúčke ano striedam nurofen a panadol a studené obklady na čelo
Držím plce nech ste zdraví
Rezim sa narusi a potom zasa da do normalu. Choroba je vynimocny stav, kedy vsetko prisposobujem pohodliu dietata. Urcite je to vsak narocnejsie s dvomi a viac detmi…
A, samozrejme, ked je to potrebne, tak striedat paralen a nurofen po 4h (vynimocne mozes aj po 3h), davkovat podla vahy tak ako aj sirup (ale 7m dieta asi este nevazi tolko ze by potrebovalo viac nez jeden capik).
Akože ja som dosť rezimova, dbam na to aby syn mal pravidelný režim asi od 8m, ale pri chorobe to vôbec neriešim. Teraz bol syn chorý, mal vysoké horúčky a spal aj 3x denne. Bude mať 2r. Pre mňa je spánok pri chorobe dôležitý a keď si ho dieťa pýta, nepozerám na režim ale na jeho pohodlie. Všetko ostatné ide bokom
Nechaj ju spať koľko potrebuje, režim budeš riešiť keď bude zdravá.
Nestriedaj len čípky ale daj aj sirup, pri toľkých čípkoch jej podráždiš príliš konečník, ktorý môže mať mikro trhliny, ktoré budú potom krvácať a bolieť (štípať)
@bala11111 keď je dieťa choré nechávam ho spať vždy keď to potrebuje bez ohľadu na to či bude alebo nebude v noci spať a či mu to nejaký režim rozhádže... Sú momenty keď sú priority inde a tak sa treba zariadiť... Teraz sa vykašli na celý režim drobec sa musí najskôr dať dokopy všetko ostatné ide bokom
@bala11111 k druhej otázke striedam paralen a nurofen a cez deň resp. Vždy keď je to možné dávam sirup keďže syn ho v pohode zje a dobre toleruje... Čípky dávam len výnimočne keď je noc a syn je úplne odpečený a nezje mi sirup alebo keď aj zvracia a pod...
Rezim neries. Aj ja sama, ked som chora tak spim podla poteby tela, nepozeram na hodinky. Ved vtedy telo potrebuje ovela viacej spanku.
No počas horúčky ani moje dcérky nevedeli spať, na rozdiel od syna. Striedala som sirup nurofen a čípky panadol, ale nurofen mi najmladsia zvykla vyvrátit. Potom som kúpila sirup panadol a nurofen čípky. Takže tie najhoršie noci zo začiatku choroby boli také prebdene, stresové, ale vždy sa potom režim upravil. Opatrne vetraj a hydratuj ju. Za pár dní to bude lepšie 🙏

Moje všetky spia jednoducho viac a nie naopak.. :/ I keď áno, niekedy kvôli kašlú sa budia s plačom viac..