Ako upokojiť plačúce dieťa po prebudení?
Ahojte idem si po radu alebo vypočuť si skúsenosť
Dcerka mala 4 dni teploty max 39 sople. CRP mala na 4den cez 9 a dnes na kontrole cez 3. Teplotu uz nema, ale to co nas s manzelom veľmi trápi a bojime sa je to ze preco už druhý deň po prebudeni zacne veľmi plakať nechce ist dole z rúk drží sa ako kliešť. Ma doslova záchvat plaču vzlykov je ťažko ju upokojiť. Hovorí a ukazuje tam! Ako ze kam mam s ňou ísť a za par sekund kričí nenene! A plače mam stres a bojim sa co to ma byt. Je možné ze je proste nevyspata? Odkedy bola chorá tak ťažko záplava niekedy aj velmi neskoro zaspala. A aj to zaspi napr v aute na hodinu zobudí sa a plače . Dnes sme sa boli prejst autom lebo nechcela spať. Cca o 15.20 zaspala a vstala cca 16.20 s plačom v aute. Nasledovali ruky nosenie. Vzala som ju na mlieko na posteľ kde zaspinkala tak ju necháme nech sa vyspí. Ma 2 roky. Pytali sme sa kde ma bibi vacsinou by ukázala keby mala.
Ďakujem za odpovede.
2 rocnu vozite hodinu v aute aby spala???? Ufff
@really8 nie ona spi hodinu v aute.
@denkabemommy dufam ze mate pravdu lebo uz sa fskt bojime. Ja sa ospravedlňujem ked to vyzerá prehnane ale je to nasa prva dcera cize nemáme skúsenosti a prvýkrát čo je takto chora...
Tiež som mala deti choré až po 2.roku, ale úplne presne rovnaké prejavy, len teda moji chalani buď spia alebo plačú a to majú už 4 a 7r. Mladšieho ešte stále pri chorobe nosím, lebo on je extrém 🙈. Našťastie, že obaja bývajú maximálne raz za rok chorí, niekedy ani to, ale za to chorobu prežívajú za 5 detí 🙈😅
@denkabemommy tak to mate ako ze super ze niesu viackrát chorí 👌 ďakujem za vašu odpoveď dúfam ze to bude dobre 🙂
A co znamena ze ste sa boli prejst autom?
Neviem ci ti poradim, ale prve dieta sa pravidelne budilo s placom po obednom spánku. Ci spalo hodinu ci dve, to je jedno. Vynimocne bez placu. A to trvalo hadam rok, rok aj pol a postupne sa to zlepsovalo
Mozno sa jej cosi sniva, mozno je to docasne, mozno sa boji, uvidite..
@really8 proste nespala na obed a ked sa slo niekam autom tak zaspala v tom aute ale iba tak na hodinu. Ked spavala predtym pekne v postieľke tak spala aj 3 ale o 3,5h
@pralinka86 mne to len neda ze taká nebola... Ziaden problem vzdy ked vstala tak sa hned smiala a teraz? Pripisujeme to chorobe co mala. Strasne doslova revala jak pavian ked musela brat sirup, teplotu si nedala zmerat nijak, nos plny odsavacka v ziadnom prípade, sprej do nosa? Ďalší rev. Odkedy bola chorá naplakala sa velmi veľa. Preto si myslime ze je nevyspata lebo nema ten starý režim spanok pred obedom zaspi dakedy okolo 15tej . Uvidime difam ze ked sa teraz zobudí tak bude dobre...
@pralinka86 to znamená, že išlo späť pre unavené a neskoro, vtedy sa budia s placom. Tolko teória, a overené aj vlastných detoch, ked boli "babatka". Stačilo, ze zaspali neskôr ako bolo zvykom, stačila pol hodina, ze sme sa zdržali, držala som ich napríklad ešte pol hodku hore kym sme došli domov.. A hotovo, zaspali, a potom pri prebudení obrovsky plač.
Autorka, pláč pri prebudení z obedného je z nedostatku spánku, z neskorého ukladania na obedny spanok, z preunavy.
Ukladajte ju skôr.
Takze ste ju vozili aby spala. Ehm. V 2r byva tusim regresia, moze to byt to, mozno sa este neciti uplne fit, mozno ked bola chora bola zvyknuta na ine spanie a teraz si ho pyta
@maxik24 neviem ci to u toho nasho jedneho takto fungovalo..ono zaspalo v aute kedy chcelo a aj tak plac.. doma to iste.. zeby sme za rok a pol nevystihli správnu chvilu sa mi nezda...
Druhe dieta je ine, na neho ta teoria aj celkom sedi, vynimocne sa budi s placom
@pralinka86 ono môže to byť, lebo ked zaspí v aute, to je uz od totálnej unavy. Kdežto keď mate vychytaný režim, přesně viete co a ako, tak tomu prispôsobite vsetko a zaspinkavav postieľke, alebo ako je naučené, v čase, ktory vyhovuje. Nepredpokladám, ze ste 11.15 nasadli účelne do auta, lebo 11.35 bol jeho čas. Skôr ste isli z návštevy, výletu, odkiaľkoľvek, s unavenýmdieťatkom, ktore odkvaclo. Nie? Lebo naozaj, toto spôsobuje preunava. Jasne, aj choroba a podobne, zubky atd. Niektoré deti sú menej citlivé, ine viac. Ale toto by som vychytala, nastavila, ako prve. Systematicky, nie jednorazovo.
@maxik24 nie, dlhe trasy som myslela viachodinove, kedy neslo unavene do auta. Ci ked zaspalo aj cestou z obchodu o 11tej a doma pokracovalo. Doma inokedy tiez predsa boli podmienky vyborne, hlavne ked bolo este samo jedno. ale to je jedno. Autorka riesi, nie ja
@really8 rozumiem ... Ako trva to len odkedy je chora...
Boli sme na pohotovosti lebo zas tak vstala ze rev a krik a slzy hodinu som ju nosila ja aj manzel drzala sa ako kliešť. Na pohotovosti v celku nic ... Ale zistili sme ze ju boli hlavka
@pralinka86
A pije dost? Ak bola chora spali ste spolu? Mozno ste sa viac tulili a chyba jej to. Skus dat nurofen ked sa zase zobudi s placom
@really8 dostala nurofen a zaspala. Odkedy je chora api a nami kojim tak ze pyta v noci casto aj mlieko aj vodu. A chce sa velmi túliť
no nedá mi nepovedal deti vidia všetky svetelné bytosti duchov ... mne to príde podľa toho čo píšeš ze je to možné aj sa veľmi boji nechce zaspať...skúsila by som komunikovať knkteetme ci noeco vidi v izbe dávať konkrétnu otázku či sa toho boji? ci ísť fo inej izby atď...vela deti vidi to co my už dospelý nie...
@nony2 aj na to som myslela ale vazne to bude tou hlavkou. Ona nie cely den je taka dnes sa aj pekne hrala smiala ale ked sla spat a vstala zas plac... Mozno aj preto kratko spala ze sa zobudila na bolest hlavy. Som veriaca mama cca pred 2hodinami pokropila svätenou vodou izby
Podľa mňa to bude nočný des. Počas choroby napríklad pri horúčke sa to zvykne zintenzivnovat.
Aj naši chlapci to mali a teraz majú sem-tam.
Je to bežný jav, ale náročný pre rodičov, to áno. Hlavne tie prve razy 🙄
Skúste si o tom niečo prečítať, držím palce!
v pohode bol to len názor ale môže byt ak ma veľké bolesti a nevie to inak povedať 🙏💖🪽
a prajem teda skore uzdravenie zotavenie aby ste boli všetci doma čím.skor kľudní spokojní a šťastní 🙏❤️💖🫂✨️🕊
@nony2
@camelie12
@really8
@pralinka86
@maxik24 ahojte vsetci dakujem vam za rady . Momentalne sme nastupili dnes do nemocnice malička je ako otapena pravdepodobne bude mat zlateho stafylokoka
Uvidime majte krásny vikend a hlavne buďte zdraví ❤️
Malý 18.5 mesiaca, od stredy horúčky 39, včera k tomu hnačka, sople zatekajúce a vlhký kašeľ, dnes crp 8, a u nás to isté...spal za posledných 24 hodín asi 6 hodín spolu, urevaný celé dni a noci, ak zaspí a vstane tak s plačom a krikom...ukazuje,na ústa, má boľavé hrdlo, iba plač a krik, nosenie na rukách, sedenie na gauči na rukách, drží má ako kliešť, v noci spánok v polosede na mne, inak ho dusí 🤷♀️ takže podľa mňa ok a chvíľkové reakcie a obdobie počas choroby...cíti sa zle, kto pomôže ak vie a zahojí všetku bolesť? Mama a pri kojenom + prsník...tiež naše prvé a posledné dni máme to isté...pripisujeme to chorobe...proste teraz len pre neho
@kristina210 prajem skore uzdravenie a mamke vela sil! ❤️ My sme v nemocnici druhý deň mala vstala ale zas spi a to nema ani teplotu... S krikom sa uz nebudi ale niekedy jej vybehne teplota alebo je nijaka ...
@ autorka - vám želám skoré uzdravenie, a čo vám v nemocnici povedali ? Malý napríklad dnes už takmer nič nejedol, o polovicu menej nacikaných plienok - a to vodu pije + kojím...a dnes mi nevydrží byť hore viac ako 2.5-3 hodiny max, hneď sa ukladá na spánok...začal dosť kašľať, dnes total uplakaný, chrčia mu hlieny ... takže, uvidíme aj my čo bude... dávajú vám nejakú liečbu?
@kristina210 dakujeme pekne. Momentálne sme este v nemocnici. Zajtra cakame na vysledky výteru zatial všetko ostatné je negatívne. Ma nasadené atb tak je to teraz dobre. On môže byť nervózny aj z tych hlienov. A aj u nas tsk odmieta vodu da sa povedať ze este stále. Ale potom sa viac k veceru napije a tiez si vyzaduje viac kojenia. Tiez málo pocikanych plienok a tak isto strata chuti do jedla. Ale pevne verím že to máte iba na domácu liečbu a že ste na tom už dobre. Chuť sa jej vracia ale pomaličky. Netlacime na ňu nech papá to čo jej chuti - banan, výživa, orechy, lyofiluzovane ovocie, pečivo dávala prednosť takýmto veciam, ale vcera vecer si sama opytala polievku bola som šťastná jak na Vianoce. Aj prilohy vyjeda. A teplotu nema?
Tak u vás sa to už zlepšuje, to je dobre a nech ste čím skôr zdraví a doma. My bojujeme ešte,ale zatiaľ doma...áno,mal teploty 39, už má antibiotiká - dýchacie cesty dolné (s mužom sme to chytili rovnako - priedušky a pľúca) ... pediater,že doma liečba a uvidíme ako to pôjde...tak aj u nás to bude snáď iba lepšie...ale ide to veeeeelmi pomaly...Dr.hovorila, že je to nejaký vírus a má to strašne rýchly spád, že celá liečba podľa stavu môže trvať aj 4 týždne 🤦♀️

Však aj my dospelí by sme najradšej plakali a nechali okolo seba skákať všetkých okolo pri chorobe. Tak sa niet čo čudovať, že to robí 2r dieťa 🙂. Úplne normálna reakcia. Postupne to odznie