Ako uspať 15-mesačné dieťa lepšie?
Ahojte, idem si tu pre radu ohladom spánku môjho sinceka. Ma 15 mesiacov, kojím ho kedy on chce-počas dňa papa všetko, keď si opýta má,no počas noci je to katastrofa. Nikdy mi nezaspal tak že sám že sa vybije počas dňa a zaspí v noci.je schopný “bdieť” -že nemôžem vybrať cicku z pusy aj do 2hej rana. Už ma unavujú tie 2,5 hodinové uspavacky, skúšam biely súm nepomáha, fľaša s umelým nechce absolútne je schopný plakať dokym mu nedám cicku, caj to iste . Horšie je to že už sa nemôžem ani otočiť bez toho aby sa nezobudil. Skúšam kadečo kase na večer žeby sa aspoň každú chvíľu nebudil nezje… skúšala som síce iba tie obyčajne ako krupicu sladenu cukrom a grankom- poradila babka, a mliečnu sunar vanilkovú. Tak ostaneme pri ryži,meso zemiaky alebo kadečo iné čo mal na obed… chlieb je tak že šunku z neho zje a chlieb vyhadzuje na zem. Neviem ho donútiť spať, jesť. Jedine čo je ako tak fajn je poobedny spánok 2-3hod. Inak všetko katastrofa nezvladam to. Chcela by som aby aspoň každé 4-5 hodinky sa budil a nie každú chvíľu počas noci a stále len cicka v ústach☹️ čo mám robiť ?
u nas bolo cosi podobne v 2 rokoch...to uz aj muz povedal ze treba dceru odstaviť. Bola hore 20-30x, cista kontrola. Ja som chodila ako zombie a to som cez den uz pracovala. Dlhodobo sa uz o mna bali aj rodicia. 2-3 dni bol vreskot (odstalvenim sme ju tiez prelozili do vlastnej izby) ale po tych 3 nociach bol klud, fokonca ni prespávala celu noc, co sa za 2 roky nestalo ani raz. Verim ze sme sa v noci rušili navzajom

Ťažko poradiť, mala som podobný problém. V 16.mes som syna odstavila od mlieka (od kojenia a fľašku nevzal) a veru bol to boj na dlhú trať, keďže nevedel zaspať sam.
Takže bol hore, až kým nezaspal od únavy.
A v noci to isté, ak sa zobudil, boli sme hore 3-4-5 hodín, kým zas nezaspal. Trvalo to asi dva mesiace kým sa naučil zaspať sam.
Čo sa týka budenia v noci, tak sa to trosku obmedzilo, ale budí sa doteraz a to už bude mať 7.
S jeho spánkom žiaľ nič nespravím, lieky mu odmietam dávať.
A cumel nechce do úst, miesto prsa?