Ako uspať 6-mesačneho šéfka?
Zdravim baby, chcela by som sa opýtať aké máte vy skúsenosti so 6 mesačným chalanom ktorý sa už naučil postavit na nohy a ma problem zaspávať cez deň. Z reflexu sa hneď otočí a postaví na nohy, tam to konci pri plači. To znamena že stojí a plače. Takto sa to opakuje aj 109x prídem položím ho dám mu pusku nech spi a zase. Otočí sa a vstane a plače dovi. Máte nejaké rady ? Dakujem 🙂))))
je to len obdobie, to prejde. aj moj to robil, ked sa ako 8m naucil stat. on bol este v podstate v polospanku a uz aj siel na nohy. len to vydrz a proste ho donemoty ukladaj. drzim palec 🙂
@taminka1986 toto by som ja osobne nikdy neurobila, ten stres mu skodi.
@deedol donemoty ho ukladat by skodilo mne😅
asi nechces pocut, co ti napisem ale je to len obdobie a prejde a potom pride ine pripadne sa zopakuje toto, ked zacne chodit 🙂
a teda ja osobne metodu vyplakat sa neuznavam a nikdy by som to svojmu dietatu neurobila - ked mna nieco trapi a placem, tak verim, ze manzel za mnou pride aj 100x a nezanecha vo mne pocit, ze som v tom sama a mam sa preplakat ku spanku asi tolko k tomu, pre moje dieta sme aktualne ako rodicia dve najdolezitejsie osoby, ktore maju prist, ked ho nieco trapi a nevie si dat rady a to 6-mesacne dieta, ktore prave objavilo, ze vie stat a je to obrovsky milnik a rusi mu to spanok, lebo nevie co s tym, pre mna je, asi tolko k tomu
ako by si písala o mojom synovi, tiež v 6 mesiacoch už na nohách, všetko rovnaké - ale aj tak neporadím nič rozumné, len trpezlivosť, ono to prejde rovnako ako kopa nepochopiteľných vecí, ktorými nás drobci obšťastňujú... Raz som ho položila, raz nie, časom s tým prestal. Ty to zvládneš, z toho, ako si ho nazvala "šéfkom" vidieť, že ťa humor neopúšťa, to je základ prežitia bez psychických porúch...
Nosit. 3x denne. Dojcit/flasa,ked na posteli. Aj tak pomaha chvilu pred tym upokojit nosenim..spievanim...zatiahnut zavesy..sumenie..
snad je to k veci, lebo ho nestiham citat
https://www.researchgate.net/publication/272210...
@tenerifka
Tak ja tiež patrím ku generácii medzi rokmi 1970 a 2000 a moji rodičia neuznávali studený odchov. A obaja s bratom žijeme šťastne a spokojne, dokonca dosť úspešne. A som rodičom vďačná za to, že som mala vždy pocit, že sú tu pre mňa, nikto ma nenechával vyplakať sa. Ale veď každý vychovávame najlepšie ako vieme.
Ked deti objavia mobilitu, ide spanok na vedlajsiu kolaj. Podla mna ti nic nepomoze, ani ked ho budes ukladat a odchadzat a ani ked ho budes nosit a hojdat. My sme uspavali na rukach, ale napriek tou to trvalo 2 hodiny kym zaspal a je jasne ze pri tom place lebo je preunaveny. Ked uz to trvalo velmi dlho, nam niekedy pomohlo velmi silno objat aby sa nemohol hybat. Po par pokusoch sa vyslobodit, to vzdal a okamzite zaspal. Len dodrzuj rutinnu a obrn sa trpezlivostou.
Prestalo to ked sa naucil sm chodit, cize dobrych 5 mesiacov.

No tak bude stat a plakat kym sa neunavi a nezaspi. Ja si zatial na terase vypijem kavu,kde je problem🤪?