icon

Ako uspať 6-mesačneho šéfka?

17. sep 2023

Zdravim baby, chcela by som sa opýtať aké máte vy skúsenosti so 6 mesačným chalanom ktorý sa už naučil postavit na nohy a ma problem zaspávať cez deň. Z reflexu sa hneď otočí a postaví na nohy, tam to konci pri plači. To znamena že stojí a plače. Takto sa to opakuje aj 109x prídem položím ho dám mu pusku nech spi a zase. Otočí sa a vstane a plače dovi. Máte nejaké rady ? Dakujem 🙂))))

taminka1986
17. sep 2023

No tak bude stat a plakat kym sa neunavi a nezaspi. Ja si zatial na terase vypijem kavu,kde je problem🤪?

deedol
17. sep 2023

je to len obdobie, to prejde. aj moj to robil, ked sa ako 8m naucil stat. on bol este v podstate v polospanku a uz aj siel na nohy. len to vydrz a proste ho donemoty ukladaj. drzim palec 🙂

@taminka1986 toto by som ja osobne nikdy neurobila, ten stres mu skodi.

taminka1986
17. sep 2023

@deedol donemoty ho ukladat by skodilo mne😅

maros313
Odpoveď bola odstránená
petamich
17. sep 2023

asi nechces pocut, co ti napisem ale je to len obdobie a prejde a potom pride ine pripadne sa zopakuje toto, ked zacne chodit 🙂
a teda ja osobne metodu vyplakat sa neuznavam a nikdy by som to svojmu dietatu neurobila - ked mna nieco trapi a placem, tak verim, ze manzel za mnou pride aj 100x a nezanecha vo mne pocit, ze som v tom sama a mam sa preplakat ku spanku asi tolko k tomu, pre moje dieta sme aktualne ako rodicia dve najdolezitejsie osoby, ktore maju prist, ked ho nieco trapi a nevie si dat rady a to 6-mesacne dieta, ktore prave objavilo, ze vie stat a je to obrovsky milnik a rusi mu to spanok, lebo nevie co s tym, pre mna je, asi tolko k tomu

deedol
17. sep 2023

@maros313 su na to vyskumy, dieta, ktore place a nikto ho neupokoji, ma vysoke hladiny stresovych hormonov v krvi, ktore mu skodia fyzicky (mozog, neurony) aj psychicky. v strucnosti a zjednodusene, nie som psychologicka.

tenerifka
17. sep 2023

@deedol tak to sme cela generacia od 1970 do 2000 zrela na psychiatriu

tenerifka
17. sep 2023

@deedol ale co bude zo sucasnych "sefkov", sa ani ten najsmelsi analytik ci historik neodhodla odhadnut

deedol
17. sep 2023

@tenerifka to som nepovedala, pisem len, ze to skodi. staci google scholar, pripadne lahsia literatura tykajuca sa vychovy. fakt su na to vyskumy odbornikov, co ja nie som.
a neviem o tom, ze by mna rodicia nechavali vyplakat ako 6m babatko.

deedol
17. sep 2023

@tenerifka ale samozrejme, nech si autorka vyberie, ako chce postupovat, ma tu v odpovediach uz minimalne dve moznosti a urcite su aj dalsie. nemusime sa o tom dalej natahovat 🙂

danica2711
17. sep 2023

ako by si písala o mojom synovi, tiež v 6 mesiacoch už na nohách, všetko rovnaké - ale aj tak neporadím nič rozumné, len trpezlivosť, ono to prejde rovnako ako kopa nepochopiteľných vecí, ktorými nás drobci obšťastňujú... Raz som ho položila, raz nie, časom s tým prestal. Ty to zvládneš, z toho, ako si ho nazvala "šéfkom" vidieť, že ťa humor neopúšťa, to je základ prežitia bez psychických porúch...

ivangeline
17. sep 2023

Nosit. 3x denne. Dojcit/flasa,ked na posteli. Aj tak pomaha chvilu pred tym upokojit nosenim..spievanim...zatiahnut zavesy..sumenie..

maros313
Odpoveď bola odstránená
deedol
17. sep 2023

@maros313 prepac, pracujem a som chora, nemam na to cas, ale dam narychlo aspon jeden

deedol
17. sep 2023

snad je to k veci, lebo ho nestiham citat
https://www.researchgate.net/publication/272210...

maros313
Odpoveď bola odstránená
sss777
17. sep 2023

@tenerifka
Tak ja tiež patrím ku generácii medzi rokmi 1970 a 2000 a moji rodičia neuznávali studený odchov. A obaja s bratom žijeme šťastne a spokojne, dokonca dosť úspešne. A som rodičom vďačná za to, že som mala vždy pocit, že sú tu pre mňa, nikto ma nenechával vyplakať sa. Ale veď každý vychovávame najlepšie ako vieme.

sss777
17. sep 2023

@petamich
Krásne si to napísala, súhlasím do poslednej bodky.

andreatytler
18. sep 2023

Ked deti objavia mobilitu, ide spanok na vedlajsiu kolaj. Podla mna ti nic nepomoze, ani ked ho budes ukladat a odchadzat a ani ked ho budes nosit a hojdat. My sme uspavali na rukach, ale napriek tou to trvalo 2 hodiny kym zaspal a je jasne ze pri tom place lebo je preunaveny. Ked uz to trvalo velmi dlho, nam niekedy pomohlo velmi silno objat aby sa nemohol hybat. Po par pokusoch sa vyslobodit, to vzdal a okamzite zaspal. Len dodrzuj rutinnu a obrn sa trpezlivostou.
Prestalo to ked sa naucil sm chodit, cize dobrych 5 mesiacov.