icon

Ako uspať dieťa v nemocničnom prostredí?

feketka
4. feb 2025

Ahojte, caka nas tento tyzden hospitalizacia s 2rocnym synom na ORL Kramare. Idu mu vybrat nosne mandle a zmensit krcne. Tie ktore ste tam boli, vedeli by ste mi poradit/povedat ako tam uspim syna ked tam predpokladam budem s niekym este na izbe a nebudeme mat ten svoj klud, ktory by mohol syna rusit a rozptylovat v spanku? Zaspava v uplnej tme pri hudbe ked pije mlieko. Celkovo si to neviem predstavit, ani cez den ho neuspim pokial nemam kocik. Mam z toho velku hlavu. Ake mate prosim skusenosti s tak malym dietatom? Vopred dakujem za odpovede.

ukulela
4. feb 2025

@feketka nic si nepredstavuj dopredu, dieta bude po narkoze, zrejme nebude moct este jest. asi bude mat lieky proti bolesti, snad bude ospale ... ak sa da, informuj sa o VIP izbe, az sa neda, tak skratka budes reagovat podla situacie. ak bude treba, budes ho hojdat a uspavat na rukach, alebo si ho tulit, alebo mu pustis rozpravku, mozes skusit sluchadla ... vezmi nejakeho plysaka, mojkaca, jeho vankusik, alebo decku ... moj dlho zaspaval aj v nosici.

lija22
4. feb 2025

ked hovoris o tom mliecku. Pred spanim by som si zohriala niekde v mikrovlnke mliecko a mala na izbe v termoske. To by sa ti mohlo zist aby si neotravovala sestry a jednoducho mala po ruke. Auz len dufat ze proste bude unaveny a nejak to prezijete

bronkax
4. feb 2025

A Kramáre nemajú nejaké nadštandardné izby? Ja si to inak s dieťaťom neviem predstaviť aj s 5 ročným sme tak boli radšej som si priplatila aby som mohla jemu všetko prispôsobiť.

pe_mi
4. feb 2025

@feketka ahoj,prva hospitalizácia ma naučila,že to len ja som sa zbytočne dopredu bála.
Ostatné hospitalizácie už volali bolo
Zaspala za takých podmienok ,aké boli.vela knižiek,hračiek sme mali,chodila za nami učiteľka ,ktoré učila staršie deti, školopovinné a nás s menšími chodila dávať na výber z hračiek,puzzle,pexesa,knihy.pytala sa,čo by sme chceli robiť, či vôbec niečo chceme robiť.
Po operácii bude uplakany,to čakaj a asi bude dosť spať.isto vám to budú hovoriť.treba veľa smrkať.aj doma po operácii,aby všetka krv sa dostala von
Bude sa mu horšie dýchať, prehltať prvé dni
Veľa šťastia ,nech to v pokoji čo najväčšom dáte

feketka
autor
4. feb 2025

@pe_mi dakujem pekne. syn este nevie smrkat, tak hadam to dame aj bez toho nejak. stale to taha dnu namiesto toho, aby vyfukoval von.

feketka
autor
4. feb 2025

@bronkax maju jednu, ale ja som o nej nevedela, tak ju nemam rezervovanu a predpokladam, ze je urcite obsadena. zajtra tam budem volat a opytam sa na to, ale tam je minimalna sanca. kebyze to viem skor, tak to urcite zajednam :/

pe_mi
4. feb 2025

@feketka tiež sme nevedeli,museli sme sa to naučiť.syn mal 4roky,keď bol na operácii nosnej mandle.nasilu sme sa učili,lebo hovorili,že musíme.moze z nesmrkania mať zápal ,nestrašim,len chcem poradiť,že je to dôležité

feketka
autor
4. feb 2025

@pe_mi ja viem, len ho to ucim uz dlho a zatial to nejak nechape, ma len 2 roky. a odsavacka nepomoze?

feketka
autor
4. feb 2025

@lija22 to zoberiem.a neviete ci si musim brat mlieko pre neho zo sebou alebo mu daju kedze pije este 2xdenne?

feketka
autor
4. feb 2025

ozaj, a neviete ci tam je wifi? :D

jarkaslck
4. feb 2025

@feketka ahoj, ja som bola s mesacnou dcerou na Kramaroch, boli sme same na izbe, mlieko sme dostali, zarobene davky, na den aj na noc. Drzte sa.

feketka
autor
4. feb 2025

@jarkaslck super, dakujem 🙂

pe_mi
4. feb 2025

@feketka môžeš si zobrať mlieko aj nemusíš.na odsavačku sa spýtaj,neviem

mogaa
5. feb 2025

@feketka ono treba si zavolať do danej nemocnice a na dané oddelenie, lebo všade to môže byť iné....je možné že majú pre tak malé deti aj jednotku teda izbu pre dieťa a matku ale tá nemusí byť volná...rovnako je to s mliekom....čo je niekde bez problémov, inde môže byť problémom....

7lenka11
5. feb 2025

Zaplatila som si nadštandard a boli sme s dcerou uplne samé, mali sme aj vlastne sociálne zariadenie. Kociky sú na chodbe k zapožičaniu..

feketka
autor
5. feb 2025

overovali ste si aj hospitalizaciu den vopred? ja som nasla tuto info na ich stranke a vyvolavam tam od rana, ale nikto nedviha, tak neviem co s tym :/