Ako uspávanie 4-mesačnej dcérky uľahčiť?
Poradíte mi dcérka bude mať 4mesiace teraz 18 januári aký jej mám dávať čajík najlepší aby bola kľudná a spinkala mi večer mi nechce spinkať až o pol dvanástej zaspí až do rána
@sara967 ziaden cajik.
To musi vyriesit a nastavit rodic.
Nastavit spanok, spankovu hygienu, mat vzdy rovnake prostredie na spanok a klud, svoju rovnaku rutinu.
Vzdy ukladat rovnakym sposobom v rovnakom case. Ked ti babatko ziva a sucha si oci, je uz neskutocne NESKORO, stupa hladina stresoveho hormonu, dieta place, krici, brani sa spanku.
4m babatko vydrzi hore chvilu, nie ze 3 hodiny a podobne, treba tomu prisposobit rezim, ukladat o hodinku skor, lebo to vsetko trva - nakrmit, odgrgnut, prebalit, ukludnit..
Urcite potrebuje mat rutinu, dodrzane casy bdenia, pomoze velmi aj zatemnenie miesnosti.
A kedze je doba aka je, a vela rodicov to ani len netusi - pozor na prestimulovnaie, cize babatku nepatei akakolvek obrazovka, akakolvek telka, mobil.. Lebo dnes uz aj 3m babatka pozeraju rozpravky 🫣 a zredukovat hracky, aj na hracej podlozke v jednom case jedna, dve, ostatne mimo dohlad. To vsetko take male babatko rozrusi a nemusi sa lahko ulozit k spanku.
Spanok babatiek je vlastne velmi jendoduchy, len sa musi velmi vela dodrzat a nastavit.
Plus okolo 4m je regresia spankova, ktora dost veci ovplyvni. Preto je tak dolezite vytvorit podmienky na zdravy spanok
@sara967 ahoj, mam cca o mesiac starsie babo.
Ako ti spinka cez den?
Moje v tom veku spinkalo v noci cca 10 hodin
Cez den potom cca kazde tri hodiny zaspinkalo na 30 minut. Cize denne asi 4 spanky po 30 minut (pri velkom stasti spalo cez obed 1,5-2 hodiny a vtedy mu vysli vacsinou len 3 spanky)
Medzi spankami teda malo bdele okna tych 2,5 -3 hod.
V noci sa budilo na papanie pravidelne a snazila som sa reagovat rychlo,aby sa neprebudilo uplne. Obcas sa stalo,ze sa prebralo a potom uz bolo tazke zaspat,takze som vzdy letela rychlo ohrievat mlieko.
V takomto rezime bolo celkom spokojne, tak neviem, ci malo spat viac, ale viac nechcelo. Pohralo sa, zacalo trochu plakat, zasuchalo si ocka a hned sup do perinky a zaspalo za moment.
@janetinka27 ahoj no tak to je mojej dcérky cez deň spinká buď hodinu alebo polhodinu všetko papa mi dávam jej mliečko každé 2h pol a poobede to zas buď spinká polhodinu alebo 1h a keď príde večer tá už späť nechce stále sa mi budú je nakrmena prebalovana hrajem sa snou a stále zaspí mi večer pol dvanástej

Žiadny, je to malé dieťa, keď chce bude hore aj do tretej, trebalo sa na to pripravit