icon

Ako uspávanie 4-mesačnej dcérky uľahčiť?

sara967
13. jan 2025

Poradíte mi dcérka bude mať 4mesiace teraz 18 januári aký jej mám dávať čajík najlepší aby bola kľudná a spinkala mi večer mi nechce spinkať až o pol dvanástej zaspí až do rána

zuzubb007
13. jan 2025

Žiadny, je to malé dieťa, keď chce bude hore aj do tretej, trebalo sa na to pripravit

sara967
autor
13. jan 2025

@zuzubb007 Ale som myslela tak že ten čajík aby som jej davala aj každý den ne stále mliecko

really8
13. jan 2025

@sara967 ziaden, ziaden a ziaden. Ani k mliecku ani namiesto mlieka. Ak zacnes s prikrmami ponukni po jedle vodu inak nic. A este raz nic

maxik24
13. jan 2025

@sara967 ziaden cajik.

To musi vyriesit a nastavit rodic.

Nastavit spanok, spankovu hygienu, mat vzdy rovnake prostredie na spanok a klud, svoju rovnaku rutinu.

Vzdy ukladat rovnakym sposobom v rovnakom case. Ked ti babatko ziva a sucha si oci, je uz neskutocne NESKORO, stupa hladina stresoveho hormonu, dieta place, krici, brani sa spanku.

4m babatko vydrzi hore chvilu, nie ze 3 hodiny a podobne, treba tomu prisposobit rezim, ukladat o hodinku skor, lebo to vsetko trva - nakrmit, odgrgnut, prebalit, ukludnit..

Urcite potrebuje mat rutinu, dodrzane casy bdenia, pomoze velmi aj zatemnenie miesnosti.

A kedze je doba aka je, a vela rodicov to ani len netusi - pozor na prestimulovnaie, cize babatku nepatei akakolvek obrazovka, akakolvek telka, mobil.. Lebo dnes uz aj 3m babatka pozeraju rozpravky 🫣 a zredukovat hracky, aj na hracej podlozke v jednom case jedna, dve, ostatne mimo dohlad. To vsetko take male babatko rozrusi a nemusi sa lahko ulozit k spanku.

Spanok babatiek je vlastne velmi jendoduchy, len sa musi velmi vela dodrzat a nastavit.

Plus okolo 4m je regresia spankova, ktora dost veci ovplyvni. Preto je tak dolezite vytvorit podmienky na zdravy spanok

janetinka27
13. jan 2025

@sara967 ahoj, mam cca o mesiac starsie babo.
Ako ti spinka cez den?
Moje v tom veku spinkalo v noci cca 10 hodin
Cez den potom cca kazde tri hodiny zaspinkalo na 30 minut. Cize denne asi 4 spanky po 30 minut (pri velkom stasti spalo cez obed 1,5-2 hodiny a vtedy mu vysli vacsinou len 3 spanky)
Medzi spankami teda malo bdele okna tych 2,5 -3 hod.
V noci sa budilo na papanie pravidelne a snazila som sa reagovat rychlo,aby sa neprebudilo uplne. Obcas sa stalo,ze sa prebralo a potom uz bolo tazke zaspat,takze som vzdy letela rychlo ohrievat mlieko.
V takomto rezime bolo celkom spokojne, tak neviem, ci malo spat viac, ale viac nechcelo. Pohralo sa, zacalo trochu plakat, zasuchalo si ocka a hned sup do perinky a zaspalo za moment.

sara967
autor
13. jan 2025

@janetinka27 ahoj no tak to je mojej dcérky cez deň spinká buď hodinu alebo polhodinu všetko papa mi dávam jej mliečko každé 2h pol a poobede to zas buď spinká polhodinu alebo 1h a keď príde večer tá už späť nechce stále sa mi budú je nakrmena prebalovana hrajem sa snou a stále zaspí mi večer pol dvanástej

sara967
autor
13. jan 2025

@maxik24 ešte keby ste mi mohli poradiť keď ma dcérka vylezanu jednu stranu hlavičku čo mám robiť doktorka ma poslala na rehabilitáciu s malu samozrejme polohujem ju hlavičku dviha