Ako úspešne uspať 9-mesačné bábätko?
Prosím ako uspavate svoje bábätka ? Mám 9 mesačné a už si fakt neviem rady. Denný spánok jej dávam tak po 3 hodinách niekedy aj 4. Od malička nemá žiadne znaky únavy vždy som sa radila len BO ale teraz keď je už väčšia vôbec to nepomáha. Zaspavala na rukách, fitlopta, chvíľu sa darilo dojčením a keď je zle tak nosič. Kočík neznáša. Niekedy sa v posteli večer len tak tulime a do hodiny zaspi. Už som zúfalá aj cez deň a na nočný spánok ani nehovorím. Ďakujem
@saxana000 ma dva spanky 🙈 lenže ona vstava aj ráno vždy inak, nemáme žiadny rezim
Tak jej urob rovnaký režim. 🙂 Nosím v takom veku. Manžel je schopný uspať aj na posteli. Mňa to nebaví. Po mne viac lezie… ;D
Tak je správny čas na to urobiť režim.
Ráno daj budík napr na 7:00 a bud malú.
Vyskúšaj bdele okná 3-3,5-4,5h. Prvý spánok nech ma max 30 min. Druhý je ten hlavný, prvý postupom čase vymizne a bude iba na jednom. Ale na to ma čas.. Čiže 30 min prvý, po 3,5h daj spať na druhý. Drz sa jedného uspávania. Aby si aj dieťa zvyklo. Večer urob taktiež rutinu a nemeň ju. V noci nech je tma, u nás je tma aj cez deň keď malý spi..
Mam 8,5m dcéru a pri denných spankoch šediviem. Ale našťastie za posledný mesiac s pol som ju naučila aspoň to, že doobedny spánok je v kočíku od 10.00 (bez ohľadu na to, či sa zobudi o 7mej alebo o 8mej). Vďaka tomu môžem vziať staršiu na ihrisko, ísť nakúpiť, byť von. Poobedny spánok má doma, keďže aj staršia ešte poobede spáva. Ale uspavanie je horor, v duchu poviem asi všetky nadávky sveta 😃 vkuse sa len šuchoce po posteli, vytáča, kope, všetko pozoruje, dočahuje.. žiaľ, inak ako na rukách to nejde a to ma takmer 10kg.. neviem sa dočkať, kedy prejdeme na jeden spánok a snad ho bude mať v tom kočíku.
Ale inak tiež odporúčam zaviesť režim, už je dosť veľká. Lebo bez režimu si logicky ani ona nevie spojiť spánkové potreby a režimy..
A teda na večerný spánok je ukladá manžel, keďže staršia chce zaspávať so mnou. A mne to vyhovuje aj preto, že mladšia je fakt ťažká, takže muž ju uplne v pohode uspí a ja mam čas výhradne len pre staršiu, kedy si čítame, rozprávame sa a mojkáme.

A kolko spanoov mate? Nasa sa zobudi a cca po 3 hodinach BO ide spat.niekedy zaspi sama niekedy na flaske niekedy ju musim uškrabkat niekedy len na rukach. Presli sme na dva spanky. Prvy ma cca okolo 11 doobeda druhy okolo 3 poobede..