Ako zabezpečiť kvalitný denný spánok 16-mesačnému dieťaťu?
Ahojte dcerka mi prechádza na jeden spánok no druhý začala odmietať za každých okolností tak som jej postupne ten jeden poposuvala ze chodí spinkať na obed ale spi veľmi krátko hodinu 20 dlzobudi sa nepomôže ani keď s nou ležím a snažím sa ju dostávať proste už nezaspí. Zvykne si časom ze bude spávať dlhšie? Doktorka hovorila tiež ze je to malo. Večer chodí spávať. Okolí pol 8 8 a vstáva ráno okolo 7
@tatiana234 moja v tomto veku spala cez obed hodinu, vynimocne 1,5h. O 3h spankoch som mohla len snivat.
Keď prespí celu noc, tak nepotrebuje viac cez deň
Nie každé dieťa potrebuje dlhý obedný spánok. Pokiaľ má ticho, prítmie a si tam s ňou, tak asi viac už spraviť nemôžeš.
Skús troska poposuvat cas obecného spánku. Ináč hodina a pol je fajn. U nás sa to v tomto obdobi striedalo. Od hodiny až po 3h…. ;D

No ten prvý by sa mal skracovať a mal by sa ponechať ten obedny ktorý je nosný. To znamená ze doobeda dat na 30 min/15 min a ten druhy nech ma dlhšie.
A teda spi 1h20min? To je podľa mňa okej, niekote deti spia aj menej, dôležité je, že spi. A teda ak chodí spať 19:30 a vstáva o siedmej, to ma 11,5h noc.