icon

Ako zabrániť prebúdzaniu dieťaťa na pohyby rúk?

3. okt 2025

Ahojte.
3 mesačná dcéra spavala najskôr v zavinovačke ale po tom ako mi sposobila miniinfarkt ked som ju v postieľke nemohla nájsť a ona bola v zavinovačke tak zosmyknuta že bola hlavou až v strede a stuhy zo zavinovačky mala okolo krku som ju okamžite zrušila, je už na nu dlhá a vykope sa z nej. Potom sme prešli na ulitku tam spava pekne rúčky mala pri tele, lenže posledné dni si všímam že už nad ranom býva veľmi nervózna a snaží sa tie ruky z ulitky vybrať. Skúšala som už aj spací vak ale to zatiaľ nehrozí za pol hodinu sa 3x zobudila na to ako si buchala rukami po hlave a po očiach.
Len sme teraz v takom bode že neviem čo ďalej. Stále potrebuje mať ruky znehybneme ale vidim že jej to už vadi ale ked ich ma voľné tak sa nimi budi :(

anonym_bff310
3. okt 2025

@anonym_autor reflex by už mal pomaly miznúť. Čím viac budete zavinovat tým bude miznúť pomalšie. Budenie v tomto veku na ruky je bežné. Osobne by som už upustala od ulity. Proste to že sa zobudí na to že si buchne rukami , to tak proste nejaku dobu bude

reela
3. okt 2025

@anonym_autor my sme sa s tym tiez dlho trapili, vymizlo to samo. Tiez strasne nenavidel zavinovacky, tak sme ho do nich uz nedavali.

anonym_d2459b
3. okt 2025

Pomaly to vymizne, len to chvilu trva, to je presne take to prechodne obdobie, asi len vyckat..

anavixy
3. okt 2025

Zavinovat do muselinovej plienky a postupne uvolnovat, Moro reflex by mal do 1-2 m vymiznut, tak este vydrzat 🙂

lenka098123
3. okt 2025

@anonym_autor nám to slo tak že najprv sme vybrali jednu ruku a po pár dňoch obe. Zvykla si

autor
3. okt 2025
@anavixy

Zavinovat do muselinovej plienky a postupne uvolnovat, Moro reflex by mal do 1-2 m vymiznut, tak este vydrzat 🙂

@anavixy len ona je už tak zúriva ked je znehybnena že si dokáže tie ruky vybrat z tej ulitky aj sama a to nechápem ako sa jej podari.. potom sa s nimi zobudi a je po spánku.. takže momentálne ani tak ani tak

anavixy
3. okt 2025
@anonym_autor

@anavixy len ona je už tak zúriva ked je znehybnena že si dokáže tie ruky vybrat z tej ulitky aj sama a to nechápem ako sa jej podari.. potom sa s nimi zobudi a je po spánku.. takže momentálne ani tak ani tak

@anonym_autor na moju platilo dat jej muselinovu plienku do ruk, ona si ju chytila a tym sa ruky stabilizovali, este mozes teda dat plienku len pod nu a ked zaspi jemne zvinut, to zavinutie nemusi a vlastne ani nema byt pevne, len nech ruky nezdvihne az k tvari, treba poskusat co bude vyhovovat a ked nic, tak len preckat, uz by to nemalo dlho trvat

ivanqa987
6. okt 2025

@anonym_autor naša bola tiež "zuriva" keď sme jej ruky zaväzovali do perinky a vedela si ich aj vytiahnúť, ale bez perinky zas ani nezaspala. Pomohol spací vak, odtiaľ ich nevytiahne a nie je zas ani tak na pevno. Po pár dňoch sme vytiahli jednu ruku a znovu po pár dňoch aj druhú a pekne si zvykla spať aj a rukami vonku 😊
Mali sme takýto vak:
https://www.feedo.sk/ergopouch-zavinovacka-a-va...