Ako zabrániť prebúdzaniu dieťaťa na pohyby rúk?
Ahojte.
3 mesačná dcéra spavala najskôr v zavinovačke ale po tom ako mi sposobila miniinfarkt ked som ju v postieľke nemohla nájsť a ona bola v zavinovačke tak zosmyknuta že bola hlavou až v strede a stuhy zo zavinovačky mala okolo krku som ju okamžite zrušila, je už na nu dlhá a vykope sa z nej. Potom sme prešli na ulitku tam spava pekne rúčky mala pri tele, lenže posledné dni si všímam že už nad ranom býva veľmi nervózna a snaží sa tie ruky z ulitky vybrať. Skúšala som už aj spací vak ale to zatiaľ nehrozí za pol hodinu sa 3x zobudila na to ako si buchala rukami po hlave a po očiach.
Len sme teraz v takom bode že neviem čo ďalej. Stále potrebuje mať ruky znehybneme ale vidim že jej to už vadi ale ked ich ma voľné tak sa nimi budi :(
@anonym_autor my sme sa s tym tiez dlho trapili, vymizlo to samo. Tiez strasne nenavidel zavinovacky, tak sme ho do nich uz nedavali.
Pomaly to vymizne, len to chvilu trva, to je presne take to prechodne obdobie, asi len vyckat..
Zavinovat do muselinovej plienky a postupne uvolnovat, Moro reflex by mal do 1-2 m vymiznut, tak este vydrzat 🙂
@anonym_autor nám to slo tak že najprv sme vybrali jednu ruku a po pár dňoch obe. Zvykla si
Zavinovat do muselinovej plienky a postupne uvolnovat, Moro reflex by mal do 1-2 m vymiznut, tak este vydrzat 🙂
@anavixy len ona je už tak zúriva ked je znehybnena že si dokáže tie ruky vybrat z tej ulitky aj sama a to nechápem ako sa jej podari.. potom sa s nimi zobudi a je po spánku.. takže momentálne ani tak ani tak
@anavixy len ona je už tak zúriva ked je znehybnena že si dokáže tie ruky vybrat z tej ulitky aj sama a to nechápem ako sa jej podari.. potom sa s nimi zobudi a je po spánku.. takže momentálne ani tak ani tak
@anonym_autor na moju platilo dat jej muselinovu plienku do ruk, ona si ju chytila a tym sa ruky stabilizovali, este mozes teda dat plienku len pod nu a ked zaspi jemne zvinut, to zavinutie nemusi a vlastne ani nema byt pevne, len nech ruky nezdvihne az k tvari, treba poskusat co bude vyhovovat a ked nic, tak len preckat, uz by to nemalo dlho trvat
@anonym_autor naša bola tiež "zuriva" keď sme jej ruky zaväzovali do perinky a vedela si ich aj vytiahnúť, ale bez perinky zas ani nezaspala. Pomohol spací vak, odtiaľ ich nevytiahne a nie je zas ani tak na pevno. Po pár dňoch sme vytiahli jednu ruku a znovu po pár dňoch aj druhú a pekne si zvykla spať aj a rukami vonku 😊
Mali sme takýto vak:
https://www.feedo.sk/ergopouch-zavinovacka-a-va...

@anonym_autor reflex by už mal pomaly miznúť. Čím viac budete zavinovat tým bude miznúť pomalšie. Budenie v tomto veku na ruky je bežné. Osobne by som už upustala od ulity. Proste to že sa zobudí na to že si buchne rukami , to tak proste nejaku dobu bude