icon

Ako zlepšiť denný spánok trojmesačného bábätka?

11. jan 2025

Ahojte, potrebujem poradit, pretoze uz som zufala. Mam 3-mesacne dieta a mame problem so spankom. V noci sa budi kazde tri hodiny, to je fajn. Problem je ale cez den. Proste ju nedokazem uspat inak ako na prsniku. A ked na prsniku zaspi a chcem ju prelozit tak sa VZDY zobudi a je jedno po akom case ju prekladam. Take ze uspat v kociku (doma), v postielke, v nosici … to u nas nehrozi. Robim ocividne nieco zle ale neviem ako to zmenit. Fakt si uz pripadam ako uplne neschopna, ked pocuvam vsade okolo mna ako im deti pekne cez den same zaspavaju v postielke. Este dodam, ze cumlik nechce vobec. Dakujem za kazdu radu.

mimi3008
11. jan 2025

Podla mna to, ze ti 3 mesacne babo pekne zaspi samo, je cista utopia😆bolo 9 mesiacov v tvojom bruchu, musi si zvyknut postupne, ze nie je nonstop s mamou...

nikpa
11. jan 2025

Zle si urobila, že si ju vôbec na to zspavanie na prsníku naučila a dovolila jej to. Teraz je jediná možnosť ju to odučiť. Nakŕmiť, schovať prsia a hotovo. Samozrejme, že sa jej to nebude páčiť, bude aj plač ale treba pár dní vydržať. No potrebuje cítiť tvoju blízkosť, čiže nie teraz že ju dáš do postieľky a zavries dvere, to je z extrému do extrému. Na začiatku uspať napr. na rukach ale bez prsníka v ústach. Alebo do postielky a byť vedľa nej, nech ta cíti. Zo začiatku to bude ťažké ale raz zaspí a zvykne si.

katka533
11. jan 2025

1000 krát ta istá téma. Budí sa , lebo zaspáva na prsníku. Ma zaspávať zvlášť

autor
11. jan 2025

@nikpa
@katka533
Takto aby som to upresnila…ona sa napapa a odpoji sa a zaspi. Nie je to tak ze by ho mala v ustach pocas spanku. Akurat ze ked sa odpoji a chcem ju prelozit tak sa hned zobudi a nevie zaspat naspat. Nepomaha ani ked ju hojdam, ani ked pri nej lezim, nic.

veronikah96
11. jan 2025

Súhlasím s @nikpa, určite to asi nebude bez plaču, ale pomôže... jednoducho nie je na tu postieľku zvyknutá. My sme malú od začiatku dávali do postieľky (aj keď bola kojena, teraz už sme na UM), najprv som uspávala na rukách a tak do postielky, potom do postieľky a tam uspala a vyklopem , má 3 a pol mesiaca a prespí celú noc od 8 večera do 7 rána, niekedy aj dlhšie do pol 8. Cez deň pomohlo hlavne dávať pozor na bdelé okná, aby nebola až veľmi dlho hore, lebo potom už nezaspí od únavy a vystrája, takže tak hodinu a pol až 2 max , akonáhle vidím prvé náznaky únavy (šuchá si očká, zívanie), dávam do postielky a pekne viem uspať 🙂

lucia13022023
11. jan 2025

Neučila by som ju na hojdanie. Ako dojcis? Dojcila by som na posteli, mala by sa odpojila a spala by na posteli. Dajú sa kúpiť zábrany aj na veľkú posteľ.

autor
11. jan 2025

@lucia13022023 toto sme skusali ze dojcit na posteli len potom ked sa zobudila a zdvihla som ju tak grcala. Ked dojcim po sediacky tak nema ziaden problem. Ako uplne najradsej by som ju naucila nejako spat normalne vo svojej postielke aj cez den. Ale nejde mi to.

autor
11. jan 2025

@veronikah96 nam to tiez prve asi tri tyzdne fungovalo, ze vedela cez den spat v postielke. A potom zrazu nie a odvtedy ju to neviem naucit.

veronikah96
11. jan 2025

A nie je to cez deň aj tým,ze je možno dlho hore a potom už nechce spať? Cumlík by pomohol...

autor
11. jan 2025

@veronikah96 mozno ano, mozno neviem odhadnut ten spravny cas kedy ju skusit uspat. Lebo ona je vesela, vysmiata, hra sa. Potom zacne mrncat ze je hladna, dam jej jest a vtedy na mne zaspi a neviem ju prelozit.

lucia13022023
11. jan 2025

Pozri na ig lepši spánok bábätiek. Mne veľmi pomohli ich príspevky.

lexie321
12. jan 2025

Ahoj, len by som ti rada povedala že nič si z toho nerob. Nerobíš nič zle a si super mamka. Môj bude mať 5 mesiacov a aj teraz spáva najlepšie na mne. Občas sa mi podarí že ho uspim aspon vedla seba ale aj to je do par minut hore ked ho opustim. Najdlhšie asi 20 minut vydrzal bezo mňa. Ale nevzdavam to a skúšam dalej. Jasné aj ja stale počúvam ako spia deti kade tade a len môj je komplikovaný takže nie si sama 😊