icon

Ako zlepšiť nočný spánok dieťaťa?

29. jan 2025

Ahojte, dcéra má 10 mesiacov a ľúbi papať. Zaviedli sme už veľa potravín, všetko jej chuti. Občas ju už musím aj ja stopnúť lebo mam pocit, že nikdy nemá dosť a zje toho na posedenie veľa.
Problém je ale ten, že tesne pred spaním vypije plnú fľašku UM a v noci sa aj tak zobudí na hlad vzdy aspoň 2x. (Aj doktorka nás zdrbala že to je vela 🙄). Dnes napríklad az 3 x a vzdy plna fľaša...😵‍💫

Viete mi poradiť, či viem denným jedením nejako ovplyvniť nech sa budí 1x? Lebo ja som vždy ráno KO.
Napríklad ci je lepšie viac menších dávok jedla, alebo mat dlhšie rozstupy počas dňa?
Prosím o reálne skúsenosti 🙏

luliu
29. jan 2025

V 10m ak normálne papa pocas dňa, nepotrebuje jesť v noci. Daj jej vodu a nie mlieko. Aj traviaca sústava si musí oddýchnuť. O vplyve na zuby ani nehovorim

amonet
29. jan 2025

nuz ked ma nedostatok kalorii cez den dozenie v noci

sahel
29. jan 2025

Skusit mliecnu kasu pred spanim ☺️

autor
29. jan 2025

@sahel nepomáha.

autor
29. jan 2025

@amonet takže jej dávať cez deň viac jedla?

autor
29. jan 2025

@luliu nebude to tým ze cez deň veľa papa a ma roztiahnuty žalúdok?

januska12323
29. jan 2025

Koľko je veľa podľa teba? Keby nebola hladná tie tri fľaše v noc nestiahne.

autor
29. jan 2025

@januska12323 OK. Takže zvýšiť príjem kalórií cez deň...rozumiem.
Keď dám raňajky- desiatu-obed - olovrant - večeru v plnohodnotných dávkach (takých cca 200 gramov) nebude to veľká záťaž na taky malý žalúdok?

autor
29. jan 2025

@januska12323 nemám to odvazene ale napríklad obed ma 200g-220g zeleniny s mäsom a do toho ešte zvyknem hodiť cestoviny...a len tak sa po tom zapráši

amonet
29. jan 2025

a flasa ma kolko ml? sak standard uz v tom veku je 200ml?