Ako zlepšiť nočný spánok u 9-mesačného dieťaťa?
Dobry den, chcem sa poradiť, či mi neviete dat radu alebo skôr o čo ide ak: doteraz mi dieta prkne v noci spalo a malo 3 spanky cez deň. Posledne dni zacal mat problem cez den zaspat ako inokedy za 2,5 hod bdenia,tak som mu ich predĺžila, cize bdenie ma 3 hodiny. Ma teraz 2 spanky denne- vstáva 6:30 a spat ide o 19:00. Ale v noci sa točí po celej postieľke, spi, ale mrnci, vkuse spi ako keby na štyroch, tato noc hrozná-o 3 nevedel spat. Aj spal aj nespal. Cez den začal viac plaziť, aj na nohy sa trosku dava, nesedi ešte. Aký režim by ste mi odporucili? Dakujem
@anonym_autor dobrý deň.. nebudem dávať žiadne profi rady..keďže mam prvé dieťa…ale..vždy,keď sa malý naučil nejakú novú schopnosť..spánok sa zhoršil 🙂 dokonca som aj čítala,že na to dieťa je už dosť to,že sa naučilo plaziť..sedieť atd.. môjmu sa vždy zhoršil spánok pri nových veciach,ktoré sa naučil…po týždni to vždy nejako prešlo..ale zase na iný režim.. 🙂 sú aj spánkové regresie..či vo vašom prípade nejde o toto..a to treba len “prežiť” 😀 ja som to niekedy nedávala… ale ani teraz to nie je ideál… vstávame o 5:00-5:30..čiže moja káva potrebuje kávu 😀😀 vy ako mamka poznáte svoje dieťatko najlepšie..a robíte to najlepšie ako viete..to,že spí “na štyroch”..môj tiež spí tak.. dieťa sa cíti bezpečne tak 🙂 nebojte sa,zlepší sa to 🙂
@kristinka159357 ďakujem pekne za odpoved🙂 už ma rok a teda je to 100x lepsie, bolo to asi to, ako ste pisala. Naučilo sa niečo nové,tak sa to prejavilo v spanku🙂

@anonym_autor dobrý deň.. nebudem dávať žiadne profi rady..keďže mam prvé dieťa…ale..vždy,keď sa malý naučil nejakú novú schopnosť..spánok sa zhoršil 🙂 dokonca som aj čítala,že na to dieťa je už dosť to,že sa naučilo plaziť..sedieť atd.. môjmu sa vždy zhoršil spánok pri nových veciach,ktoré sa naučil…po týždni to vždy nejako prešlo..ale zase na iný režim.. 🙂 sú aj spánkové regresie..či vo vašom prípade nejde o toto..a to treba len “prežiť” 😀 ja som to niekedy nedávala… ale ani teraz to nie je ideál… vstávame o 5:00-5:30..čiže moja káva potrebuje kávu 😀😀 vy ako mamka poznáte svoje dieťatko najlepšie..a robíte to najlepšie ako viete..to,že spí “na štyroch”..môj tiež spí tak.. dieťa sa cíti bezpečne tak 🙂 nebojte sa,zlepší sa to 🙂