icon

Ako zlepšiť problémy so zaspávaním 6-mesačného dieťaťa?

tiana080
14. feb 2024

Ahojte. Syn má čerstvo 6 mesiacov a v podstate až na zopár výnimočných uspavani, kedy zaspinkal sám, len som bola pri ňom, je pre nás uspavanie neskutočný problém. Skaceme s ním na lopte, nosím ho v nosiči, v šatke (tam zaspí najskôr), no často sa to pretiahne aj na hodinu, jedine v kociari zaspí hneď. No nie vždy sa dá ísť viackrát denne von. Je to vyčerpávajúce, veľmi veľa času to vezme a je podráždený on, následne aj ja. Vyplakavat a podobne "rady", ma nezaujímajú. Nenechám svoje dieťa vrieskať hodinu. Ako zlepšiť tento náš problémom? Je to otázka veku, keď bude starší, bude lepšie? Alebo čoho? Alebo chcem veľa, keď má pol roka? Ja už neviem. 😃 Lebo dennú rutinu a harmonogram máme zabehany, len toto uspavanie je peklo. Ďakujem za všetky poznatky. Majte pekný deň 🍀

tiana080
autor
14. feb 2024

@tiana080 ešte doplním, že tieto problémové sú najmä denne spánky, večer to ide lepšie.

rurutiax
14. feb 2024

Ja moc neporadím, tiež sme si prešli všeljakými spôsobmi uspávania, kočík, ruky, kolíska.. tiež mám polročnú. Ale odkedy spí s nami v posteli je to 100 a 1, žiadne uspávanie na rukách, dostane mojkáčika a bavlnenú plienku a zaspí pekne aj sama, len sa častejšie budí, ale to prežijem.😅 S bábätkami je to také, čo funguje teraz, nemusí o týždeň, predsa len im sa ten spánok stále mení. Môžeš skúsiť vydržať a čakať kým to prejde, alebo skúšať hocičo, aj banality. Pomeniť BO a hľadať príčiny čo mu vadí. Či nemá veľa podnetov počas dňa, či nie je preunavený alebo naopak či nie je tak celkom unavený na spánok, prostriedie na spánok, atď.

anavixy
14. feb 2024

A nemoze byt ze ten zabehnuty rezim uz potrebuje trosku pozmenit? Dieta mozno nie je dostatocne unavene, ked zaspavanie trva hodinu. Kolko dennych spankov ma?

fiafia
14. feb 2024

@tiana080 keď som chcela aby moja dcéra spala,tak som sa prispôsobila. Najskôr spala výlučne na rukách a potom deň,noc v kočíku. Okolo roka už spavala v postieľke bez jedinej slzy a cirkusov okolo toho

joannita
14. feb 2024

@tiana080 ked si ho uz naucila na satku, nosic, fitloptu a kocik a chces aby zaspaval v postielke a pripadne casom aj sam, tak bez placu to veru nepojde....

rivini
14. feb 2024

@tiana080 my sme mali od narodenia podobny problem. Osvedcilo sa mi prestat so skakanim, natriasanim, nosenim….nakojila som, ulozila do postielky, zhasla svetlo a hladkala brusko/hlavicku. Male dieta nemusi vediet zaspat samo. No vie sa naucit, ze sa spi v postielke, ze mama je pri nom a ze je cas spat. Na zaciatku trvalo vecne, kym zaspal, po case to bolo lepsie a teraz je to uz super.

tiana080
autor
14. feb 2024

@anavixy režim prispôsobujeme prirodzenému vývinu časom (menej spánku atď). Vstave o 8mej, dva denne spánky po hodinu-max dve a spať chodieva až medzi 20-21:30. Je veľmi akčný, plný energie, zastaví sa len keď spinká 🙈

tiana080
autor
14. feb 2024

@fiafia och, ďakujem za nádej 😁 budeme na tom pracovať

tiana080
autor
14. feb 2024

@joannita verím, že to zvládneme s čo najmenším cirkusom okolo toho.

tiana080
autor
14. feb 2024

@rivini ďakujem pekne za rady. Ja keď ho takto hladkam, prihováram sa, spievam a neviem čo všetko, tak skôr sa preberie a chce mamku, lebo vidí, že som na dosah. Mi trhá srdce ho nechať mrnčať 😅

anavixy
14. feb 2024

@tiana080 chapem, to nevyzera byt zly rezim 🙈 ja sa inak pridavam k tym co neriesia nijake oducanie, moja dcera tiez zaspavala dlho v kociku a potom som ju prekladala a dlho dlho len na rukach, tak zaspala za chvilu, ked som ju dala do postele ze ideme spat, tak len behala hore dole.. no a jedneho krasneho dna sme si lahli spolu do postele a ona zaspala a odvtedy zaspava tak 🙂 takze nadej podla mna urcite je, aj ked ja som si tiez myslela ze som to pototo a ze budem musiet ju nejako pracne oducat, hoci teda mne to nevadilo (ja som velmi pohodlna a proste radsej som si s nou sadla a hojdala ju v naruci nez by som mala hodinu nervacit ze lozi hore dole po posteli), len som si predstavovala ako raz pojde do skolky a bude cirkus a proste spolocensky tlak… 😂 takze pokial to tebe osobne nevadi, tak ja radim zo svojej skusenosti len ze vydrz, bude dobre 🙃

angeli121212
18. feb 2024

@tiana080 my sme to tak robili, že keď maly chcel cez deň spať skôr v kočíku, kočík som dotrepala do vnútra a po dome kočíkovala a potom odstavila v obývačke 😂 ak sa ti dá stojí to za pokus

tiana080
autor
20. feb 2024

@angeli121212 ahoj, ďakujem za tip, no on potrebuje drmácať a čerstvý vzduch 😂 asi ho takto neprekabatim, fiškus po mne 😁😁😁

angeli121212
20. feb 2024

@tiana080 tak to ke horšie ale teda nestači mu napr to drmacanie na zaspatie? Že by si ho potom len odstavila niekde v chodbe otvorila tam okno a nech si spí?

tiana080
autor
20. feb 2024

@angeli121212 takto dnes zaspal, lebo lialo a fakt sa mi nechcelo už po daždi sa ondiť s kočarom. A klop klop, dve hodinky. 🫣 Snáď to už bude lepšie.

angeli121212
21. feb 2024

@tiana080 Ono sa to poddá aj náš má kadejaké obdobia a to má už rok