Ako zlepšiť spánkový režim dvojročného dieťaťa?
Ahojte, idem si k vám po radu ..dcérka posledné týždne spáva nasledovne: o pol 8 krásne zaspí a spáva cca do 9 ale okolo 5 býva unavená trochu aj taka podráždená .. posledné 2 dní som ju skúsila budiť okolo pol 8 samozrejme na silu, okolo pol 1 som ju uspala a po hodine radcej zobudila, samozrejme na silu, rada by spala ešte aj ráno.. včera zaspala až o pol 11 a dnes to uspavanie bolo tiež zložitejšie ale do 9 spala, niejake rady ?
@lucka27375 ja som tak robila ze o pol 8 max o 8 mala budik okolo pol 12 az.12hod spanok obed max.hodinu a pol a vecer okolo 20 pol9 vecer ale bol boj kazdy vecer dokonca aj teraz ked.ma.6r ked v skolke spala od nudy zaspal bol boj večerný aj do.22.sa.krutila.v posteli a to od.3r nespi cez obed....
Kratšie ako hodinu urcite nebudte to ma.vtedy najlepsk spanok najskôr o.hodinu a pol nech si pospi....vecer mat pravidelne rovnaky rituál a.postupne sa nauči.ak.zhasnete tak povedat dobru .noc ak lezite spolu tak povedat ze vy spite nech tíško lezi ;)
2-rocna uz cez den nespi? Evidentne ten spanok este potrebuje. Podla mna je prilis unavena a preto paradoxne nevie zaspat. Tiez by som ju rano zobudila skor a cez den nechala aspon dve hodinky spat.
@andrea_82 ďakujem pekne

@lucka27375 mala by si ju naučiť pomaly už na režim podobný v škôlke. Tam už o 7 väčšinou dieťa odprevadzas to škôlky, čiže o 6, max pól 7 ráno by som ju budila. Okolo pól 12-12 :00 keď sú naobedovaní chodia spať a vstávajú o 14:00. Potom ti pôjde večer spať okolo 8-9…. Podľa mňa je 2 ročne dieťa ešte malé na to, aby nespalo na obed, preto je o 5 už podráždená. Nechávas ju ráno príliš dlho spať a je pre ňu dlho byt hore až do večera. Radšej ráno skôr zobudiť, pospať na obed a večer ist opäť spať.