icon

Ako zlepšiť spánok 5,5-mesačného bábätka?

janina23_23
25. mar 2025

Ahojte 🙂 potrebovala by som poradit. Mam 5,5 mesacne babo, plne kojene. Od 4 mesiaca zacalo spinkat na prd no mam pocit, ze ako plynu dni tak ten spanok ide viacej a viacej dolu kopcom (a moja zivotna energia detto). Neviem uz co mam robit ci sa iba jednoducho zmierit s tym, ze je to obdobie a to prejde. Iba pre predstavu, ze aky mame den cca: rano medzi pol 5-pol6 vstavame. Nasledne po 1,5 az 2 si ide zdriemnut na takych 40-50 min. Potom zase bdele okienko 2h a potom zase taky isty kratky slofik. Po dalsom 2 (niekedy 2,5h) okienku ideme von kde v kociku pospi min. 1,5 az 2,5. Potom zase bdele okienko a pred nocnym spankom a kupanim dame este taky kratky 30min slofik. A medzi 7-8 vecer uz sa snazim aby bolo uz v posteli (aby pred spankom bol aspon tie 2hodky hore). Do prveho papania pekne spinka (rozumej 2 hodky) a do 3 rana sa vie este raz zobudit mozno dva ale to staci iba pohojdat a spi. No ako odbije 3h rano ja neviem ci satan do neho vstupuje ale to je kazdu hodinu hore s tym ze na mne mi zaspi ale v momente ako sa dotkne prstikom postielky je okamzite hore. Ked ho ako tak ukludnim, ze si myslim ze zaspal tak do 2minut zacne mykat hlavou zo strany na strany potom vyhadzovat rucickami po tvaricke az nakoniec sam seba tak zobudi. Som uz zufala lebo prakticky vyse mesiaca som vobec nespala a netvari sa to ze by sa to zlepsovalo. Zubky to podla mna este nie su akoze ma trosku zdutene dasienko ale nevyzera to na primarny problem. Prosim povedzte, ze nie je to iba moje dieta co taketo manevre robi v noci 😅 dakujem

evcagabi
25. mar 2025

Podla mna je to uplne normalny spanok 5m babatka

ika02
25. mar 2025

Ahoj, moje deti spali 2x po 20 minút počas dňa a 30 minút von v kočíku a v noci 10-15x chlípali mlieko. Postieľku som dala preč, asi keď mal syn 6 mesiacov, lebo absolútne v nej nechcel byť a vrieskal. Spal pri mne v posteli a nacical sa kedykoľvek, ja som ho už len podvedome vnímala (keď bol väčší). Odmietal cumle, fľašky, tak mal prsník namiesto cumľa. Bola som s nimi sama, tak si vieš predstaviť, ako som vyzerala😰🤯. Všetko som robila s ním. V ľavej ruke malý, v pravej vysávač, varecha.... Teraz keby som mala také svaly! Skús si zdiemnuť s ním cez deň, Tvoj má viac šlofíkov. Prajem veľa síl.

janina23_23
autor
25. mar 2025

@ika02 uff. Tak to mas u mna velku poklonu, ze si to dala💪🏼 tak co sa tyka dna to viem ze som oproti ostatnym na tom velmi dobre a chvalabohu. Len fakt tie noci su masaker hlavne ked z kazdej strany od mamiciek pocuvam ako im deti spali skoro celu noc a kde polozili tam im spalo😅 takze dakujem aspon takto ze viem teda ze to je ocividne uplne bezny jav 🙈😊

ika02
25. mar 2025

@janina23_23 áno, keď mi kámoška rozprávala, ako dcérku musí budiť na dojčenie ráno o 5-6-tej (zaspala 22.00-22.30) bolo mi do plaču. Tak o nočnom spánku som sa radšej s nikým nebavila. Zvládneš! A keď bude v puberte, budeš s láskou spomínať na to zlatučké bábätko a nechápať, ako ten Satan si ho znova našiel.🤪