icon

Ako zlepšiť spánok 5-ročného dieťaťa?

13. nov 2023

Ahojte maminy.. uz ma ide poraziť 😀
Syn 5r ráno vstávame do škôlky o 7, večer ho idem dat spat okolo pol 9 a on ešte o 10 nespí. Každý večer musím pri nom byť minimálne hodinu, lebo skôr nezaspi. Už som skúšala asi všetko, knižky, rozprávky na počúvanie no všetko fakt. Spáva s nami v izbe hneď vedľa manželskej postele lebo vo svojej izbe sa bojí, sám v spálni sa tiež bojí. S mužom cez týždeň nemáme na seba ani čas lebo musíme byť pri malom. Dajte mi nejaké tipy a triky prosím, lebo ma klepne z toho uz 😀

batwoman
13. nov 2023

Spava este v skolke? Ak ano, uplne normalny cas zaspavania. Ak nie, skus ho ukladat na spanok najneskor o 20:00, nasa prva tak blbo zaspavala, ak sme ju dali neskor. .. pripadne ho mozes rano budit skor, aby vecer skor zaspal.

zuzkaa1991
13. nov 2023

Sklamem ale.presne toto mame my 🙈 bezne mi doma nespi cez obed tak vecer celkom rychlo zaspi....ale akonáhle spi v skolke masaker.do postele.ideme pred 9 kym prejdeme nas rituál...ale.ja zaspim skor ako ona🤣 nie raz este pred 22 sa kruti🤦‍♀️ tiež s manzelom sme cez týždeň malokedy bud on zaspi alebo ja pri malej...po práci zas viac menej je dcera pri nom

danyelia
13. nov 2023

To isté môj syn, 5 rokov, ráno ho budím o 7:00, poobede v škôlke spí, no večer pobehuje vysmiaty aj o 23:00, nie je unavený vôbec...čo na ,,skorší,, spánok, (cca o 22:00) pomáha je cez deň ho viac unaviť - dlhší pobyt na ihrisku, tréning, detský kútik...Už to ale nesilím, keď je unavený, sám odkvecne 😁

sasesoe
13. nov 2023

Zisti si, ci /kolko v ms spia... u nas predskolaci spavali este 2h a toto sme mali doma, zial, dieta malo spanku dost... ale su i deti, ktorym staci menej spanku... ciastocne sa to zlepsilo, ked zacala skola/nespia cez obed ;) tak neboj, bude lepsie

autor
14. nov 2023

Aha... takže moje zistenie je, že to je úplne normálne 😀😀
Ale je pravda, že cez víkend sa mu už niekedy aj o 20 ústa otvárajú. Takže už sa nebudeme týrať navzájom a chodiť spať 20.30 😀

ariannazara
14. nov 2023

5 ročný je už dosť veľký nato aby zaspával sam, môj 4.5 ročný ľahne do izby leží v tme a zaspí bud hneď alebo neskor a nikdy pri nom neležím. Ale vlastne som nikdy pri nom ani nelezala, pusa na dobrú noc a dovidenia. Nevidím zmysel ležať pri takom veľkom dieťati. Povedz mu ze mama je vedľa v obývačke a keby dačo nech zavolá a nech spinka

deniska2706
14. nov 2023

Tak my vstávame 7:30 ale maximálne o 9 už spí, predtým to bolo aj skôr