Ako zlepšiť večerné zaspávanie dieťaťa?
Pozdravujem vás žienky
Chcem sa opýtať , poradiť , mala by som niečo zmeniť na režime ktorý ma už dlhu dobu dcérka nastavený ?
Ide o to že večerné zaspávanie je katastrifálne , uspávam ju pomaly viac ako dve hodiny
Ráno vstáva o 7:00-8:00 občas aj škôd
Na obed chodí spať okolo tej 13:00- a spí do 15:00-15:30
Čo urobiť preto aby mi lepšie zaspala veder keď ma búvať ?
Poobedny spanok posunut skor, ak ma tak do 3r. Ak ma viac, tak ho vynechat.
Vyzera to uz na zrusenie alebo skratenie obedneho spanku.
A kedy ju davas vecer spat? Zjavne nie je este unavena. Bud sa tomu prisposobit alebo skratit obedny spanok budenim.
Aké staré dieta?
Píšeš ze ho ma už dlho nastavený.. Ale dieťa ti rastie a čím je starší, tým menej denného spánku potrebuje..
Kedzr si nenapisala podstatnu info a to ze kolko ma rokov tak ti poradim len viac unavit, uspavat skor, skratit denny spanok, nepustat telku po obede, nastavit predspankovy ritual a pevne ho drzat, upravit stravu…tazko povedat
Dávať budík na 7:30, o 12:00-12:30 spať, max do 14:00.
Prepáčte zabudla som napísať vek , dcérka ma v apríli 2roky , spávať chodí o 20:00 a uspávania niekedy trvá do 22:30
Doobeda ti vydrzi cca 6 hodin byt hore. Poobede ju nechavas byt hore iba cca hodin. Zjavne nie je unavena este o 20tej. Bud skrat obedny spanok alebo posun vecerne spanie. Takto to je iba trapenie pre vsetkych.
Idealny rezim neexistuje.. mas dietaz ktore proste chodi neskor spať. Je milé, ze ty by si bola rada, keby o 8mej spi, no to by ti nespala rano do 8mej..
Neda sa mat aj neskore vstavanie aj pekny obedny spanok aj ist skoro spat. Take deti neviem ci vobec existuju 🙈
nasi síce chodili o 8mej, ale rano o 6tej, niekedy aj skor uz hore a nic ich nedonutilo v tej posteli vydrzat.
Poobede ma este malo hodin bdenia medzi spankami a asi nie je unavena o 8mej.
Mozes to skusit cele poposuvat, ze budes rano skor budit, ale ci to bud mat zelany efekt a dieťa spokojne..
Ja by som mozno len pockala, mozno si to sama upraví casom, pride posun času, zase to bude ine
Ja by som sa snazila doobeda dieta “znicit” vonku a dat spinkat o12. Ja mam rovnako stareho maleho a tiez sa nam deje v podstate to co pises ty, ale ked vstane rano okolo 7, tak super, lenze niekedy spi aj do pol 10 🤦🏼♀️ potom je to vecer tak isto ako pises ty, lebo odpodne okolo 15-15:30 a potom v noci diskoteka.
Ja mam zachviľu 2 ročnú.. dávaš hu spat neskoro.. moja stáva tiež medzi 7:00 - 8:00 a na obed chodí spávať o 11:00 vstáva okolo pol 1 a potom chodí spat o 20:00 uspavam hu pol hodinu.. ale na každé dieťa platí niečo iné tak uvidíš..
no podla toho co pises, bud ju budes davat na obed skor spat alebo ostanes pri povodnom obednajsom.ak vies, ze skor nezaspi na obed, a teda ju zacnes budit poobede skor alebo 3tia moznost cez den nic menit nebudes, ale skor ako 21:30 by som ju neskusala ani davat do postele pretoze je kratko hore
My to mame presne tak isto, o mesiac má dva. Na “obed” mi nezaspi skor než o pol 2, začala som ju budiť medzi stvrt a pol na 4 a večer chodi spávať okolo 9.. dávaš ju moc skoro spat, preto vám to tak trvá. Aj moja niekedy zaspáva aj hodinu, hodinu a stvrt no ale nie som ochotná sa s ňou už dlhšie hrať 😅 radšej prezijem že po mne lezie v posteli, rozpráva si a nakoniec zaspí, väčšinou ale teraz do pol hodky ;) uricte večer dávať spat neskôr..
No logicky posunúť ranné vstávanie a všetko sa posunie.
Zväčša.
Ak ti vyhovuje si ráno privstať a večer mať kľud.
My máme režim 6.30 hore.
Aspoň o tej siedmej ju buď a obedny spánok max do 14.30.
Ja som divná budím deti, inak by sme to nedali.
Niektoré mamičky nebudia.
Komu ako vyhovuje

Koľko má? 😊