Ako zmeniť režim, aby syn vstával neskôr?
Ahojte, syn vstáva rano medzi 4:30-5:00 čo zmeniť v našom režime aby vstával neskôr ?
Na nočný spanok zaspi medzi 20:30-21:00, denný spanok ma vždy v trvaní do dvoch hodín v case 12:00-14:00.
Pred týždňom som ho posunula z 19:00 na 20:00 ale žiaden vplyv na ranne vstávanie to zatiaľ stále nemalo 😏 rano sa ho snažím ešte všelijak douspať alestale bezúspešne. Nevyhovuje mi toto skore ranne vstávanie, aspoň keby sme to na tu 6tu vedeli posunúť bola by som spokojná 🙏🏼 tiež mi viac vyhovovalo keď chodil spat o 19tej takto už večer nemám čas na žiaden oddych bez neho 🥲😅
Nemám radu, aj my sme ranní vstávači. Ale chodili spať o 20.00, teraz bábätko zaspáva okolo 19.30. Ale u synov sa to časom zmenilo, keď povyrástli. Asi od 6.roku veku.. tak sa teším na ďalších 5 rokov 😁
Prebaliť, ak sa ešte prebaluje a prichystať balíček prvej pomocí, aby sa pohral, napil, zjedol a dal možno aj hodinu oddychnut. 🙂
Ahoj, nám pomohlo to, ze som syna zacala bravat ráno k nam do postele. Okolo 3 som ho preložila a spal pekne aj do šiestej -siedmej. Predtým spaval tak do piatej. Potreboval proste kontakt.
Kolko ma syncek? S mojimi oboma sme mali obdobia,kedy vstavali skoro..mladsia niekedy 5:30-6:00 pravidelne,a ja som z toho bola na prasky,lebo starsia spavala aj do 11tej 😁 postupne ako ubudali spanky cez den,posuvalo sa aj ranne vstavanie..teraz ako uz nespi na obed,tak chodime vecer neskor,a rano tahame dlllllho..u nas pomohol jedine cas,ze z toho vyrastli..a mne na nervy asi nic..jedine som sa nejak naucila to akceptovat,ze jednoducho vstavame skoro rano,a snazila som sa cez den kazdu volnu chvilu vyuzit na oddych/spanok
U nas toto skore vstavanie bolo len obdobie. Cca okolo 1,5 az 2 vstaval o 5:00.
Potom sa to posunolo na 6:00-6:30. Ziadna slava, ale aspon nieco😀. Teraz ma 5 a zobudid ho do skolky o 6:00 je ranna skuska nervov.
Jedine co posun je večerné spanie. Nech ide o tej 18:00 najneskôr. Naši 1,5 & 4,5 ročník vstávajú ráno rovnako ako tvoj. Ale medzi 18-19:00 uz spia.
Ten mladsi ma obecný spanok od 13-14:30. Starsi uz nespi na obed.
Nespravíš s tým nič aj ked sa rozlejes na kolomaž! Jedine so sebou - chod späť skôr. Starsi najskôr vstaval 5:30-6:00 a tak som vstala o 5:00 nech si v klude sama kavu vypijem. Fungovalo to dva dni. Potom sa tiez zobudil tak skoro. Takže som s nim ostavala späť, pokial sa nezobudil. Proste radosťami. Ja od prírody naopak. Do polnoci a dlhšie hore, ráno dlho späť. No nie vždy som mala takú prácu. S detmi to je tak. Ja som 3 roky skusala bezúspešne. Som rada aspom za 5:00 uz vstaval jednu dobu asi pol roka aj o 4:00 🫣
Jediná nevýhoda je v tom, ze starsi je uz od tej 16:00 unavený, čokoľvek ho podráždenosť, place. Teda omnoho rýchlejšie ako keď zázrakom niekedy na obed pospi. A tak sa u nás nekonajú ziadne akcie po 16:00. Sme doma. Ešte v lete vonku je to iné ale obyčajne o 17-18 su navecerany a sup do postele.
Nepíšeš najpodstatnejší údaj- vek dieťaťa. Nám pri menšom dieťati paradoxne pomohlo, že sme ho večer dávali spávať skôr. Pri dieťati v škôlkarskom veku pomohlo zrušiť denný spánok.
No z popisu sa mi zdá, že všetko robíš dobre. Aké staré je dieťa? Skus ho dávať na noc skôr, zmena môže trvať aj dva týždne. Alebo je proste ranné vtáča. Ja som doteraz. Radšej vstanem o 6 ako spať do 11stej...niektorí sme takí
Koľko má?dať mu jesť a späť ďalej🙂má dosť veľké okná, že je hore.Moja chodila od bábätka spávať medzi 20-21 a spala do 8-9 poobede spala od 13-16 sú deti ktorým stačí spať menej, ale keď je hore od 04-05 mne sa zdá neskoro ísť spať o 12
Ak ti nepomohlo ze ho dáš neskôr. Daj spat skor. U niektorých deti to paradoxne funguje. Ja mam tiež ranostajov ale s nimi sa nedalo nič spraviť 😀
@dadis
@ina2405
@ivangeline
@katarinka121
@tani777
@titla
@svetlonos
@annm81
@kittykat22
@lucia13022023
@luccija
@autumm
Ďakujem vam za rady a nazory, syn ma 19 mesiacov. zabudla som to dopísať 😵💫 ale ako som spomenula pred týždňom ešte chodieval spávať o 19tej, obcas aj skôr keď ho náhodou z obecného spanku niečo zobudilo a bol veľmi unavený ale nikdy to nemalo vplyv na ranne vstávanie stále sme boli hore v tom istom case. Takto skoro vstáva od kedy presiel na 1 denný spanok. Už som skusila aj ten denný spanok skrátiť ale opat len večer bol podráždený lebo bol akor unavený ale aj tak rano vstal skoro 😃 a spi so mnou v manželskej posteli 😃 jedna z vás radila dať mu najesť prebaliť a nech sa hra….to by mohlo byt fajn ale tým sa ja preberiem už by som nezaspala 😂 okrem toho je veľmi živý pri ňom musím mat oči aj na riti lebo stále niečo špekuluje, celkovo dosť vyžaduje pozornosť čiže sám by sa ani veľmi nezahral
Ja som písala dať jesť a spať😉nemôže byť hladný?teraz je aj spln na veľa ľudí to zle vplyva.Snad sa mi to upraví, lebo to je za trest
Autorka, môj syn má 2 roky a od narodenia vstáva medzi 5.30 až 06.00. Ked mal 3 spánky, 2 spánky a aktuálne 1 spánok, vždy vstal v rovnakom čase. Jeden jediný krát spal do pol 9 ale aj tak som bola ja hore ci dýcha, lebo mi to prišlo divne 😀 takže som sa zmierila s tým, že je ranné vtáča. Ale čo sa týka spankov, mame nastaveny ,, vojenský,, režim, že skratka musí byť v posteli a to akceptuje.
@kittykat22
tal teraz so ma pobavila 😂 ako v dobrom.
Ten náš trpaslík ma 18 mesiacov. Vstava tiez takto skoro a u toho teda nemusím ani čakať do 3 rokov na obdobie vzdoru. Ten spusti taku sirenu, ked niečo je inak ako chce, ze by zobudil celú bytovku.
Cez deň neriešim ale ráno o tej 5-6 to nič moc. Stačí úplná blbosť, poviem ze idem na vc a zavriem dvere...
Ty si mala šťastie, ak to bola u vás len fáza 🙂 Starsi takto vstava od malička. Moje šťastie spočíva v tom, ze svoje vstavanie zmenil zo 4:00 na 5-6:00 🫣 Takže fáza sa nekonala 😁. A bolo úplne jedno, či je unavený alebo nie, ci išiel spať o 6-7-8-9-10 večer.
Dlhšie spal jedine keď bol chorý a to mu ostalo do dnes.
Asi je to len fáza, nás mladší toto skúšal od narodenia, ale reku, ani náhodou. V noci ma 5 krát (minimálne) zobudíš a ráno o 5.vyspaty? Tak som ho vytrvalo uspávala ďalej a posunuli sme si čas vstávania pekne. Z blbých nápadov o 5. bolo postupne vstávanie okolo 7., držím palce
@luccija v rámci tej snahy o douspatie je zahrnuté aj umelé mlieko ale ani to nezaberá 😃
@miskamisiq
@kittykat22
@svetlonos
@mamutka
Ďakujem no bodaj by to bola len fasa ozaj mi nevyhovuje to ranne vstávanie a ani nie kvôli mojej únave ale reálne o 5 rano je ešte tma a nemáme čo robiť 😂 alebo teda vyčerpáme mnoho aktivít za rano a potom už robí zlobu, vždy ho kvôli tomu musím chodit do obeda “vyvencit” 😂 ale to by som si za doobedie radšej popratala, navarila a poobedie strávila vonku alebo niekde v herni v kútiku. Takto sme krasne fungovali keď mal dva spanky a rano vstával o 7:00 teraz s tým dlho bojujem 😅
Náš syn sa vždy budil skoro, jeho obľúbený čas bol 4,44, už od bábätka. Noci začal prespavat v cca 2 rokoch tak, že buď sa nezobudil a vstal o 4, alebo mal 2-hodinove bdele okno a zobudil sa o 7. Do 5 rokov mal aj nočné desy. Teraz má 8 rokov a veru niekedy spí aj do pol 7 🙂
Vekom sa to zmení.. každej by vyhovovalo keby dieťa spalo podľa jej predstáv ale deti veľmi radi predstavy menia 🤪 jediné čo poradím je, že ak sa mama chce naozaj vyspať, tak musí ísť spať skôr..
(Moje deti už sú dve z troch pubertaci a teda iba ten 13r dokáže späť dlho a až v tomto veku.. najmladší spával do 5tej s celonocnymi prestavkami do 4r a potom aspoň prespal celú noc a vstáva okolo 6-7.. ma 8 a keď raz bude puberťák, tak možno aj bude spať 😅 ale to už mama chodí do práce takže nič z toho)
Keďže sme zavcasu ráno hore tak zje mlieko, dá si raňajky, pripravím desiatu a o 09.00 sme už vonka do 11.00. Keď prídeme domov, dá si obed a na 12.00 smer spánok. Zobudí sa, pohára sa, dá si olovrant a ide opäť vonka. To ho už berie oco von a ja mu môžem pripraviť obed na dva dni. Keď máme navarene ideme všetci spolu von nech sa vylieta 🙂
@miskamisiq och mat možnosť že by ho bral otec von poobede a ja by som si vtedy mohla porobit čo treba by menilo celu situáciu
Zatemnovacie závesy mate? My odkedy máme, musím ich budiť, spali by aj do obeda 🤣

Podla mna, vsetko robis ok. Tiez som mala rannych vstavacov a ostalo im to aj teraz v puberte. Stale chodia spat skoro, nezvyknu ponocovat. Obcas ide 17r syn cez vikend von s kamaratmi a to pride do polnoci, ale cez tyzden o cca 21 chodi spat.15r dcera chodi spat okolo 20.