Ako zvládať skoré ranné vstávanie bábätka?
Mamky poraďte.
ako zatočiť so skorým ranným vstávaním? každé ráno sme hore už o 5:00, niekedy potiahneme aj 5:30. niekedy sa snažím ešte skúsiť douspat ale to je už 0 bodov, raz sa stalo že som douspala a malá vstala (ma zachvilu 4 mesiace) o 7:00 ale bola celý den potom nervózna. Je pravda, že o 19:00 už spí, niekedy aj skor, ale tak si to proste nastavila, aj kvôli denným spánkom, proste večer ide spať ako to vyjde, nevieme si ešte nastaviť pevný režim na spanie..
@anonym_autor a prečo ti to vadí? Má taký režim a ty by si ju chcela predstaviť ako hračku. Takto to nefunguje.
@anonym_autor ja by som sa z toľkého spánku v 4m tak tešila až by som od radosti aj tancovala
Môj ma 15 mesiacov a vstáva stale okolo 5-5:30😬
Je to este male babatko, jej spankove navyky sa budu menit. Proste sa s tym zmier, ked budete chodit do skolky, este to ocenis. Starsi syn mal tiez obdobie, ze vstaval po piatej. Teraz ho musim rano z postele vyhanat.
@anonym_autor veď vydrž, bude sa posúvať čas. Mimo to, 4m dieťaťu sa bude ešte spánok tak miliónkrát.
Nebojovat s tym, len sa zmierit, akceptovat. Toto je vec co nezmenis, len sa prisposobit.. cize ty večer skor do postele a rano od 6tej aktivne fungujete.. mozes ist skôr von, ci navarit obed, dat prat, proste zivot bezi naplno
A aj ked sa ti nechce ist skor vecer spat, tak aspon ľahnúť, vypnut obrazovky, stisit vedomie, max kniha..
Babatkam sa tie rezimy a spanky rozne menia, ale mozne, ze byde vzdy skor vstavat
No ja mám 8 mesačnú a tá ide koľko krát spať až o desiatej a vstane o 6tej 6 30 totálne vyspatá... Najlepšie že mám aj staršieho ktorý ide spať skôr a keď náhodou malá spí dlhšie on sa zobudí skor alebo naopak...
Chybaju zasadne informacie: kolko ma dennych spankov? Ake dlhe bdele okna? Kolkokrat sa v noci budi?
@anonym_autor
nepoteším ta. Náš ma 5 rokov a zo 4:00 sa to posunulo na 5:00 +/- 15 minut. Výnimočne do siedmej zriedka akebo ked je chorý. Kankan na hlave môžem tanco vat a nič.
Od narodenia 5.30, možno posledného pol roka a to už bude mať 5, vstáva 6.45-7.15
@anonym_autor je to normalne u deti. Aj moji vstavali skoro, v lete aj o tej 5h. Zavidela som mamkam deti, co spali do 8h...pre mna nieco nepochopitelne, 11r je doteraz do 7h hore.
Ale chodili aj skoro spat, okolo tej 19h. Okolo roka malu taky rezim s 1 spankom. Stale lepsie akoby mi malo dieta buntosit do 22h.
4mes.je malo, spanky aj rezim sa jej bude menit.
Male dieta sa mi rano este vedelo pohrat v postielke, este som mohla nieco dospat. U chodiaceho to skoncilo 😁
Mňa by to teda tiež zabíjalo, rozumiem ti 🙈 za mňa chodí príliš skoro spať a preto sa tak skoro budí, skúsila by som vyposúvať tie spánky (môže ale nemusí to pomôcť)
u nas bol problem, ze sa budili na svetlo. Riadne rolety a zatemnovacie zavesy to vyriesili a spali do osmej alebo pokial som skor neodtiahla :D
@anonym_autor asi ťa sklamem, ale nijako, pretrvávalo to až do nejjakých 5 rokov. Mali sme aj zatemnené, ja som ukladala neskôr spať, mala som skrátka ranostaja. Mne to veľmi neprekážalo, nemám problém skoro vstávať, ale chápem, že je to pre teba ťažké, keď si ráno rada pospíš. Nech ťa muž aspoň v nedeľu nechá pospať. Ja som to časom brala ako plus, o 10,00 som mala navarené, upratané, vyvešanú bielizeň, aj som sa s dieťaťom pohrala a išli sme do obeda von, Poobede som si ľahla a zdriemla s ním, alebo som večer išla spať okolo 21,00
Chybaju zasadne informacie: kolko ma dennych spankov? Ake dlhe bdele okna? Kolkokrat sa v noci budi?
@anavixy na tomto vôbec nezáleží, tiež sme sa snažili spánok posúvať, ubrať jeden, výsledkom bolo len nervózne dieťa a vstávalo aj tak okolo 5,00. Oveľa lepšie bolo prijať to ako fakt, tešiť sa z toho, že prespí celé noci a mať spokojné dieťa
@anonym_autor Nic nemen, ved toto je idealne.
Spanok pred polnocou je zdravsi ako ten po polnoci a teda cim viac toho predpolnocneho spanku dieta ma, tym lepsie.
Je to preto ze melatonin stupa a po polnoci zacne klesat.
@anavixy na tomto vôbec nezáleží, tiež sme sa snažili spánok posúvať, ubrať jeden, výsledkom bolo len nervózne dieťa a vstávalo aj tak okolo 5,00. Oveľa lepšie bolo prijať to ako fakt, tešiť sa z toho, že prespí celé noci a mať spokojné dieťa
@anonym_206fb4 ja by som skor pridala nech ide spat neskor… ale ano, zalezi na tom mnohokrat, niekomu nie, ale niekomu ano, toto su zakladne informacie pre posudenie spanku, pokial je tam vsetko ako ma byt (orientacne), tak potom ano, treba sa s tym len zmierit, ale to my nevieme, ked nevieme… Moje dieta tiez neposou viac ako 9 hodin, keby ide spat o siedmej, vstavame o stvrtej. Ale kazdy to ma inak a kazdemu to vyhovuje inak. Zasadna je hlavne informacia ako spi v noci, pretoze tam sa najviac ukazu vsetky problemy s dennym rezimom, ci uz je spanku malo alebo vela, ak je nocny spanok ok, potom a najvacsou pravdepodobnostou nie je co ani preco nieco menit.
@anonym_206fb4 ja by som skor pridala nech ide spat neskor… ale ano, zalezi na tom mnohokrat, niekomu nie, ale niekomu ano, toto su zakladne informacie pre posudenie spanku, pokial je tam vsetko ako ma byt (orientacne), tak potom ano, treba sa s tym len zmierit, ale to my nevieme, ked nevieme… Moje dieta tiez neposou viac ako 9 hodin, keby ide spat o siedmej, vstavame o stvrtej. Ale kazdy to ma inak a kazdemu to vyhovuje inak. Zasadna je hlavne informacia ako spi v noci, pretoze tam sa najviac ukazu vsetky problemy s dennym rezimom, ci uz je spanku malo alebo vela, ak je nocny spanok ok, potom a najvacsou pravdepodobnostou nie je co ani preco nieco menit.
@anavixy vieš, niektoré mamičky majú predstavu, že im dieťa bude spať od 20,00 do 7,30. A ešte dve hodiny poobede, ale tak to nefunguje. Keď jej zaspí o 19,00, je veľký predpoklad, že vstane o 5.00, no u nás vstalo o 5,00 aj keď išlo spať o 21,30. Môže skúsiť poposúvať, niekedy to ide, inokedy nie.
@anavixy vieš, niektoré mamičky majú predstavu, že im dieťa bude spať od 20,00 do 7,30. A ešte dve hodiny poobede, ale tak to nefunguje. Keď jej zaspí o 19,00, je veľký predpoklad, že vstane o 5.00, no u nás vstalo o 5,00 aj keď išlo spať o 21,30. Môže skúsiť poposúvať, niekedy to ide, inokedy nie.
@anonym_206fb4 na nášho to napríklad fungovalo (vďaka bohu 🙏). Dávali sme syna spať o 21:00 a vstával cca o ôsmej. Ja si ozaj neviem predstaviť vstávať pred siedmou
No máme cca 5-6 denných spánkov, ale všetky sú len polhodinové, vedela by som si podľa nej nastaviť hodinky.. ako odbije 30 minut, je hore. Sú dni, kedy mi nespí ani jeden dlhší spánok, potom sú dni, kedy mi počas dňa spi 1 dlhší spánok (1,5h), veľmi veľmi zriedka sa stane, že prespí cez den jeden spánok viac ako 2h, ale to je fakt veľmi málokedy.. v noci sa zobudí 3x na papanie, niekedy sme hore zase aj 5x pretože sa len tak zobudí, papať niekedy nechce. Ano ja viem, je to veľmi super že sa v noci nebudime viackrát.. lenže keď vám dieťa počas dňa toho veľa nenaspí, je to vyčerpávajúce a ešte keď ten den začína tak skoro, čiže o tej piatej.. počas tých polhodiniek veľa toho nestihnete, tak doháňam večer keď spi takže ja idem spať oveľa neskôr..
Mňa by to teda tiež zabíjalo, rozumiem ti 🙈 za mňa chodí príliš skoro spať a preto sa tak skoro budí, skúsila by som vyposúvať tie spánky (môže ale nemusí to pomôcť)
@kaca222 ano skúsila som párkrát, ale výsledok bol rovnaký 🥲 zároveň jej to nechcem nasilu naťahovať, keď sa cíti na spánok o 18tej, tak ju o tej 18tej uložím, keď sa cíti na spánok o 19, tak ju uložím.. vždy však vstane ráno rovnako

Uz 10 rokov zijem s ranostajom, ktory vstava hadam skor ako kohuty a ktory je o osmej v posteli. Nic sa nezmenilo ani ked sme ho davali spat neskor. Casom sa to zlepsilo, lebo uz ho nebolo treba krmit a strazit hned ako sa zobudil. Dnes si spravi ranajky aj sam a nas necha spat.