icon

Ako zvládnuť prechod na spánok dieťaťa vo vlastnej izbe?

verot
Dnes o 16:09

Zdravím, prosím poraďte z vlastných skúseností. Doposiaľ mi dcéra spala v detskej postieľke v rodičovskej izbe. Posledný mesiac a pol sa často budí v noci a pýta sa do rodičovskej postele, ale ani tam nespí dobre, asi ju budíme my. Spíme s ňou na striedačku, od narodenia, aby sa jeden rodič vyspal. Cez deň je veľa vonku, je typ, že sa na minútu nezastaví. Máme pevný večerný režim, uspáva posledné mesiace otec. Cez deň uspávam ja, a spí okolo hodiny, nebudí sa, zaspí kľudne. Začala som ju cez deň uspávať vo vlastnej izbe, a išlo to bez väčších problémov. Na naliehanie muža, som súhlasila, aby ju začal uspávať aj v noci vo vlastnej izbe. Je to týždeň, a začala sa ešte častejšie prebúdzať. Ak k nej idem ja, spustí strašný rev a nič nepomáha, objímem ju, ľahnem si k nej, ale opakovane plače a musím ju držať za ruku. Trvá jej aj hodinu, kým znova zaspí a prebúdza sa dookola. Musím pri nej byť. Muž k nej išiel len raz zatiaľ, a hneď si ju zobral do manželskej postele, kde spala do rána. Mne ani to nepomohlo, plakala ďalej a už nezaspala do rána. Cez deň je potom malá veľmi plačlivá, musíme ju nosiť na rukách, držať za ruku. Sme obidve nevyspaté, podľa mňa nie je ešte pripravená a u mňa ako jej emočnej podore vypustí utláčané pocity. Muž sa háda, že som mäkká na ňu, že si za to môžem sama. Je urazený, že veď aj on je emočnou oporou. Som s malou celý deň sama a máme pravidlá, keď jej vysvetlím veci, pochopí, je inak dobré rozumné dieťa, už mi aj rozpráva. Vy by ste ako postupovali, preniesli by ste ju v noci do rodičovskej postele, alebo zostali v jej izbe? Upustili by ste od tohto a spali celú noc v rodičovskej spolu? Ďakujem za slušné komentáre.

anonym_13d2b7
Dnes o 17:23

@verot asi nebudem idealny priklad ale ja spim so synom, pretoze to bolo peklo ked som ho davala do izby. VZDY do polnoci dosiel a spal so mnou, dost sa roztahoval vadilo mi to. Davat ho v noci spät do izby bolo neskutocne vycerpavajuce po dvoch mesiacoch som mu preniesla postel do spalne a bol pokoj.

maryetta
Dnes o 17:27

Precitala som si to 2x. A nenasla som vek dietata? Je ine ak ma rok. Dva. Alebo viac.

anonym_4ff0bb
Dnes o 17:43

@verot ja doslova milujem 30.rocnych mužov, ktorý " trvajú" na tom, aby deti čo najskôr, čo najskôr vypadli do svojej izby. Oni nechcú spať sami, resp. potrebujú ženu pre isté veci. Že malé decko, 2, 3,4, ročne má spať samé to nie je.problem. Hlavne že oni spia so ženou, kľudne a hlavne s prázdnymi orgánmi. Som z toho dosť nazlostena, lebo mám susedov ktorí mne pri hlave majú decku izbu a doslova tam strčia svojho syna, 3 ročného a ten reve a reve a reve až začne z toho sa dusiť, vtedy dôjde ocko mu.dohovorit aby spinkal a nezlostil. Bože. Čo k tomu dodať, raz vyrastie, ožení sa a bude môcť chudák zaspávať so ženou. Nebude sám.

elz1920
Dnes o 18:42

Usteľ mužovi v detskej a ty sa dobre vyspi v spálni s dcérkou.

anonym_fedc45
Dnes o 19:00
@elz1920

Usteľ mužovi v detskej a ty sa dobre vyspi v spálni s dcérkou.

@elz1920 Dúfam, že nemáš muža, chudák. Ten by pri tebe zle skončil, keď máš takéto názory.

elz1920
Dnes o 19:31
@anonym_fedc45

@elz1920 Dúfam, že nemáš muža, chudák. Ten by pri tebe zle skončil, keď máš takéto názory.

@anonym_fedc45 🤣🤣🤣 mojko, môj muž našťastie chápe potreby malých detí, ktoré máme presne tri. Vek 5, 5, 7.
Moje riešenie je presne o tom, aby sa všetci vyspali.

maryetta
Dnes o 19:48
@anonym_fedc45

@anonym_fedc45 moj chudak muz sam navrhol ze on keby daco bude so synom v izbe. A ja s malinkou v spalni. Ak je vsetko ok je pri nas v spalni. Ak su chori alebo nieco ma tam kde spat. Je to aj pre neho lepsie ze nemusi chodit v noci podavat lieky ale o ked zvracaju tak ustriehne skor nez by sa prebral a dobehol.
Kazdy ako mu vyhovuje.