Ako zvládnuť spánkový regres v 8 mesiacoch?
Ahojte maminy, potrebujem sa trochu upokojiť 😅 Mám 8-mesačnú dcéru a asi pred 3 týždňami sa začala stavať na štyri… a odvtedy je uspávanie úplný boj.
Prvý týždeň bol extrém – cez deň takmer nespala a noci boli katastrofa. Teraz je to o niečo lepšie, ale aj tak ju cez deň uspávam aj 40 minút. Večer je to ešte horšie v posteli sa stále otáča, lozí po mne a keď ju chcem kojiť, tak zakláňa hlavu, akoby chcela vyskočiť z náručia 🙈
Otočiť sa vedela už okolo 5. mesiaca, ale teraz to skúša aj v noci. Dnes sa začala cez deň aj sama posádzať a začala bľabotať „mamama“. Mám pocit, že sa za posledné 3 týždne naučila strašne veľa vecí naraz – plaziť sa, sedieť, spájať slabiky…Máte s tým niektorá skúsenosť? Je to len nejaké vývojové obdobie? Kedy to asi prejde? Už som celkom vyčerpaná 😅
Žiaľ, nepomôžes jej nijak. Toto je proces ktore dieta musi absolvovať ak sa vyvíja spravne. Opakuj si, 4687x denne ze je to len obdobie a prejde. Držím palce
@monainan fuuu toto obdobie si pamätám bol to najväčší regres to uspavanie som aj plakavala lebo sa veľa krát preunavila a už bol koniec ... Musí to len prejsť drizm vám palce

@monainan Ano, je to obdobie. Mozog sa naucil nove veci, tak skusa. Neboj, toto je celkom kratke obdobie.