Bábätko pri zaspávaní hlasno plače: ako pomôcť?
Ahojte, chcem sa opýtať či máte niektorá skúsenosť s tým, že keď uspavate svoje dieťa najprv neskutočne hystericky vrieska. Našu dvojmesačnú dcérku nejde inak uspať ako na rukách a fitlopte ale hneď ako ju vezmem na ruky a uspavam najprv 5-10 minút neskutočne vrieska ako keby ju to bolelo alebo neviem čomu to prirovnať je celá červená a uplakaná až sa nakoniec upokojí a zaspí ale je to masaker celý ten krik prežiť … neviem prečo plače ale bojím sa, že ju to boli mať na rukách ale inak nezaspi skúšali sme všetko
@stankajacakova môj syn tak ziapal keď bol už veľmi unavený. Skús ju ukladať skôr. Ešte keď vyzerá,že sa jej nechce spinkať.
No u bábätiek je to tak že musíš na všetko sama prísť , si odsledovať lebo každé je úplne iné a nefunguje jedna univerzálna rada na všetky . Môže mať ako písali baby vyššie koliky, môže mať reflux , môže byť už príliš unavené ale môžu to byť aj úplné "prkotiny" ktoré by ťa ani nenapadli hneď napr moja teraz 2 mesačná cez deň nezaspí v spálni, kde má postieľku, tiež tam reve ako by ju z kože drali lebo vie že tam bude sama . Najľahšie je ju uspať v obývačke kde sme s deťmi tu zaspí bez mihnutia oka a môže sa tu trieskať, deti kričať, pesničky hrať, mixér vrčať... čokoľvek.. skrátka chce silou mocou spať medzi nami. 🤷 A keď už v spálni tak musím ju uspať na našej posteli s tým že ležím pri nej a hladkám ju kým nezaspí lebo ona skrátka potrebuje vedieť že pri nej niekto bude a až keď zaspí ju môžem opatrne preniesť do jej postieľky a odísť. Tiež niektoré deti spinkajú lepšie zabalené v perinke. Moja spí omnoho lepšie keď má ručičky stiahnuté v perinke inak sa vzteká a boxuje rukami ebo čaruje s nimi a nechce potom spať kdežto v perinke sa ukľudní pomerne rýchlo . Nám aj pomohlo kúpiť do obývačky elektronické húpacie kresielko . Keď nemám čas uspávať lebo potrebujem variť napr tak ju tam dám, naťukám mód spánku na ovládači a pekne mi zaspinká v ňom keď je pri mne a pozerá čo robím . Potom keď dobre spinká ju len prenesiem. Najstaršie dieťa bolo zasa refluxné a zaspalo doslova len v kočíku tak som si kúpila vtedy lacný kočík z druhej ruky ktorý som mala len doma na uspavanie, tam zaspala vždy a ušetrilo mi to veľa nervou. Na rukách by som ju mohla aj týždeň uspávať 😅 ak ti spí fajn v kočíku vyskúšala by som aj to 🙂 pointa je že každé dieťa je iné a nemusí ísť vždy o veľký problém , treba len kľud , zamyslieť sa KDE a AKO najlepšie bez plaču zaspinká a skúsiť to čo najlepšie napodobniť. Potom už je uspavanie omnoho ľahšie 🙂
Pozri pre dieťa je spánok rovnako dôležitý ako jedlo, takže ak nevidíš iný problém tak proste place lebo nevie zaspať, to ju unaví a zaspí. Ideálne to síce nie je ale čo uz

Nema koliky? Nema reflux? Dieta bez priciny neplace o raty.