Bdelé okná cez noc

28. jan 2024

Ahojte, už som bezradná, tak skúsim tu, či mi niekto neporadí. Malá má 5 a pol mesiaca a už dva mesiace má v noci bdelé okná aj dve hodiny. Naš deň vyzerá takto vstáva medzi 6-7, prvý spanok je cca po 2 hodinách 30minut. Potom je hode cca 2,5 hodiny ide spinkať okolo 12 a to pospí tak 1,5hodiny ak sa mi ju podarí douspať ak nie tak 40 minút, ďalší spanok po 2,5-3hodinach tiež tak ako ráno 30min. Okolo pol7 začíname kúpať a o 19 ide spinkať, ešte sa tak dvakrát prebudí, stačí dať cumlik, ale väčšinou už spinká do tej pol1-pol2 a vtedy zacne bdelé okno ktoré má aj 2 hodiny 😪 začalo to potom ako sme zrušili zavinovačku, ale keďže sa začala pretáčať čítala som, že mám zavinovačku hneď zrušiť..čo robím zle? Viem je to obdobie ale už trvá akosi dlho..ďakujem za každú radu ❤️

marianarem
28. jan 2024

To mala aj moja sestra ako babatko, dodnes na to rodicia spominaju (ona mala mozno 7-8m, neviem presne). V noci sa zobudila, spomenula si na nieco zaujimave, co sa prave ucila a potrebovala to hned precvicovat. U nej to bolo lozenie. Nepomohlo nic, len pockat. Casom to same preslo.

nairia
28. jan 2024

no okolo pol roka zvykne byt spankova regresia (6-8m), ktora suvisi prave s osvojovanim si novych zrucnosti. zvycajne trva par tyzdnov. je to velky napor na nervovu sustavu, a tak to moze narusit spanok. plus aj to, ze ste zrusili zavinovacku, na to si tiez musi trosku zvyknut. ja ked sa nam zacala mala pretacat, tak som chodila snad 10x za nou do izby v priebehu 3 hodin, lebo zostala na bruchu a bola z toho rozhodena 😅.

lenkahvh
28. jan 2024

Môj starší mal toto dosť skoro po narodení až asi do roka, skoro každú noc bol hore dve hodiny, bud od polnoci do druhej, alebo od jednej do tretej, alebo od druhej do štvrtej, alebo od tretej do piatej, alebo od štvrtej do šiestej. Prešlo to chvalabohu.